|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|
Yazar |
Mesaj |
efendiy
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:41 am |
|
|
Bence kabul edilmemeli. Adamların orduları giderek zayıflıyor. Ircmaster mı nedir, onun ordusu 21 kişi kalmış, biz üzerinden bi geçsek söner gider. Üstelik onlara başkent açıldı ve artık korkmaya başladılar, divanlarını elden gitme tehlikesi var. Sizce bir ordu daha çıkarabilecek güçleri var mıdır Egemenliğimiz altındaki adamlar bize saldırıyor ve istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar.Akıl var mantık var, sizce onların bağımsızlığını tanısak, bir türk düşmanı olarak, bize bir daha saldırmayacaklarını mı sanıyorsunuz? Niye onların sözüne güvenelim? Türkün türkten başka dostu yoktur. Bu antlaşma sadece onların yanına, bize verdikleri maddi ve manevi zararla birlikte kar kalır.Bulgarların divanları bu savaştan sorumludur. |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:45 am |
|
|
o anlaşmayı kabul etmek daha iyi zaten biz kendimize yetiyoruz bu son bir kaç günd bulgarları bırak tık kendi kendimiz ile şavaşı yoruz ve iç savaşolucak gibi görünüyo bu durum da gelen bu anlaşma bence biraz da olsa bizleri rahatlatır ama bu anlaşmanın 1 yıldan önce bozulacagı kesindir bazıken dini bilmezler bu nu beklemiyecek ya bizden ya bulgarlardan birileri olacak bunlar tekrar çok güzel bi savaş çıkaracaklar başımıza ama neyse |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:58 am |
|
|
dedof kusura bakma ama 1 yıl uzun bir sure değil miyoksa ben mı yanliş bakıyorum olaya |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:59 am |
|
|
- efendiy demiş ki:
- Bence kabul edilmemeli. Adamların orduları giderek zayıflıyor. Ircmaster mı nedir, onun ordusu 21 kişi kalmış, biz üzerinden bi geçsek söner gider. Üstelik onlara başkent açıldı ve artık korkmaya başladılar, divanlarını elden gitme tehlikesi var. Sizce bir ordu daha çıkarabilecek güçleri var mıdır Egemenliğimiz altındaki adamlar bize saldırıyor ve istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar.Akıl var mantık var, sizce onların bağımsızlığını tanısak, bir tükr düşnaı olarak, bize bir daha saldırmayacaklarını mı sanıyorsunuz? Niye onların sözüne güveelim? Türkün türkten başka dostu yoktur. Bu antlaşma sadece onların yanına, bize verdikleri maddi ve manevi zararla birlikte kar kalır. Divanlar bu savaştan sorumludur.
Ne yazık ki şu durumda bir söz daha söylemem gerek.Ne yazıkki aslında bizim bizden başka dostumuz olmadığı gibi düşmanımızda yok.Ne demek istediğimi anladınız umarım.Biz onlara güvenmiyoruz onlarda bize o yüzden anlaşma şartlarında orduların şarköye çekilmesi var diye düşünüyorum.Bu benim görüşüm.Bu şartlar altında ne yazık ki onlara saldırıpta yenilme ihtimalimiz çok büyük.Ve eğer bu ihtimal gerçekleşirse.Belimizi bir daha doğrultamayız.Yol yakınken 2 tarafta dönsün bence.Çünkü 2 tarafında uzun süre batma ihtimali çok yüksek. Babel tower'da onlar biz bağımsısız diye konu açarsa bizde Harmanlı artık Osmanlının diye bir konu açarız.Şu an 2 tarafta galip sayılmaz.O yüzden utanılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.Hala göze göz dişe diş yani.Elbet daha güçlü olacağız bu durumlardan ders alacağız.Sanki Osmanlı gerçek tarihinde hiç savaş kaybetmedimi.Hem de yükselişte olduğu dönemde.Bu bizim için bir son değil başlangıçtır.İçinizi karartıp oturup sağa sola kızmak yerine sizden bir kardeşiniz olarak ricam şudur;Kuvvet puanlarınızı yükseltmek.Ve herşeyden önce birer kılıç kalkan'a sahip olmak.Birdaha bu durumlara düşmemek için.
Size katıldığım tek nokta şu olabilir onda da şüpheliyim.Anlaşmanın 1 yıldan kısa sürede bozulma ihtimali.İstesekte istemesekte bozulabilir.Ama yukarıda da dediğim gibi eğer böyle birşey olursa hazırlıklı olmak en önemlisi.
Anlaşma 1 yıl sürmez diye şüphelenmemiz bizim kendimize güvenmediğimizi gösterir.Düşünsenize Bulgarlar anlaşmanın 1 yıl sürmemesinden korktuğumuzu ya da endişelendiğimizi duyarsa ne düşünür.Demezler mi ya bu adamlar neden bu kadar endişeli yoksa kendilerine güvenmiyorlar mı? |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:01 am |
|
|
samsa biz kendi kendi mizi yeti yoruz zaten başka düşmanı ne yapalım yaa ban onu açıklarmısın |
|
|
|
Edebali
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:02 am |
|
|
Benim görüşüm kabuldür.Nasıl olsa bağlı oldukları halde vergi ödemiyorlar,ayrıca bir yıl içinde güzel KP yapmak lazım ;Ama Malkoçoğlu Mit Paşamın dediği gibi makul bir Savaş tazminatı gerekli. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:04 am |
|
|
- Edebali demiş ki:
- Benim görüşüm kabuldür.Nasıl olsa bağlı oldukları halde vergi ödemiyorlar,ayrıca bir yıl içinde güzel KP yapmak lazım ;Ama Malkoçoğlu Mit Paşamın dediği gibi makul bir Savaş tazminatı gerekli.
Sevgili kardeşim zaten 1 yıl içerisinde yeterince güçlenirsek o tazminatın kat kat fazlasını alırız. |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:12 am |
|
|
Savaş Tazminatı bende bekliyorum ama ne yazıkki saldıran taraf biziz Bu yüzden kabul etmezler sunulursada eminimki sırf bu yüzden reddi gelir Bence kabul edilebilir bu savaş 2 ülkeyede çok büyük bir miktarda maddi-manevi bir sürü zarar verdi ben kabul edilmesinden yanayım |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:16 am |
|
|
dedof dedigine katılmamak elde değil velakın bu iç savaş çikarsa şayet kanlı bir şekilde sonuçlanacagını düşünmuyorum( belkı istemedigimden) dlayısı ıle Bariş suresı 6 ay olursa bile herşey geçmiş olacaktır |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:31 am |
|
|
SAÇMALIĞIN DANİSKASI. afedersin ama hatta salakça bir anlaşmaya evet demek hayatınızın hatası olur. 1 yıl sürecekmiş ateşkes, 1 yıl sonra toparlanırmışız. 1 yıl sonrasını düşünen oluyormu???? adamlar hırsızlıkla alavere dalavereyle bu sefer 8 orduyla gelip çanakalleye kadar girdiğinde napacaksınız? herşeyi geçtim, bunca insan kaç aydır sırf bu savaş muhabbetine oralarda buralarda rezil olarak mücadele etmekte. uzun yazmıyacağım bu sefer herkez okusun diye 1- BU KARAR SADECE EDİRNE DEĞİL TÜM OSMANLIDAKİ SANCAKLARIN HATTA DİVANLARDAN ÇOK KASABALARIN BAŞKANLARININ BİLE BİR BAŞLARINA ALAMIYACAĞI KADAR ÖNEMLİ BİR KARARDIR.
2- ORTADA CİDDİ KAYIPLARI OLAN BİR OSMANLI VARKEN SADECE ATEŞKESE RAZI OLMAK ACİZLİK, KORKAKLIKTIR.
3- ROMENLER BULGARLAR BİRLEŞMEZ, OLSA OLSA ARALARINDA SAVAŞIRLAR, HB ORDUSUNDAN TEK RAHATSIZ OLAN BİZ DEĞİLİZ.
4- NE DİYEYİM BÖYLE BİR ANLAŞMAYI İMZALAYANIN ELLERİ KIRILSIN İŞALLA ÇÜNKİ GERİ DÖNÜŞÜ , VE TELAFİSİ OLMAYAN BİR YOLA SOKAR BİNLERCE İNSANIN EMEĞİNİ. 1 YIL DEDİĞİNİZ ÇOK ÇABUK GEÇER
5- ANLAŞMA BULGAR BEYİYLE YAPILACAK OLSADA DANİ 3 GÜN SONRA TEKRAR SALDIRDIĞINDA NE GİBİ TEDBİRLERİNİZ OLACAK?? BULGAR BEYİ TAKVİYE DESDEKMİ YOLLAYACAK, BÖYLE BİR ŞART YOK ORTADA.
DAHA SAYALIMMI YETERLİMİ? SADECE EDİRNENİN DEĞİL, TÜM OSMANLININ BEKAASINI DÜŞÜNÜN, ONA GÖRE ATIN ADIMALRINIZI.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:35 am |
|
|
evet güzel bir gelişme başkentleri kodlandı, gidip orayı ele geçirme ihtimalimizde düşünün.. bukadar korkak olmayın, azıcıkda kendinize güven olsun. tek eksik var organize olamamak ah bi o olsa bırakın bulgarı daha öte geçecek kadar geniş bir arazide, ve nüfus çoğunluğundayız. üretim fazlamız var, GÖZÜNÜZÜ KÖR EDEN NEDİR ANLAMIYORUM.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:37 am |
|
|
ben oyuna başladığımdada savaş vardı bulgarla, bugünde var, ilerdede olacak, sizler kendi potansiyelinzii kullanamadıkça, yarın bulgar değil alman dayanacak kapıya, ozman orduları nereye saklayacaksınız, saruhanamı??? |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:42 am |
|
|
hadi ayrı bir başlık açalım son 3 aydır kimin nekadar sırf maddi kaybı var savaşa gittiği için, ne dersiniz. ama ortada daha ciddi durum var, YENİLMİŞLİĞİ KABUL ETMEK, ÜSTELİKLE HAZIRDA KURULU KAÇTANE ORDU VARKEN. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:47 am |
|
|
Badsector ne yapmaya çalışıon üst üste 4 mesaj atmana gerek yok orda değiştir butonunu boşa koymamışlar.Görüşünü belirtirsin olur biter.Ayrıca sorduğun sorular defalarca cevaplandı. |
|
|
|
FalcoN
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:50 am |
|
|
Ya tazminat alsak ne olcak yine divandakiler hortumlucak. Artı olarak resmen savaşı kaybediyoruz Babel Towerda rezil oluyoruz bulgarlar bağımsız oluyor ne ala memleket. |
|
|
|
Edebali
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:55 am |
|
|
Bad sen ordularımızın durumu biliyormusun! |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:57 am |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Badsector ne yapmaya çalışıon üst üste 4 mesaj atmana gerek yok orda değiştir butonunu boşa koymamışlar.Görüşünü belirtirsin olur biter.Ayrıca sorduğun sorular defalarca cevaplandı.
birincisi çok sinirlendim. ikincisi, hangi sorduğum soruya hangi cevap gelmiş bi göstersene. en önemli yeri es geçiyorsunuz. dani gibi bir eşkıya sağı solu belli olmayan bir yaratıktan bahsediyoruz. bulgarlar bu durumdan nemalanıp hazır fırsat bulmuşken bağımsızlık alalım sevdasındalar. eminim daniyede çuval dolusu para vermişlerdir bu işin karşılığında. edit tuşunu bende biliyorum merak etme bu arada floodtan falan burdan da atılacaksam sorun değil. ortadaki dönen saçmalıkalrı gördükçe zaten oyun oynama iştahı vs sıfır demek bile iyimser olur. herkez düşmüş kendi derdine, el birliği yapalım güzel işler çıkaralım diyen yok. mturkkan sana onca yardım gidip osmanlıyı teslim edesin diyemi yapıldı? bu görüşmeleri tek başınıza yapamazsınız. edirne-karesi-bursa-saruhan bakın orda ottoman empire listesine kaç eyalet var. ve konu OSMANLININ SORUNUDUR.! ahmetin mehmetin şahsi sorunu problemi değil. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:04 am |
|
|
sevgili bad bi konuda yanılıyorsunuz ordu negrom romanyaya saldırdığında romanya bizden yardım istemişti biz karışmamıştı romanya yenilmek üzereyken bulgaristandan yardım istemişti ve bulgaristanda yardım etmişti 12 gün süren savaş sonunda romanya-bulgaristan ittifağı savaşı kazanmıştı şimdi romanyanın bulgarristana bir borcu var |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:07 am |
|
|
- Edebali demiş ki:
- Bad sen ordularımızın durumu biliyormusun!
devamını getir yazdıklarının ne durum var? bizim günlerimizden dahamı kötü ihtiyarın orduda arada bir ekmek mısır bişeyler geliyordu tam berkman yardımı dağıtıldığı gün yaralandım ordudan düştüm dedenin orduda han parası bile votelerden gitti - Alıntı :
- 21 jours d'indisponibilit
kasım sonunda başkanlıktan istifa ederek bizzat ordu içine girdim edirnedeyim 24 gündür ölüyüm. hadi buyur benim tazminatımı hesapla, 60 gündür üretim sıfır, s2 ve fırıncı ve manda tarlası olan biri ve benim gibi 100 lerce kişiyide hesaplarının üstüne koy . artı parayla pulla ölçülemeyecek MİLLİ bir amaç için biz bu yola girdik, tıpkı çeçenistanda sizler gibi. yanlış biliyorsam bağışla
En son badsector tarafından Cuma Şub. 06, 2009 2:18 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:08 am |
|
|
Bu saçmalık Kesinlikle kabul edilemez |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:12 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- sevgili bad bi konuda yanılıyorsunuz ordu negrom romanyaya saldırdığında romanya bizden yardım istemişti biz karışmamıştı romanya yenilmek üzereyken bulgaristandan yardım istemişti ve bulgaristanda yardım etmişti 12 gün süren savaş sonunda romanya-bulgaristan ittifağı savaşı kazanmıştı şimdi romanyanın bulgarristana bir borcu var
olay zaten senin yazdığın la benim yazdığım paralelinde kartalcığım. yani ortada bir serseri topluluğu var , kendilerine ordu yakıştırması yapan ve sağa sola saldırıp soyup talan eden ve hergeçen günde güçlenen yok edilmesi gereken bir oluşum yani ordu negrom. peki bu söz konusu şuan önümüze konan anlaşmada tek satır isimlerinden söz ediliyormu? ateşkes bulgar divanıyla, azıcık uyanın, ertesi gün negrom gene kapıya dayanacak ve busefer sadece başkanı vs değiştirmeyecek, harmanlıdan başlayarak topraklarına katacakalr. lütfen azıcık geniş açıdan bakın olaya. aha başkentleride olacak, ellerinde mühürde olacak bağlamak için, ozaman ne olacak söylermisiniz?
bak tukishcad senin yüzünden kaçıncıya edit yapıyorum birkere bulgaristana biz saldırmadık, giden ordumuz ordunegrum için gitti, bulgara savaş amaçlı, vs değil, yanılgıyı birkere orda düzeltin ve bu olaydada bulgar divanı kesinlikle gelemezsiniz vs gibi bir şey söylememiş aksine benim tahminim eğer bu saldırıda başarılı olunabilseydi, ençokda bulgar beyi ve romenler mutlu olurdu bu sonuça..
üstüne gitmekten korkulan ordunun son durumu: "All Must Die" ordusunun başında Radibet varOrdu şehir kapılarına dayandıOrdu 16,00 Akçe maaşla bir asker arıyor (0 atak faktörü) Ordu 16,00 Akçe maaşla bir asker arıyor (3 atak faktörü)
çünki neden, irlandadan aldığım bilgiye göre birçok bulgarın orda olduğu ve seçimlere aday oldukalrı, bu dademektirki doğru dürüst ellerinde adam kalmadığı, pekçoğuda zaten multi taramada silindi. e bu acizliği kabul etmek neden ozaman? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:26 am |
|
|
hayır işte bizde öyle umuyorduk ama ordu negrom irlandaya koloniye göçtü |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:31 am |
|
|
bad sektör bi yerde yanlış var bizim ordu ordu negrom için gitmedi ordu negrom romanyaya saldıran bi grup onlarla işimiz yok bizim ordu HD için gitti HD= bulgaristanda Türk düşmalığı yapan bir grup ordu negrom romanyaya saldırdığında ki ordu negrom romen kökenlilerin oluşturduğu bir orduydu bulgaristanın tardımıyla ordu negrom romanyaya yenildi |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:32 am |
|
|
"Killers" ordusunun başında Ircmasterka varOrdu şehir kapılarına dayandıOrdu daha fazla asker alımı yapmıyor.
Bilinen en son adresi
Ülke : Царство България (Османска империя) Eyalet : България Kasaba : Кутловица
Seviye : 2 İtibar Puanı : 221 Para : 708
biri sıfır atak puanlı adama bile razı, ötekisi sev2 birinin elinde olan 2 ordudanmı korkuluyor şuan ozaman. ve sende biliyorsunki ilk savaşta ölenlerin çoğu hayata döndü yada dönmeleri çok yakın. buda bizim için oldukça büyük avantaj, seninde dediğin gibi bir diğer orduda zaten irlandada, ee tükürsek boğacaz derlerya, şimdi bu lafı ben etmeyimde kim etsin? |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:33 am |
|
|
pardon negrum için özür, acelyle yazınca böyle karışıyor. |
|
|
|
|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|