Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
turkscihad

turkscihad

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 2:42 am

badsector demiş ki:
turkscihad demiş ki:
Badsector ne yapmaya çalışıon
üst üste 4 mesaj atmana gerek yok orda değiştir butonunu boşa
koymamışlar.Görüşünü belirtirsin olur biter.Ayrıca sorduğun sorular
defalarca cevaplandı.

birincisi çok sinirlendim.
ikincisi, hangi sorduğum soruya hangi cevap gelmiş bi göstersene.
en önemli yeri es geçiyorsunuz.
dani gibi bir eşkıya sağı solu belli olmayan bir yaratıktan bahsediyoruz.
bulgarlar bu durumdan nemalanıp hazır fırsat bulmuşken bağımsızlık alalım sevdasındalar.
eminim daniyede çuval dolusu para vermişlerdir bu işin karşılığında.
edit tuşunu bende biliyorum merak etme bu arada
floodtan falan burdan da atılacaksam sorun değil.
ortadaki dönen saçmalıkalrı gördükçe zaten oyun oynama iştahı vs sıfır demek bile iyimser olur.
herkez düşmüş kendi derdine, el birliği yapalım güzel işler çıkaralım diyen yok.
mturkkan sana onca yardım gidip osmanlıyı teslim edesin diyemi yapıldı?
bu görüşmeleri tek başınıza yapamazsınız. edirne-karesi-bursa-saruhan
bakın
orda ottoman empire listesine kaç eyalet var. ve konu OSMANLININ
SORUNUDUR.! ahmetin mehmetin şahsi sorunu problemi değil.
Bak güzel kardeşim.
Birincisi Osmanlı teslim edilmiyor bunu sen söylüyorsun.Tam tersine
işgal altında olan bir kasaba bize bağlanıyor.Bunu bir kere
kabullenelim.
Ayrıca bu kararı tek kişinin aldığını nerden çıkarıyorsun sen,günlerce msn de toplantı yapıldı bunuda öğren.

badsector demiş ki:
Edebali demiş ki:
Bad sen ordularımızın durumu biliyormusun!

devamını getir yazdıklarının ne durum var?
bizim günlerimizden dahamı kötü
ihtiyarın orduda arada bir ekmek mısır bişeyler geliyordu
tam berkman yardımı dağıtıldığı gün yaralandım ordudan düştüm Very Happy
dedenin orduda han parası bile votelerden gitti
Alıntı :
21 jours d'indisponibilit
kasım sonunda başkanlıktan istifa ederek bizzat ordu içine girdim edirnedeyim
24 gündür ölüyüm.
hadi buyur benim tazminatımı hesapla, 60 gündür üretim sıfır, s2 ve fırıncı ve manda tarlası olan biri
ve benim gibi 100 lerce kişiyide hesaplarının üstüne koy .
artı parayla pulla ölçülemeyecek MİLLİ bir amaç için biz bu yola girdik, tıpkı çeçenistanda sizler gibi. yanlış biliyorsam bağışla
Ordularımızın durumu şu.
Ordulardan biri dolmuş ya da dolmak üzere diğer 2 si ise dolmamış.Dolan ordu ise fazla kp li adamlardan oluşmuyor.

Son ordumuz ise aktif olarak savaşta bile değil başka işlerle meşgul.

Gelelim şu senin tazminatını hesaplama konusuna.Türk kültüründe savaşan'a tazminat ya da herhangi bir ödül istenmez.Hele de düşmandan hiç istenmez.Çünkü o kişinin en büyük ödülü savaşıp şehit olmaktır.Ama tazminat maddi olarak değil başka yönlerden alınır.Kanla alınır canla alınır.

Şimdi sinirlerine hakim ol ve acaba kendimizi nasıl geliştirirsek çok daha güçlü oluruz bu duruma birdaha nasıl düşmeyiz diye bir sor kendine.

Ayrıca barışı imzalayan kişi olan Mturkkana diyorsunuz ki bu kararı tek başına alamazsın?Adam devletin en önemli meselesini bile gelmiş burda oylamaya açmış.Hem de kimle HALK'LA.Hala bu kararın tek başına alındığını düşünenleri kınıyorum.

Tazminat tazminat diye söylenenlere sesleniyorum.O sizin istediğiniz tazminat alınır ama nasıl alınır Bulgarlardan rica edilerek alınır.SİZ O KADAR ACİZMİSİNİZ Kİ RİCAYLA TAZMİNAT İSTİYORSUNUZ.TÜRKLER O KADAR ACİZ Mİ?EĞER ORTADA VERİLMESİ GEREKEN BİR TAZMİNAT VARSA BU RİCAYLA DEĞİL ZAMANI GELDİĞİNDE KANLA CANLA BAŞLA ALINIR.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 2:56 am

Alıntı :
artı parayla pulla ölçülemeyecek MİLLİ bir amaç için biz bu yola girdik
bu cümleyide es geçmeyin o msn toplantılarınızda.

Alıntı :
.Çünkü o kişinin en büyük ödülü savaşıp şehit olmaktır
21 jours d'indisponibilit savaştaysan bilirsin bunun anlamını?
hayata dönmeme 21 gün var

Alıntı :
.SİZ O KADAR ACİZMİSİNİZ Kİ RİCAYLA TAZMİNAT
İSTİYORSUNUZ.TÜRKLER O KADAR ACİZ Mİ?EĞER ORTADA VERİLMESİ GEREKEN BİR
TAZMİNAT VARSA BU RİCAYLA DEĞİL ZAMANI GELDİĞİNDE KANLA CANLA BAŞLA
ALINIR.
peki okadar acizmiyiz, elimizdeki fırsatı bedavadan onlara verelim, bedavadan derken konu maddi değil gene açkeye getirmeyelim olayı, benim akçeyle işim hiiiç olmadı.
elimzide bir koz var, onlar osmanlıya bağlı göründükleri sürece bize yapabilecekleri hiçbirşey yok,
evet şuan edirne ve harmanlı kasabası (yönetimi) onlarda ama sırf edirne sancağında 9 (1 ini karesi aldı) 8 kasaba var, kareside bursada saruhanda kaç kasaba var?
2 kasaba yönetimi el değişti diyemi bukadar saçma bir anlaşmayı konuşuyoruz?
bence çok bile konuştuk ama malesef eğer biri çıkarda bunu imzalarsa artık geri dönüşüde olmayacak.
oyunun amacı genişlemekken, ve genişlemek için hazır ordu vs bile kullanmadan oyun yazarlarının bir lütfu olan bu AVANTAJDAN kaç milyar akçede alsan gene vazgeçilmez. eğer amaç para pul olsa bile.
çok basit yaa, şurdan 150-200 s1 i yarın yola çıkarsan sofyaya doğru o bile yeter, geçtim s2-s3ü bilmem kaç kpli kılıçlı kalkanlıyı.
oraya yerleşip, 3 aya kadarda yönetimi alsa fenamı olur, orasıda bizim toprağımız değilmi?
vergi alınmıyor falan deniyor, kimse bu güne kadar bunla uğraşmadı ki alınsın.
harmanlıda askeri üs kurulsa, herdaim tepelerinde bir korku olsa bak neler değişiyor.

dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 3:09 am

Bence kabul edilmemeli ben bile İnegölden geldim ve geç kaldiim için tum osmanlıdan ozur dilerim...

bugun sarkoydeyım ve orduya girdim...

İnceldigi yerden kopsun gibi bi tabir yok Komutanlarımız cok ince hesaplar yaptı uzerine silinenler falan...

Tek problem bizden bazılarının canının sıkılık ordudan geri donmesidir...

turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 3:11 am

O toplantılarda ben yoktum ama anlaşmayı kabul edenlerin tek amacı Milli menfaatlerdir.

Elimizde fırsat falan yok şu an.Edirne sancağı savaştan yıpranmış.Osmanlının genelinde insanlar kendi safını belirlemeye çalışır olmuş.Siz hala elimizde koz var diyorsunuz.

Eğer koz'dan kastettiğiniz biri yarım yamalak dolu 3'ü ise boş olan 4 ordu ise onların koz olamayacağını söyleyim size.Çünkü o ordular içi doldurulsa bile Bulgarlar multileri ile birlikte çatır çatır gelişiyor bir şekilde.Harmanlı da onlarda ne olsa.O yüzden bu 4 ordu saldırsa bile yenilme ihtimali çok yüksek.Ve bu ihtimal göz önüne alındığında aslında elimizde gözle görülür ve uygulanabilir bir koz yok.

150-200 s1 gelsin diyorsunuz ama gelmiyor işte gelmiyor.Anlaşmadan sonra ilk ele alınması gereken konu bu zaten.Osmanlı'nın askeri alanda gelişmesi halk'ın bu alanda bilgilendirilmesi.Ben böyle düşünüyorum.

Bulgarlar elbet yaptığının cezasını verecek son paragrafta dediklerinizin belkide daha fazlası yapılacak.Ama bir yandan kalbur kalbur gezerken diğer yandan koşa koşa birşeyler yapamayız.Çünkü önümüzü görmeden koşmuş oluruz.Hele şu anlaşma imzalansın belimizi doğrultup önümüzde ne var bir bakalım.Sonra koşmaya başlarız.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 3:12 am

öncelikle bu antlaşma kabul edilmedi bu taslağıdır düşünmemiz için
ama benim şahsi fikrim olumludur

ÇÜNKÜ :

1.harmanlı bize geri verilecek ( toprak kaybı değil kazancı olacak )

2.10000 nüfusla 4 ordu kuramadık bu ayıp zaten bize yeter ( anlayana )

3.savaşın gidişatı gerçekten kötü evet belki bulgarlar zayıflıyor ama bizim ordulardaki askerlerde ordulardan çıkıp gidiyor :S

4.romanya kesinlikle en az 2 ordu yollayacaktır

5.bişey kaybetmiyoruz sadece bulgaristanın egemenliğini tanıyacağız ki adminler bunu zaten kabul etmiyor

6.millet harap bitap halde sw0 lar sw1 olamıyor

7.savaşta olan eyaletin kasabalarına göz dikenler var

8.iç savaş ha başladı ha başlayacak

9.divanın durumu iyi değil savaş yüzünden battı batacak ordulara dünya para gidiyor

10.eskişehirli orduyu dağıtarak karakteri inzivaya aldı

11. arkadaşlar gerçekten zor durumdayız yani bunu uzaktan bakanlar anlayamaz buraya 2 romen ordunun geleceğinide düşünürsek bikaç kasabaya el sallamak zorunda kalacaz
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 3:40 am

madde 1:bu anlaşma sonucu bulgaristanın bagımsızlıgı osmanlı devleti tarafından tanınacaktır
madde2:bu
anlaşma babel tower de yayınlandıgı gun bulgaristan beylerbeyi ve
osmanlı devleti edirne sancagı beylerbey i adminlere bulgar devletinin
bagımsızlıgını isteyen bir mesaj cekeceklerdir
madde3:bu anlaşma babel tower de rk ya duyruldugu gun bulgar orduları edirne ve harmanlıdan cekilmeye baslıyacaktır.
madde 4:bu anlaşmanın yayınlandıgı gun keşan da bulunan osmanlı orduları şarkoy e cekilecektir
madde 5:bu anlaşma hukmunce iki ulkede bulunan olu ve yaralı arkadaşlar sorunsuz bir şekilde ulkelerine donecektir.
madde 6:bu barış ve saldırmazlık anlaşması 1 yıl surecek bu sure sonunda tekrar goruşulecektir.
bu anlaşmayı tum kamuoyuna ve tum rk oyuncularına babel tower den duyuruyoruz anlaşmayı hazırlayanlar bulgaristan adına qdosahame osmanlı devleti adına mturkkan
onaylayanlar bulgaristan divanı ve osmanlı devleti edirne sancak divanı

tekrarmı yazayım? konu edirne değil, osmanlı genelinin konusudur.

harmanlıyı edirneyi almak?
zaten onlar bizim topraklarımız,
toprak almaktan bahsedecekseniz, üstüne birde samakovu versinler hadi madem okadar bağımsızlık düşkünü arkadaşlar?

gene söylüyorum bu işin yarını belli değil, hb gider başka isimle eşkıya topluluk olarak gelirler ve busefer ellerinde mühür sallayarak gelip heryeri alırlar, bizde öyle arkadan el sallarız, sonrasında masaya oturtacak bağımsızlık kozuda olmaz elimzide..

sonuç olarak ben formdan banlıyım ama eğer babelde bile yayınlansa taslakta olsa çok ama çok aciz vede hatalarla dolu anlaşma olur,

Alıntı :
Doğum günü Badsector için Kasım 30, 2007
o günlerde savaş vardı, o günlerde toparlanacaz saldıracaz deniyordu,
hadi geçtim bugün 3 ordu dolmuyorsa şu koca memlekette yazıklar olsun herkeze.

bakın bir gelibolu için kıyamet koptu, kaldıki kareside osmanlı sancağı,
3 gün sonra bulgara vs kaybedeceğiniz topraklar için ne olacak?

En son badsector tarafından Cuma Şub. 06, 2009 3:43 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 3:41 am

Takıldığım tek nokta;

Alıntı :
10.eskişehirli orduyu dağıtarak karakteri inzivaya aldı

Bunun gerekcesi nedir reel hayat mı?
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 7:29 am

bence kabul edilmeli
zaten darmadagin ettiler bizi
eskisehirlide ordusunu dagitti
mturkkan elinden geleni yapmis
bicok kisi anlamasada su an bizim icin en karlisi bu
bükemedigin bilegi öpeceksin
adamlar bagimsizligi hakettiler onada bisey diyemeyiz
ama bagimsizlik okadar ucuz bisey degil
bizimde isteklerimiz olmasi gerekli
onlar ister bizde kabul edersek zayiflik göstermis oluruz
ve romenlerle anlasmadiklarinida bilmiyoruz
bulgarlarla ateskes imzalarsak arkasindan romenler gelirse ne yapacaz

En son Emaar tarafından Cuma Şub. 06, 2009 8:37 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 8:05 am

acikca söyleyeyim yukardaki aciklamayi yapmadan evvel diger postlari okumadim
bunuda yaparken daha yarisini mi ne okudum
ama anlasmayi kabul ediceksek 1 madde eklemeliyiz
oda söyle olmali
eger anlasilan ateskes süresi icerisinde samakovda bir bulgar ordusu bulunursa/kurulursa bagimsizlik ve teskes anlasmasi iptal edilecektir
öbür türlü bagimsizligi aldiktan 1 hafta sonra romenlerle beraber gelmiyecekleri ne malum
bide bu acidan bakmak lazim

En son Emaar tarafından Cuma Şub. 06, 2009 8:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 8:17 am

badsector demiş ki:
evet güzel bir gelişme başkentleri kodlandı,
gidip orayı ele geçirme ihtimalimizde düşünün..
bukadar korkak olmayın, azıcıkda kendinize güven olsun.
tek eksik var organize olamamak
ah bi o olsa bırakın bulgarı daha öte geçecek kadar geniş bir arazide, ve nüfus çoğunluğundayız. üretim fazlamız var, GÖZÜNÜZÜ KÖR EDEN NEDİR ANLAMIYORUM..

bad burda haklisin ama sana bi soru sorucam
diyelim ki biz samakovu sofyayi falan aldik
onlari kim dolduracak
osmanlidaki bukadar cok gereksiz kasabayla ugrasirken bide onlarla mi ugrasicaz
bunuda düsün
neticede alacagimiz topraklar bize yine zarar ettirecek
bu yüzden osmanlinin herhangi bir savasa girmesi ve toprak kazanmasi zaten sacma
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 9:28 am

doğru, anlaşmak en mantıklısı ama bu bildirge bizim savaşı kaybettiğimiz anlamına geliyor. Sad

Fakat şuan anlaşma yapmak en doğrusu.
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 9:30 am

(: gerekırse saruhandan adamlar toplar orayi iskan ederısz
orda burda serserı goçebe hayatı yaşiyanları yerleştiririz
türkleştiririz:D:D
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 10:30 am

Bu madde kesinlikle kabul edilmeli neden?

Çünkü Kartalın da dediği gibi Bulgarların arkasında Romenler var Bizim arkamızda kim var bu 2 ülkeyi mturkkanın ordusuyla mı yenecez?

Çünkü bu anlaşma imzalanırsa ve Osmanlının başına TECRUBELİ kişiler geçerse emin olun ozaman ingiltereyi bile yeneriz.

Daha bir sürü neden var bırakın tazminatı felan kabul edelim gitsin yoksa elimizde hiç birşey kalmayacak!
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 10:38 am

Eskişehirli orduyu dağıtmadı ordu hâlâ duruyor. Anlaşma sorun değil arkadaşlar önemli olan verilen sözler işin içine babel tower de giriyor şu anda bile adamlar osmanlıyla dalga geçiyor.O zaman tüm dünya dalga geçicek hiç kimseye kalkıp sizi asarız keseriz diyemeyeceksiniz.Cevapları hazır sizden bişey olmaz bulgaristana yenilmiş adamlarsınız olucak.Ek olarak milleti harekete geçiricek bişey lazım.Çanakkale - Gelibolu -Şarköy 3 lüsünden rahat 1-2 ordu kurulur.Ama yazıklar olsunki bu gelmeyenler yüzünden bu anlaşmayı imzalamak zorunda kalıyoruz.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 10:42 am

Ayrıca biraz gaddarca olacak ama ordulardan ayrılıp eve gidenleride engelleriz. Very Happy
Mturkkanın ordusunda 20 kişi bırakıp diğerlerini çıkartırız millet normal işe girer falan geri kalanlarının geçmesini engellemek için şarköye 1 ordu bırakırız.Ayarlarını öldür yaparsak gelen geçen ölür.Ha diyeceksiniz kendi kendimizimi öldürücez.Adam zaten evine kaçıyor osmanlıya faydası dokunmayacak yaşamasada olur Very Happy Bunu neden söyledim bi kaç arkadaş ordulardan çıkıp kaçıyorlar demişte Very Happy

Ama ne olursa olsun askerlerimizi arttırarak anlaşmayı imzalamama taraftarıyım Smile
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:02 am

show_time demiş ki:
Ek olarak milleti harekete
geçiricek bişey lazım.Çanakkale - Gelibolu -Şarköy 3 lüsünden rahat 1-2
ordu kurulur.Ama yazıklar olsunki bu gelmeyenler yüzünden bu anlaşmayı
imzalamak zorunda kalıyoruz.
askeriyeye kanun gelmeli
nasil RLde yasalar var askerlik icin
burdada olmali
mesela savas olsun olmasin
kazasker birilerini askere cagirdimi gitmek zorunda olmalilar
gitmezlerse en agir para ve hapis cezasina carptirilmalilar
ayrica inzvaya cekilecek olanlar bagli oldugu sancaga bunu gerkcesiyle bildirmeli ve izin olarak sancaktan görevli kiside bunu forumda yazip resmi izin vermeli
haber vermeden inzivaya cekilenlerde ayni sekilde agir hapis ve para cezasi almalilar
ordu icerisindeyken ayrilanlarsa idam edilmeli
tabi sancaklar kendi divani icinde ve öbür divanlarla dalasmayi önce birakmali
askerligin cözümü baska türlü olmaz
anca yasalarla hakkindan gelebiliriz
herkez istedigini yaptigi sürece bireysel cabalar bir ise yaramiyor görüldügü gibi
eger böyle bir yasa cikarsa yaninda orduda günlük maasda verilmeli ki halk isyan etmesin
örnegin 10-15 akce az da olsa orduya giren adamin masraflarini karsilar
böylece divan maaslardanda sorumlu olacagi icin yolsuzlukta azalir diye düsünüyorum
her sancak böyle 2 ordu kursa al sana 8 ordu
zamanla kpde kasilir bu olay biter
tabi önce bulgarlari halletmemiz lazim ki böyle bir organizasyona baslanila bilsin

En son Emaar tarafından Cuma Şub. 06, 2009 11:41 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ridibuda

ridibuda

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:14 am

Very Happy

bayaga komik bi anlaşma tebrikler.
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:20 am

Bu asla kabul edilemez.Diyelim ki bu adamlar bağımsız oldu şu oldu bu oldu.Sonra ne olacak?Bizden elini çekip tamamiyle barışık bir devlet mi olacağız?Tekrar saldıracaklar.Ayrıca bu anlaşmayı kabul etmek demek.
"Biz size ezildik.Gelin ağzımıza ...." demek.
Resmen bağımsızlığımız bu anlaşma ile tehlikede.

Yahu 6 aydır buradayım.Ve eğer 6 aydır burada boşuna duruyorsam/savaşıyorsam.İnanın bir savaş daha çıksın.Dünya savaşı.Bütün cihan osmanlıya saldırsa umrumda olmaz.Bilin ki aynı şey çoğu kişi için de geçerli.

Bu yüzden bu saçma anlaşmayı kabul ederseniz.Daha çok zararda olacağız!!!
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:28 am

show_time demiş ki:
Eskişehirli orduyu dağıtmadı ordu hâlâ duruyor. Anlaşma sorun değil arkadaşlar önemli olan verilen sözler işin içine babel tower de giriyor şu anda bile adamlar osmanlıyla dalga geçiyor.O zaman tüm dünya dalga geçicek hiç kimseye kalkıp sizi asarız keseriz diyemeyeceksiniz.Cevapları hazır sizden bişey olmaz bulgaristana yenilmiş adamlarsınız olucak.Ek olarak milleti harekete geçiricek bişey lazım.Çanakkale - Gelibolu -Şarköy 3 lüsünden rahat 1-2 ordu kurulur.Ama yazıklar olsunki bu gelmeyenler yüzünden bu anlaşmayı imzalamak zorunda kalıyoruz.

Show sanki biraz yanlış noktadan bakıyorsun..Sonuçta devletler savaş kaybededebilir de kazanabilir de,Biz yaralarımızı sardıktan sonra ne kadar güçlü olacağımızı iyi biliyoruz onlar bırak bizi bulgarlara bile yenildiniz desinler..Lafla peynir gemisi yürümez..yaralarımızı sardıktan sonra bırakın ONLAR düşünsün.. Razz
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:32 am

bence anlaşma kabul edilmeli en mantıklısı bu anlaşma süresince ordularımızı toplar ve yeterince güç kazanırız.... eğer ordularımız 255 kpli adamlarla dolarsa kimse karşımızda duramaz.... (adamlar tam teşhisat olmalı...)

benim görüşüm budur...
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:33 am

Arkadaslar dundenberi yazianlari okuyorumda su kaniya vardim cogunluk anlasmadan yana ama show gibi bazi arkadaslar aynen benim gibi bazi endiseleri var bu konuda!!! sozlerinde duracaklarmi acaba?
Velhasil ben sunu diyorum bagimsizliklarini ilan edelim ama anlasma baris anlasmasi degil ateskes anlasmasi olsun!!! 1 senelik degil! sadece 3 aylik 3 ayin sonundaysa tekrar gorusulsun! yoksa ben bu anlasmaya imza atmam(tabi ne ifade ederse)
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:37 am

alpi_03 demiş ki:
show_time demiş ki:

Show sanki biraz yanlış noktadan bakıyorsun..Sonuçta devletler savaş kaybededebilir de kazanabilir de,Biz yaralarımızı sardıktan sonra ne kadar güçlü olacağımızı iyi biliyoruz onlar bırak bizi bulgarlara bile yenildiniz desinler..Lafla peynir gemisi yürümez..yaralarımızı sardıktan sonra bırakın ONLAR düşünsün.. Razz

Alpi sen 1 yıl sonra bişeylerin değişiceğinimi düşünüyorsun hayır bizde bu kafa oldukdan sonra 1 yıl sonrada yeniliriz..
Barbarov

Barbarov

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 11:43 am

BENCEDE olmalı 1 yıl sonra harmanliya adam akıllı bi kaLe kurarız
Bulgarlar giremez
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:03 pm

Tabii ya o kadar kolay ki 1 yıl içinde fransaya gireriz.Siz dalga mı geçiyorsunuz?Biz 1 yıl içinde birbirimizi yemekten bir adım ilerleyemeyiz.Bırakın şu 1 yılı 10 yıl verseler bir şey yapamayız.Daha savaşın başında güçsüzdük.Kendimizi toparlayamamıştık.1 yıl içinde mı toparlayacağız?Bırakın geleceği,şimdiye bakın!!!
skywalker22
Moderatör
Moderatör
skywalker22

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:17 pm

Ne kadar saçma bir antlaşma ya , edirne kasası ağzına kadar boşaltılmış,ödeneklerle o kadar mal bulgarlara aktarılmış vsss..

Bulgarların multileri silindiği için, kuyruklarını kıstırıp sinsi sinsi bu antlaşmayı izliyorlardır..bulgarların adam gibi sadece 2 ordusu var veya yok..onları yol üstünde ezdikten sonra siz diyosunuzki romanyadan gelecek 2 ordu herşeyi bozucak..iyide kardeşim tamam haklısın romen orduları herşeyi bozar,hadi bizim ordularımız bunlarlada başa çıkamaz veya yenilir,ama bu kadar eylaetten aldıkları mallarla adamlar savaştaki zararlarını çoktan karşıladılar...bana sakın burda biri gelip bulgarlarda çok zarara uğradı,onlarında ekonomisi çöktü falan demesin..adamlar aylardır bu topraklarda vede bu toprakların mamülleriyle,çalarak çırparak,ödenekle üstlerin mal geçirerek geçindiler..tarihi unutmayın..kanuninin ölümünden sonraki zamanlarda,avusturya tanınmış ,padişah ile avusturya kralı protokol bakımından aynı seviyeye getirilmiştir..avusturyanın o yıllarda yaptığının yorumu:bakın ben koskoca osmanlıya kendimi tanıtırrdım , koskoca padişahla aynı seviyeye getirdim..diyerek bütün dünyaya göstermesi olmuştur..ayrıca bu antlaşma olurken, avusturya 1 kereliğne savaş tazminatı diyerek son vergiyi vermiş o tarihten sonrada vergi vermemiştir..bunları size anlatmammın nedeni adamlar kendilerini tanıttırıp bütün dünyaya osmanlıya karşı ezici güç olduklarını ispatlamalarıdır..anlaşma hele bi kabul edilsin, siz babel towerdaki cümbüşü görün..

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 5 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki