|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|
Yazar |
Mesaj |
tiger1617
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 7:48 pm |
|
|
Yav saçmalamayın SANKİ İNTİKAM alacak gücümüz var. Madem intikam diyosunuz kalkın gelin SAVAŞA ne yazıkki lafla peynir gemisi yürümüyo! İntikam İntikam Diye Bağranlara Sesleniyorum:
Önce yeterli gücü toplayalım, insanlar kalkıp ordulara katılsın ondan sonra alırz intikamı! Ama şimdi olmaz! 2 tanecik orduyla 8 orduya karşı başa çıkamayız! Biraz düşünüp konuşun!
Saygılar efem |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 8:05 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
savaşa gelmeyenler bile bu antlaşma tasarısı yayınlanınca neredeyse küfredecekler edirne sancağı neden bu antlaşmayı imzalamaya yanaşıyor biliyormusunuz? çünkü kasabaları alınıyor adamlar tehdit yağdırıyor şarköyüde alacaz tekirdağıda alacaz haklı olarak edirne divanı kendini korumak için bulgarlarla antlaşmak istiyor çekilmek istenilen tuzağın bir başka boyutunda yazalım ozaman. bu anlaşma imzalandığı günün ertesi gazi başladığı işi son sürat devam ettirecektir ve bu sefer destekleyen sayısıda tahmin edemiyeceğin kadar fazla olacaktır. sloganıda vatanı satanların elinden vatanı kurtarıyoruz olacaktır. eğer yanılıyorsam bende bu oyunda kimseyi tanımamışım demektir. ki yanılmış olsam toz bağımsız gelibolu olayını ilk açtığında oraya yazmazdım o günler, hayırlı olsun sırada şarköy, keşanmı var diye.. bilmem anlatabildimmi ama bugünün gelişi dünden bellidir, ve azçok kimin ne karın ağrısı var görüyoruz. lütfen her kim bu anlaşmayı yürütyorsa risklerinide göz ardı etmesin. heleki (az önce elime geçen) spirin resmide yayınlanan mesajından sonra inanki supergazinin ekmeğine yağ sürmek olacaktır bundan sonra atılacak yanlış adımlar. hadi geçtim babeli, bulgarı vs yi.
|
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 8:50 pm |
|
|
Anlaşma'nın imzalanmayacağı ihtiyar paşamızında buraya gelip asker bulmaya çalışmasından belli oluyor.İnşaallah bu anlaşmayı imzalamadığımıza pişman olmayız.İnşaallah savaşıp kazanırız. |
|
|
|
Alcarondas
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 9:06 pm |
|
|
Arkadaşlar nedir bu bağımsızlık tanıma tanımama meselesi!!! Sanki çok bizim kontrolümüz altındalar da onlardan vergi alıyoruz ekonomilerimiz ortak da bağımsızlıklarını tanımaya karşı çıkıyoruz.Bence gayet kazançlı bir anlaşma.Toparlanınca ,kavgaları sona erdirip sistemimizi oturtunca düzenli orduya geçeriz,o zaman gider savaşırız. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 4:32 pm |
|
|
ya neyi anlamıyorsunuz, vergimi? almanın yolları araştırılır. toparlanır tekrar saldırırz deniyor. ne için saldıracaksınız?? tekrar bulgaristanı osmanlı ya bağlamak için doğrumuyum. e zaten oyun kodlarında bulgarda , yunanda osmanlı ya bağlıyken '' bunu kullanmak varken, ne demeye şimdi anlaşma imzalayıp, bağımsızlığını kabul edeceksin ve sonra tekrar osmanlıya katmak için 10-20 orduluk savaşlar yapacaksın. düzenli ordu şimdi kurulsada, kanuni haklarımız gidilse bulgarda yunanda aransa, vergiyse vergi, yönetimse yönetim !! daha mantıklı hareket olmazmı. oyunun amacı toprakları genişletmek, imparatorluklr kurmak, elindekini de verip bağımsızlık tanımak değil ki. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 5:12 pm |
|
|
Şu aşamda antlaşma çok saçma bir şey. Gerçek hayatta antlaşmaların bir dayanağı vardır. İki küçük ülke antlaşma yaptığında büyük ülkeler dayanak noktasıdır. Büyük ülkeler antlaşma yaptıklarında başka büyük devletler arasında olan güç ilişkileri dayanak noktasıdır ve antlaşma bu sayede anlamlı bir hal alır. Ama bu antlaşma çok saçma. Bu antlaşmaya iki taraftan birisi uymazsa ne olacak. kim denetleyecek? adminler mi? neden karışsınlar ki? Diyelim ki kabul ettiğimizi söyledik bu öneriyi. ve adminler kabul etmedi. bu durumda bulgarlar çekilmeyecek zaten. diyelim ki adminler kabul etti. bulgarlar bzi çekilmiyoruz derse ne olacak? kim ne yapcak? adminler bulgar ordularını mı ışınlayacaklar? diyelim ki onu da yaptılar. bulgar ordularının geri gelmesini engelleyecek şey nedir? Ben bu antlaşmaya ne karşıyım ne de taraftarım. antlaşma benim umurumda değil. antlaşma savaşla olur.... |
|
|
|
totalwar61
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 6:51 pm |
|
|
tarih milattan sonra 7. yüzyıl , yeni kurulan islam devleti müşriklerle 3 savaşyaptıktan sonra hudeybiye barış antlaşması imzalanıyor.. anlasma sartları ilkden çok ağır geliyor yenilgi olarak tasvir ediliyor.. fakat görünürde olmayan şey ise 10 yıl sürecek bu barıs antlaşması içerisinde h.z peygamber dinini yayıyor gücünü topluyor. antlaşma bitmeden müşrikler tarafından bozuluyor ve hendek savaşında 1-2000 kişi ordu toplayabilen islam devleti anlasmanın bozuldugu tarihte 10.000 kişi ile mekkeye yürüyor.. mekke fethediliyor.. kabul edilebilir bir anlasma örneği vermek gerekir ise 1- bu antlaşma bir ateskes antlaşmasıdır. 2- antlaşma 1 yıl süreyle geçerli olacaktır 3-antlaşma hükmünce osmanlı devleti bulgaristanın bağımsızlığını kayıtsız şartsız tanıyacaktır 4- osmanlı devletinin ve bulgaristanın sınırları savaştan önceki haline geri getirilecek , harmanlı ve edirne osmanlıya iade edilecektir. 5- osmanlı devleti sınırları içerisindeki tüm bulgar orduları terhis edilip bulgaristana en kısa sürede geri dönecektir. 6-antlaşma geçerli olduğu tarihten itibaren 1 ay içerisinde bulgaristandaki türkler osmanlıya , osmanlı topraklarındaki bulgarlar bugaristana geri dönecektir. 7- ölen vatandaşlar öldüklerini ispatladıkları taktirde süre 45 güne çıkarılacaktır. 8- süre içerisinde vatanlarına dönmeyen kişiler mahkemelerce seviye 3 statüsünde cezalandırılacaklardır. 9- her iki devlet biribirinden savaş dolayısı ile tazminat talep etmeyecektir. 10- işbu antlaşma osmanlı devletinin 4 sancak beyinin onayı ve bulgaristan beyinin onayı dahilinde gerçekleşicektir. 11- antlaşma adminlerin onayı alınarak yapılacak ,herhangi bir sebeple antlaşma bozulduğu taktirde antlaşmayı bozan devlet savaş suçlusu ilan edilecek ve adminler tarafından diger devlete 500.000 akçe ödemeye mahkum edilecektir. bu bir taslak ve her iki taraf açısından kabul edilebilir bir antlaşmadır.. söz mileltin ..fikirleriniz , yapılabilecek değişiklikler tartışılabilir.. gördüğünüz herhangi bir açık var ise yazabilirsiniz.. bu metni tartışmaya açmayı teklif ediyorum.. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 8:08 pm |
|
|
kardeşim tamam güsel bir şey düşünmüşsün ama...adminlere resmen kafa tutmak bu..oyun içinde yeni bir kural koyuyoruz ve adminlerin bunu kabul ediceğinimi sanıyoruz ? adminler hayatta kabul etmez böle birşey..heleki antlaşmayı bozanın 500.000 akçe vermesi olayını hiç yapmazlar.. |
|
|
|
totalwar61
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 9:09 pm |
|
|
adminlere hangi maddeye dayanarak kafa tuttğumuzu söyler misin ?? ne alaka ??? |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 11:09 pm |
|
|
bence ljs ne halt yerseniz yiyin yeterki bu işe beni bulaştırmayın diyecektir eminim |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması C.tesi Şub. 07, 2009 11:46 pm |
|
|
Bence kabul edilmemeli. Bulgarlar bağımsız değildir. Tabii ki diğer kişilerin kararına saygılı davranırım. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Paz Şub. 08, 2009 12:04 am |
|
|
Kabul edilmemeli diyen arkadaşlar..
Bir planınız war mı sizin o kadar orduyu nasıl atmayı düşünüyorsunuz topraklardan çok merak ediyorum..Bana göre duygusal davranıyorsunuz |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Paz Şub. 08, 2009 12:36 am |
|
|
arkadaslar anlaşma falan olmuyor o sadece bana gelen bir teklifti resmi forumda kabul edilsinmi diye sordum o kadar ama nerden sordum bilmiyorum vatan hainliginden hırsızlıga kadar bir cok seyle suclandım bugune kadar bulgarlarla savaşın yapılması gerektigini savunan ve bir an once yapılması gerektegini soleyen bendim planlarımda vardı ve bu planlar devreye şu anda en kısa zamanda allahın izniyle iyi habererimiz olacak sizlere |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Paz Şub. 08, 2009 9:37 am |
|
|
Kabul Etmiyorum... |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Paz Şub. 08, 2009 9:43 am |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Sawron efendi Mturkkanın üzerine gidiomuş beylerbeylikte ben banlı olmasam onu susturmasını bilirim ama.O o kadar 2 yüzlü biri ki ilk önce kimseen habersiz iş çevirirler sonra böyle vatan evlatlarını karalarlar
ALIN LAN ALIN O ÇOK GÜVENDİĞİNİZ ORDULAR BULGARLARLA SAVAŞMAK YERİNE KENDİ KASABALARINI İŞGAL ETMEYE ÇALIŞIYOR.SAWRON SUPERGAZİ ANCAK KONUŞMASINI BİLİR.İŞ SAVAŞMAYA GELİNCE KUYRUKLARINI KISTIRIP OTURURLAR.BAKIN İŞTE BELGELERE EMİRİ KİMDEN ALIYORLAR.BULGARLAR İÇİN KURULAN ORDUYU NE İÇİN KULLANIYORLAR.HALA ANLAŞMA OLMASIN DİYORSUNUZ.NEYİNİZE GÜVENEREK KENDİ KASABASINI İŞGAL ETME GÖREVİ ALAN ORDUNUZA MI?LÜTFEN AMA LÜTFEN HERŞEYİ BİRDAHA DÜŞÜNÜN.SİZ 4 ORDUNUZA GÜVENİYORSUNUZ.O 4 ORDUNUN BİRİSİ ALIN BAKIN NE İŞLERLE UĞRAŞIYOR. valla pes.... |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Paz Şub. 08, 2009 10:19 am |
|
|
bunlar adam olmaz diyorum başka bir şey demiyorum... |
|
|
|
|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|