|
|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|
Yazar |
Mesaj |
SAYLI
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:20 pm |
|
|
diecek bişi bulamıyorum gerçekten "ALLAH ISLAH ETSİN DEMEKTEN" BAŞKA.ya geldiler bize her türlü zararı verdiler,aylarca sıkıntı yasadık tam her şey bitecek artık OSMANLI da ordularıyla savasa girecek dedik ki demez olaydık adamlar bizimle oynuyor resmen adamların dediğini kabul edelim ama ne olcak BULGARLAR güçlendiklerinde yine bize saldırmayacaklar mı?yine bugün yasadıklarımızı yasatmayacaklar mı?suna gerçekten inanmaya basladım bu savasa gelmeyen sahıslar bence o kadarda haksız değiller hani hep onları suçladık ya bak adamlar bence haksız çıkmadı ve şunada inanmak istemiom ama bir daha OSMANLI da savas olursa suan bulduğumuz asker sayısına erişilemeyecektir.çünkü bugün savasa gelen bir çok kişi bosa geldiğine inanmaya baslamıştır ve bir daha ki savasa bole rahatça gelmeyecektir..... saygılarımla... |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:28 pm |
|
|
iç savaş olayı çok kötü oldu..Savaşa giderken sen kalk Gelibolu'yu bağımsız yap, sonra söz ver geri vermek için sonra eyalete kat..Olmaz..Şu anda herşey Karesi divanının elinde..İnş olumlu yaklaşırlar da iç savaş çıkmaz..
Ayrıca, bence antlaşma mantıklı gibi gözüküyor fakat adamların tekrar saldırma durumu wardır..Bunu nasıl engellicez..Bizde biliyoruz yenilgiyi kabul edeceğimizi fakat ordumuz tam dolu deilki adam yokken nasıl kazanalım savaşı.. Asarız keserizle olsaydı şu an Milanodaydık Şu anda bnce kabul edilmesi gerekn bir antlaşmadır..
- Alıntı :
- madde 5:bu anlaşma hukmunce iki ulkede bulunan olu ve yaralı arkadaşlar sorunsuz bir şekilde ulkelerine donecektir.
Bu madde iyi olur bizim açımızdan. Bulgaristan'daki ölen Edirne sancağı ordusu gelirse sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Hayırlısı olur inşallah |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:31 pm |
|
|
böyle uzun uzadıya yazarak belirleyemeyiz konuyu eğer bi yere varmak istiyorsanız anket yapın sonra zaten kararı vercek olan sizlersiniz... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:45 pm |
|
|
benim yazımdan sonraki postları okudum toplu cevap vereyim ilk olarak arkadaşlar 2 aydır bu savaştayız asker yok yok yok yok yok savaşa gelmiyorlar ama forumda alayı aslan kesiliyo buyrun ozaman herkes gelsin yenelim ama gelmiyorlar işte 2 aydır gelmeyen adam şimdi neden gelsin harmanlı malesef bizim değil bad bulgaristana bağlı evet antlaşma yapılacaksa bazı şartlar değişecek mesela onların orduları smakova gidene kadar babele bişey yazmayacaz savaşa gelmeyenler bile bu antlaşma tasarısı yayınlanınca neredeyse küfredecekler edirne sancağı neden bu antlaşmayı imzalamaya yanaşıyor biliyormusunuz? çünkü kasabaları alınıyor adamlar tehdit yağdırıyor şarköyüde alacaz tekirdağıda alacaz haklı olarak edirne divanı kendini korumak için bulgarlarla antlaşmak istiyor evet onların multileri silindi ama Osmanlıda oınun 5 katı multi silindi şimdi romenler gelirse falan fıstık onların 8-9 ordusu olacak eğer halen kazanabiliriz diyorsanız onaylamayın ne diyim not: 2 aydır onların 4 ordusunu yenmedik |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:47 pm |
|
|
- SAYLI demiş ki:
- böyle uzun uzadıya yazarak belirleyemeyiz konuyu eğer bi yere varmak istiyorsanız anket yapın sonra zaten kararı vercek olan sizlersiniz...
aynen SAYLI kardeşimi bende kendi kendime neden madem kamu oyu yoklaması, anket yapılmıyo dedim...anket yapılsın giren versin oyunu kkardeşim. |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:50 pm |
|
|
kartal 2 ay değil neredeyse 7 ay. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 12:52 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- edirne sancağı neden bu antlaşmayı imzalamaya yanaşıyor biliyormusunuz?
çünkü kasabaları alınıyor adamlar tehdit yağdırıyor şarköyüde alacaz tekirdağıda alacaz haklı olarak edirne divanı kendini korumak için bulgarlarla antlaşmak istiyor kartal sen söyleyince aklima geldi bulgarlar hangi sacakla görüsüyodu ve edirne divanini tinlamiyodu bu ic savas meselesi cikar cikmaz birden sartlari koyup baris istemeleri garip degil mi ben mi fesatim yoksa bu isin icinde bir gerceklik payi olabilir mi |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:01 pm |
|
|
Mturkkan Dün 9:51 pm Böyle bir şeyi sormaya bile gerek yok dostum. Haklısın. Tabiî ki ceza verilen arkadaşlarımız için bir şey yapılabilirse çok iyi olur.
Malsi Dün 10:56 pm Bedelsiz olmaz da, 100 lira almak için 500 lira harcayacaksak kalsın o 100 lira arkadaşım.
Turkscihad Dün 11:08 pm Haklısın dostum. Ben de dua ederim seninle.
Calvus Dün 11:14 pm Çok haklısın dostum.
Kaansabri Dün 11:15 pm Toparlanamadan bir de yunanlılardan sopa yiyelim. Sonrasında Türke güven olmaz deyip, toplanıp gelsinler misafirliğe değil mi? Bir tek Bulgarlar perişan etti bizi, bir birleşik orduya nasıl dayanacağız birbirimizi tokatlarken?
Lord Sting Of Died Dün 11:17 pm O zaman da herkes oyunu bırakır ve sen kendi kendine oynardın dostum. Bizim ülkemiz işgal altında değil. Bulgar tankları sınırı geçmiş değil. Bulgarlar boynuzlu, kuyruklu şeytanlar değil. Lütfen biraz sakin ve olabilecekleri düşünerek oynayalım.
D4BBE Dün 11:24 pm Millet oyunu bırakıyor dostum. Kaç kişi ayrıldı hesapladın mı hiç?
kartal13 Dün 11:30 pm Kartalın dediklerini kimse hesaba katmıyor heralde.
samsa_cavus Dün 11:32 pm Hay ağzına sağlık. Ne güzel söyledin.
show_time Dün 11:39 pm Çok haklızın Şow. Ne demişler: Türk gibi başla. Alman gibi devam et. İngiliz gibi tamamla. Biz sadece başlar ve bırakırız. Bu kafayla gidersen hep başkaları kazanır ve kazanacak da.
En son HADEZ tarafından Cuma Şub. 06, 2009 1:02 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Satır aralarını düzenlemek) |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 1:42 pm |
|
|
Şu savaşa gitmeyipte SAVAŞIN asın kesin diye bir tarafını yırtanların aslında bir halt olmadığını anlıyorum şu an.Her sorunuza her mereklandığınız şeye adam gibi cevap veriyorum ama siz hala aynı soruları soruyorsunuz.
Lan anlamıyomusunuz yok işte savaşacak gücümüz.Bir yenilirsek o zaman daha fazla rezil olacağız.Bu reel hayat değil ki adamları iman gücüyle yenelim.Herşeyin bir kuralı var.
Şu anlaşma bir imzalanmasın ve sonuç olarak svaşıp yenilelim burda yazanlardan biri çıkıpta suçu kabullenmez.Siz anca sallamayı bilirsiniz.Anca kötülemeyi ve karalamayı bilirsiniz.Çünkü sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
Hala Bulgarların anlaşmayı kabul etmeyip saldırmasından korkanlar var.Yazık size yazık.Bunu başka yerde söylemeyinde daha fazla dalga geçmesinler bari.Bugün bir kaç kişinin açıklamaları beni dehşete düşürdü.2 aydır kimse savaşa gelmiyor şimdimi aklınıza geldi saruhandan bilmem ne kadar adam toplamak. |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:09 pm |
|
|
Efendiy Dün 11:41 pm Haklısın dostum. Dolu kaç ordu var elinde peki?
Turkscihad Dün 11:59 pm Her dediğin çok doğru. Ama ne kötü ki en doğru olan cümlen: “Ne yazıkki aslında bizim bizden başka dostumuz olmadığı gibi düşmanımızda yok.”
Badsector Dün 12:42 am Orduların içinde asker sayısını ve KPlerini de biliyorsundur umarım dostum.
FalcoN Dün 12:50 am “Ya tazminat alsak ne olcak yine divandakiler hortumlucak.” Ben de senin gibi düşünüyorum.
kartal13 Bugün 2:12 am Her dediğine katılıyorum. Eyaletin başında sen olsaydın beklide çoktan bu işler bitmiş olurdu.
Emaar Bugün 7:17 am “alacagimiz topraklar bize yine zarar ettirecek bu yüzden osmanlinin herhangi bir savasa girmesi ve toprak kazanmasi zaten samca” Şu an için çok haklısın dostum.
tiger1617 Bugün 9:30 am Aynı görüşteyim. Bence de Kartal çok haklı.
show_time Bugün 9:38 am Gelmeleri için ne yapılmalı? Bu düşünülse suçlamaktan ve üzülmekten daha çok işe yaramaz mı dostum?
show_time Bugün 9:42 am Sıkı yönetim öneriyorsun yani? Çok güzel ama bu toparlandıktan ve iç çatışma tehlikesi geçtikten sonra değerlendirilse nasıl olur?
Emaar Bugün 10:02 am +1
Barlation Bugün 11:28 am Haklısın dostum. Süpergazi ve ekibinin tutumu bu şekilde olmasa daha farklı olurdu her şey.
kartal13 Bugün 11:45 am Kartel çok haklı. Bazıları Edirneyi arkadan vurmasa, Edirne bu anlaşmayı yapmak zorunda kalmayabilirdi. Anlaşma olumsuz olsa bile sorumluluk Edirne divanının değil, onları buna zorlayan şahıslarındır!
Emaar Bugün 11:52 am “kartal sen söyleyince aklima geldi bulgarlar hangi sacakla görüsüyodu ve edirne divanini tinlamiyodu bu ic savas meselesi cikar cikmaz birden sartlari koyup baris istemeleri garip degil mi ben mi fesatim yoksa bu isin icinde bir gerceklik payi olabilir mi” Doğru diyorsun. Bu soruları kendi kafalarına göre Edirneyi arkadan vuranlara da sormalı dostum.
Turkscihad Bugün 12:42 pm Çok haklısın. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 2:13 pm |
|
|
Sawron efendi Mturkkanın üzerine gidiomuş beylerbeylikte ben banlı olmasam onu susturmasını bilirim ama.O o kadar 2 yüzlü biri ki ilk önce kimseen habersiz iş çevirirler sonra böyle vatan evlatlarını karalarlar
ALIN LAN ALIN O ÇOK GÜVENDİĞİNİZ ORDULAR BULGARLARLA SAVAŞMAK YERİNE KENDİ KASABALARINI İŞGAL ETMEYE ÇALIŞIYOR.SAWRON SUPERGAZİ ANCAK KONUŞMASINI BİLİR.İŞ SAVAŞMAYA GELİNCE KUYRUKLARINI KISTIRIP OTURURLAR.BAKIN İŞTE BELGELERE EMİRİ KİMDEN ALIYORLAR.BULGARLAR İÇİN KURULAN ORDUYU NE İÇİN KULLANIYORLAR.HALA ANLAŞMA OLMASIN DİYORSUNUZ.NEYİNİZE GÜVENEREK KENDİ KASABASINI İŞGAL ETME GÖREVİ ALAN ORDUNUZA MI?LÜTFEN AMA LÜTFEN HERŞEYİ BİRDAHA DÜŞÜNÜN.SİZ 4 ORDUNUZA GÜVENİYORSUNUZ.O 4 ORDUNUN BİRİSİ ALIN BAKIN NE İŞLERLE UĞRAŞIYOR. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:23 pm |
|
|
Bu ne terbiyesizliktir.Adam kendini padişah sanıyor karesi divanında oylama olmadan kafasına göre sağa sola saldırıp bağlatıyor. |
|
|
|
imam
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:27 pm |
|
|
S.A.
Bura yazdıklarımın aynını sürpriss konu başlıklı alanda da baynen yazdım. Burda tekrar ediyorum.
En başından fikrimi söyleyeyim. sonra devam ederim. Böyle bi ANLAŞMAYA kesinlikle KARŞIYIM. Bence burdaki bulgarr ordularının durumları iyi değil, her geçen gün de kötüye gidecek. Zaman kazanmaya çalışıyorlar. bakıyolar bizde 4 tane ordu var. bunlar hazırlanıyo saldırmak için diyorlardır. adamlar bilmiyoki bizde bi numara yok bu anlaşma isteğine gelince, bana lozanı hatırlattı. aslında bu işten bulgarlar da bizim kadar sıkıldı. onların durumu da kötü. ekonomik olarak da psikolojik olarak da + askeri güç olarak da zayıfladılar. artık yeni savaşları kaldıracak güçleri yok bence. lozanda da böyleydi. İşgalciler ve onları besleyenler bitmişti, bizden beter durumdaydı. onlar anlaşmayı daha çok istiyorlardı. ancak maal es'ef oraya giden gözü görmez, kulağı duymaz, dil bilmez, pasif, korkak, ileri görüşten yoksun diplomatlarımız saolsun, adamlar istediklerini fazlasıyla koparttılar. burda da böle. değişen bişey yok. biz hala yok o kasaba şuraya neden bağlandı, yok onuda alırız bunu da alırız, yok iç savaş çıkcak.tencere dibin kara seninki benden kara Divan üyeleri sen-ben kavgasını bırakıp, oturup düşünsünler biraz ne yapabilirizi. Bakıyorum bura onca şey yazılıyo, bi tanesi ortada yok. İnsan çıkar bişey söyler.
Ben diğergam ve sağduyu sahibi arkadaşlarımın hepsine ve fikirlerine saygı duyuyorum. farklı görüşler olucaktır. bu meselenin OY'a sunulması ve çıkan karara göre hareket edilmesi ve herkesin çıkan karara saygı duymasının doğru olacağını düşünüyorum. Bizim için sonuçları iyi veya kötü olur. Bilemeyiz. Sonra da eğer bu kötü olursa, kimse "bak ben demiştim, işte böle oldu" denmemeli.
Tekrar ediyorum; herhangi şartlı veya şartsız ANLAŞMAYA KARŞIYIM. Unutmayın biz savaşlarda değil, hep böle masada kaybettik. bence dayanabildiğimiz kadar devam edilmeli. şu ana kadar dökülen kan, harcanan emek ve zamanlar boşa gitmemeli. ne olacaksa olur. böle boynu bükük, mağlup, ezik yaşamaktansa, ölürüm daha iyi. Gerekirse gider tek başıma saldırırım. Benle gelen olursa ne ala. Şu an bi anlaşma yapılması kesinlikle bir HATA olacaktır. bu, daha kötünün bi başlangıcı olur bizim için. Çünki ADAMLAR DURMAYACAK. Onlar dursa diğerleri durmaz. Koparabildikleri kadarını alırlar. Okuyorum, bazıları, işte 1 yıl sulh olacak, bu zaman zarfında toparlanırız, gider tekrar fethederiz oraları falan demiş, güldüm sadece, bi bok alamayız. Adama demezler mi, ulan sen önce elindekine sahip çık, muhafaza et. bunu bile becerememişken. komik olmayalım.
Şimdi, bence yapılması gereken, biraz daha gayret edip, mevcut orduları güçlendirmek, birleşip, bir-iki ordu daha kurmak. içi boş-dolu farketmez, 10 kişi bile olsa, orda görünen 7-8 ordu olcaktır. adamlar kendileri bırakıp giderler. öle sırplar romenler de gelmez o zaman. caydırıcı olur. wesselam. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:30 pm |
|
|
Yok abi yok görmüyormusun kendini padişah sanıp sağı solu bağlatmak isteyen bir adam var bulgarlar daha az zarar verir osmanlıya.En yakın zamanda barış imzalasak biizm için daha iyi olacak. |
|
|
|
imam
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:35 pm |
|
|
s.a. show, haksız diilsin kardeşim. Ama ağırıma gidiyor bu namussuzlara boyun eğmek. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:44 pm |
|
|
Abi yapacak bişey yok.Adamı görüosun karesi divanından onaysız makamını kullanıyor ama bu işin sonu iyi olmayacak. |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:53 pm |
|
|
Seçimde onu devirmek için herkesi birleştirin o zaman.
Listelerin üst sıralarında olanlarla ortak bir liste yapın.
Her parti, her grup, her aile destek verirse başarılır.
Sadece iç savaş isteyen ve osmanlının bölünmesini isteyenler destek olmaz.
Buna neden olanları da cezalandırabilirsiniz.
Sonrasında da daha önce şow ve bazı arkadaşların önerdiği gibi zorunlu askerlik getirilir. Oyuncunun kazanacağı akçeyi eyalet öder ve askere çağrılanlar da böylece katılırlar. Ne ülkenin ne de oyuncuların zararı olmaz. Sonrasında biryer işgal edilirse de Bulgarların yaptıkları gibi, oranın kaynakları sömürülerek masraflar çıkarılır.
Ama önce birşeşip, seçimlerde bu hayinleri atın başımızdan. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 3:59 pm |
|
|
Arkadaşlar bunları beylerbeylikte'de yazın.Ben banlı olmasam neler yazacağımı biliyorum orda yarın banım açılıyor benim.Siz de bu görüşlerinizi bildirin.Mturkkanı ezmelerine daha fazla isin vermeyi. Show günlerdir anlatmaya çalıştığım bu.Bu ortamda savaş falan kazanılmaz.O yüzden anlaşma hayati önem taşıyor Osmanlı için.Alın işte supergazi sawronun belgelerini verdim yukarı.Biraz düşünün eğer kaybedersek nolur diye. |
|
|
|
redberet
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 4:10 pm |
|
|
Müsade ederseniz bende düşüncelerimi açıklayayım arkadaşlar. Kimileriniz diyor ki,barış imzalandıktan sonra iki dost ülke mi olacağız yine savaşacağız.Bundan şüpheniz olmasın.Askeri literatürde barışın tanımı şudur. barış : Savaşa hazırlık dönemidir. açık ve net değil mi. anlaşmaya gelelim.sizlere açıklayabileceğim kadar açıklayayım Yüce Devletimizin ve Ulus'umuzun içerisinde bulunduğu durumu.Yorumlarınızıda bu bilgiler eşliğinde yaparsınız daha sağlıklı olur.
- Harmanlı bulgarların elinde. - bulgarlar harmanlıı-edirne kasabalarına adam yığıyolar. - Ordu negrum-Romanya savasında romanya yenilmek üzereyken bulgarlar yardım etti onlara.romanya ve bulgaristan şu anda müttefik ülke sayılırlar.Orada 2 adet tam kapasite dolu teçhizatlı ordu var hazır bekleyen. - Sırbistan,bulgarlara yardım etmeye hazır olduğunu belirtiyor.En az 1 orduyla gelebilirler. - Ülkemizde,Yüce Halk'ımızın seçtiği "pek değerli sivil idareciler" yüce Devletimizi iç savasın esiğine getirdiler.Haberiniz vardır malum Gelibolu meselesi.4 eyaletin 4'ü de savaşacak birbiriyle.Hemde ne zaman.Devletimiz Bulgarlarla savaşırken.Durum kurtuluş savasına ne kadar benziyor değil mi?Bir yanda itilaf devletleri bir yanda iç isyanlar,kuva-yi inzibatiye tarzı milli mücadele düşmanı kuvvet unsurları. - Elimizdeki ordulardan sadece birisi "dolu sayılır".Diğerleri tam takır kuru bakır.Ki eyaletler,biz bulgara savasmaya adam bulamazken,birbirleriyle savaşmaya kalkıyorlar. vs vs vs bu böyle gidiyor.
Arkadaşlar diyorlar ki,içimize sindiremiyoruz.Haklısınız,bizde Türk Milleti'nin bu hale gelmesini istemezdik ve istemiyoruz şüphesiz.Ama durum ortada.Millet evinde kasabasında,karısının koynunda keyif yapıyor.Çünkü onlara göre savasacak "enayiler" var onlar neden rahatlarını bozsunlar.Sonra forumlarda çıkıp asıp kesiyorlar.Adamlara diyoruz savaş var gidecez,adam diyo ki ben gelmem.Neden diyoruz,özellik yapacam,para biriktiricem,ölürsem özelliklerim düşer .... bulunan bahaneler bunlar.Özelliği kullanmayacaksan yapmanın ne anlamı var diyoruz.SD marka susturucu takılan MP-5'ler misali ses yok
Arkadaşlar şu koşullarda anlaşmak en iyisi.Ha nedir,anlaşmanın maddeleri içerisinde düzenleme yapılır daha iyi bir formata getirilir orası ayrı mesele.Ama bizim içimizde böyle insanlar varsa -ki var- yapacak başka birşey yoktur. Bulgar ordularının durumları iyi değil diyorsunuz.Buradakilere niye bakıyorsunuz sadece bulgaristanda iki tane bulgar ordusu var.Romanyada iki tane romanya ordusu var tam kapasite hazır bekliyorlar.Adamlar teyakkuz durumunda emir gelsin harekete geçecekler.Bizde ne var.İç savaş var,menfaatçi insanlar var,asker yok,para yok,silah yok vs.Barış anlaşması kaybetmek demek değil. Bakın,oyunun savaş kuralları var,ve bu kurallar içerisinde maneviyat yok.Tamamen sayısal verilere dayanan mantık dahilinde kurallar.Savunan ordu %100 bonus alıyor.Adamın savaş gücü X ise,oluyor 2X.Bunun yanında bulgarların prestijleri sayesinde %20 ek bonusları var.Diyorsunuz ki istersek yaparız.Şunu kafanıza sokun istemek olmuyor yetmiyor çalışmak lazım icraat lazım fiili birşey yapmak lazım.%120 bonusu olan iki orduyu çıkarabilmek için tam kapasite 4-5 orduyla saldırmanız lazım.Millet diyor ki yaparız.Yaparız diye birşey yok arkadaşlar.Bana nasıl yapacağımızı söyleyin.Şunu şöyle yaparsak bonus alırız,şu kadar adamla şu ayarlarda şu formatla falanca yerden saldırırız vs.Önüme planı koyun,aha bak kardeş böyle yapınca oluyor deyin,yapmazsam Allah belamı versin.O kadar büyük konuşuyorum.Sizler daha kendi içinizde olayı bitiremiyorsunuz.İç savaşın eşiğinde bir ülke,onunla mı uğraşacak bulgarla mı,romanyalıyla mı,sırpla mı?Fantezi yapmayın beyler bu oyunda iman gücüyle birşeyler yapmak yok.Sayısal veriler uygunsa kazanıyorsun.Gerçek değil bu oyun.Ha gerçek olsa analarını ağlatırız o ayrı mesele.Ama burda o yok.
Anlaşmaya karşı çıkanlar ve onaylayanlar,verdiğim bilgiler ışığında açıklamalarım doğrultusunda birkez daha düşünüp,verdikleri kararın doğruluğunu kendileri sınasınlar. Hepimize kolay gelsin.İşimiz zor.
Karesi Sancağı Sancak Beyi,Bandırma Kasaba Komutanı Yüksek Akıncı Kurul (Y.A.K.) üyesi Şehit Akıncı Fedai Huskytime Malkoçoğlu |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 4:11 pm |
|
|
Bu antlaşma Karlofça Antlaşması gibi birşeydir.
Bu antlaşmada Bulgaristanı tanıyoruz ve 1 yıl süreliğine barış yapıyoruz.
Sizce Bulgarlar 1 yıl rahat duracaklar mı?
Onların istediği Osmanlıyı küçük düşürüp kendilerini tanıttırmak.
Antlaşma sonucunda bunu elde edicen bir süre dinlenip tekrar Harmanlıya gelicekler.
Ve ayrıca maddeler arasında Osmanlı ordusunun Şarköye çekilmeside var.
Bu tam bir hezimettir. Bulgarlar Somokovda. Harmanlıya 3 gün uzaklıkta. Yani her an gelebilirler.
Bizim ordular ise Harmanlıya yani kendi ordumuza 3 gün uzaklıkta.
Bu antlaşmanın maddeleri herkez kabul etsede ben hiçbir zamna kabul etmeyeceğim.
Evet belki sesim tek başıma cılız çıkabilir ama yinede vatandaşlık görevimi yapmış olurum. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 4:42 pm |
|
|
turkishcihad bu ssleri nezaman aldin acil yanit verebilirmisin |
|
|
|
SUNsSON
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 4:55 pm |
|
|
Nufusu çok olan biziz ve bir süre nefes alıp toparlanabilirsek savaşabilecek ( Savaşmayı isteyecek ) herkesin hem kpleri yükselir hem ölenler tekrar savaşabilecek duruma gelir hemde yeni nesillerden yeni askerler katılır... Bence zaman kazanmak bizim çıkarımıza.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 5:03 pm |
|
|
- Alıntı :
- Badsector Dün 12:42 am
Orduların içinde asker sayısını ve KPlerini de biliyorsundur umarım dostum. hadez dün ben bunu nerde yazdım? bulamadımda.
neyse konuya dönmeden ufak bir uyarı cihad. lütfen lanlı lunlu konuşmalarına bir ara ver, kahve köşesinde değiliz. benim yaşım 37 ve bu oyuna başlama sebebim işten arta kalan zamanda msn okey mokey vs den farklı olarak birşeyler yapabilineceğine kanaat getirdiğim bir oyundu ve öyle kalması içinde çaba harcıyorum.
İÇSAVAŞ GEYİĞİ: geyik diyorum çünki akıncıalrda sipahilerde bu işe destek vermezken o 2 salak hangi orduyla bu savaşı çıkaracak. suprin yaptığı revamıdır bu memlekete hayır değildir. fuhrerr belkide hayatında ilk kez haklı olarak (ama yanlış üslubla) tepki vermekte. çünki ortada seçilmiş bir divan var. üyeelri var, çalışmıyor diyorsalar bahaneleri oysa, örneğinide verdik, amerika gelip bizden şimdi bikaç yermi talep etsin sizin memleket iyi yönetilmiyor diye. ve edirnedeki ordulardaki arkadaşlarımı çekerim tehdidini savuranlar: allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın, hay sizin mantığınıza demekle yetiniyoruz
Bulgarların edirnedeki son kalan 2 ordusu dün ve bugün şehir içinde değil, surlardaydı, dolayısı ile, şehir savunma pozisyonları bozulmuş vaziyette. bonusu ne şekilde değiştiir orasını tabi askeri işlerde uğraşanlar bilir.
kısacası evet edirnede ve osmanlı genelinde herkez savaştan sıkıldı, belki bırakanlar oldu, bazı kendini bişey sanalraın talihsiz tavırlarıda buna tuz biber ekmekte olabilir, şimdi resmi forma geçip emaarın yazdığı şeyi supergaziye sormak vardı? hani bulgarlar hep onla muhattabmış ya. , bu maddeleride önce bulgar beyiyle bizim supermi ortaklaşa kararlaştırdılar acaba?
gelinen bu aşmada savaş artık gönüllülerle değil, mecburen geleceklerle olacaktır. son dönem yapılan hata şu. gönüllü arıyoruz. bu savaş artık bir nevi şarttır, sorummluluktur, ben deyim vatan borcu, sizdeyin vatana hizmet. anlaşmanın şartları ne olursa olsun, koskoca osmanlıyı masaya ortutmak bile bulgarın ağzının salyalarını akıtmaya yetecektir. uluslar arası alanda biz haklıyız, mevcut savaş, osmanlının iç savaşıdır ve bastırmak içinde hertürlü yetkiyi kullanmak özgürdür osmanlı (bulgarlarda bize bağlı göründüğü noktasından hareketle) o yüzden demiştim harmanlıda hala bizim edirnede diye sanırım net anlatamadım olayı.
kısacası burda hala yazılanı çizleni okuyupta, evlerinde yok efendim özellik kasacam, yok efendim seviye atlayacam diyenler ve bu sebeble savaşa gelmeyenler, yada arkadaşlarını kırmamak!! için savaşı bırakanlar!! 3 gün sonra hangi yüzle dolaşacaksınız ortalıkta. tüm kasaba başkanları, eğer özellikleri yerindeyse, görevi bırakıp, ve peşlerinede özelliği yerinde olanları katıp, savaşa gelmek zorundadır artık. gün bugündür, yarın çok geç olacak. |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 7:21 pm |
|
|
Ya İstiklal Ya Ölüm Arkadaşlar ! İlk başda Kabul edilmesinden yanaydım ama şimdi değilim Ya İstiklal Ya Ölüm diyorum niçin diyorum Öncelikle Osmanlıya Musallat olmuş Bu Bulgar orduarı temizlenecek bırakın Karesi İsyancısı ( Bir divanı tanımanı halkda tanımaz ) denen Süpergazi istediği gibi at koştursun Osmanlıda önce Dış meseleler Ardından da İstiklal mahkemesi her türlü |
|
|
|
Misafir
Misafir
|
Konu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Cuma Şub. 06, 2009 7:41 pm |
|
|
BULGARİSTAN DA VE OSMANLI DA ÖLEN ASKERLERİMİZİN İNTİKAMI ALINMASI GEREKİYOR.
YA İNTİKAM YA ÖLÜM!! |
|
|
|
|
bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması |
|
|
4 sayfadaki 5 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3, 4, 5 |
|
|