|
|
Yazar |
Mesaj |
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:05 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- alpi_03 demiş ki:
- Divanı dinliyorsunuz yani,bak bu olmadı..
Kanunun yıkın dediği ordular hala ayakta,1 haftadır..
Şuna diceksin ki,işimize gelen kanunları dinliyoruz,işimize gelmeyen kanunları çiğniyoruz ama ERKEK gibi,bizim gibi ne yaptığınızı söyliceksiniz..
Çıkıp biz kanun çiğniyoruz diyeceksiniz,bu tartışmada burada bitecek..
İcraat yapmışlarmış mış mış mış..Ordularınızın henuz bir icraatı yok..Güvenli bölge dediğiniz yerin tam ortasındaki kasabayı indirmişim hala burada konuşabiliyorsunuz ya,hll olsun.. çok sıkışınca kelime oyunu yapmak sana yakışmıyor ,kanun orduları yıkın demiyor ordunun ayakta kalması suç değildir çünkü kanundan önce kurulmuştur ,ordunun izinsiz adam kesmesi veya hareket etmesi suçtur. bu arada sana kötü bi haber vereyim ordu şehirdeyken isyan olsa bile tek butonla reisi değiştirebiliyor HEMDE ANINDA
Devamlı zemin değiştir Kartal..
Daha ne kadar değiştirebileceksin..Korktuğum şu ki,yakında değiştirebileceğin zeminde kalmayacak..
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:17 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Devamlı zemin değiştir Kartal..
Daha ne kadar değiştirebileceksin..Korktuğum şu ki,yakında değiştirebileceğin zeminde kalmayacak..
zeminimiz sabit bence kendi zemininize bakın zemin değiştirmek : isyan örgütü kurup başkalarına hukuk anlatmak |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:19 pm |
|
|
Hukuk anlatıyorum,çünkü hukuk bilmeyenler var..
Gösterdiğin nedeni çürüttüm Kartal,hala konuşuyorsun.. yazık ya.. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:25 pm |
|
|
sen ancak çapulcuları çürütürsün..
gelmiş burda hukuk dersi verme çocuk..
hukuka aykırılığın kralını yapanlar hiç bir zaman hukuk dersi veremez..
babayinho yu almışsın arkana sen sölüyosun o şak şaklıyo
sen divandakilerin elini ayağını öptünmü onu söle bana sen |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:25 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Hukuk anlatıyorum,çünkü hukuk bilmeyenler var..
Gösterdiğin nedeni çürüttüm Kartal,hala konuşuyorsun.. yazık ya.. ben neyi çürüttüğünü anlamadım ordunun kanundan önce kurulmasınımı çürüttün?? nasıl başardın divana girerek kanunun zamanınımı değiştirdin? |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 3:28 pm |
|
|
Anlama zaten Kartal,ne kadar anlatsakta anlamıyorsun..
Okuyan anlar,sen eksik kal.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:11 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Anlama zaten Kartal,ne kadar anlatsakta anlamıyorsun..
Okuyan anlar,sen eksik kal.. eğer siz bişeyler anlasaydınız isyanları bırakıp halkın 3 kuruşuna tamah etmezdiniz eğer siz bişeyler anlasaydınız o kadar emeğin içine etmezdiniz eğer siz bişeyler anlasaydınız ağzından Allah düşmeyenlerin içinde namertlik var demezdiniz eğer siz bişeyler anlasaydınız şuan divanda Osmanlının kalkınması için çalışırdınız siz emek veren insanları anlamadıktan sonra ,varsın sizin saçmalıklarınızı anlamayayım bu bana kardır |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:13 pm |
|
|
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:16 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:23 pm |
|
|
skywalker22 sen ancak çapulcuları çürütürsün..
Demiş;
Estagfirullah ne ben ne de Alp size böyle bir tabirde bulunmadık, siz de kendinize yüklenmeyin... Neticede elinizden geleni yaptınız... |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:27 pm |
|
|
Kartal13 eğer siz bişeyler anlasaydınız ağzından Allah düşmeyenlerin içinde namertlik var demezdiniz
Demişsin ve yine...
Bektaşiye sormuşlar, neden namaz kılmıyorsun... Bak demiş Kur'an'ın bu ayetinde "namaza yaklaşmayın" yazıyor.. Peki demişler, neden başını okumuyorsun, başında "sarhoşken" yazıyor...
Bektaşi demiş ben Arapça bilmem.... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:39 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- skywalker22
sen ancak çapulcuları çürütürsün..
Demiş;
Estagfirullah ne ben ne de Alp size böyle bir tabirde bulunmadık, siz de kendinize yüklenmeyin... Neticede elinizden geleni yaptınız... çapulcu : Çapul yolu ile başkasinin malini alan, talanci, yagmaci, plâçkaci
Kaynak : http://www.sozluk.net/index.php?word=%C3%A7apulcu&sozluk=turkce
çapulcunun anlamındaki kelimeler sana tanıdık geldimi ilyas
zekeriya beyazda Kuran-a göre bayanların üstleri tamamen çıplak sokakta dolaşmaları günah değil demişti
islam mantık dinidir ayetler kesindir yorumlanamaz bir gaf yaptın bunu kabul etmemek için neredeyse intihar edeceksin |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:42 pm |
|
|
Arapça bilmeyen Bektaşi |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:45 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Arapça bilmeyen Bektaşi
hadi ya ne ilginç |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:47 pm |
|
|
Ayetler kesindir derken??
Bir ayet hakkında kaç farklı yorum yapıldığını bilmiyor musun Kartal..
Ayetlerin yorumu kişinin ne kadar ehl-i iman olduğuna bakarak değişkenlik gösterir..
Şu konuya girmeyin lütfen..Saçmalamayın..2 de bir öne atıp durmayın,durduk yere günaha girmeyin.. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:51 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Arapça bilmeyen Bektaşi
türkce bilmeyen ilyas |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:52 pm |
|
|
http://www.sozluk.net/index.php?word=cahil&sozluk=turkce
cahil Öğrenim görmemiş, okumamış, bilgisiz * Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan * Deneysiz, genç, toy (delikanlı veya kiz)
http://tr.wiktionary.org/wiki/Yar%C4%B1m_hekim_candan_eder,_yar%C4%B1m_hoca_dinden_eder
Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder
Anlamlar: [1] Bir iş, uzmanına yaptırılmaz da taklitçilere yaptırılırsa, istenilen gibi değil, ters bir sonuçverir. Nitekim hekim dururken, hekimlik taslayan birinin tedavisine başvurulması, insanınhayatına mal olabilir. Bilgisiz din adamı da dine aykırı düşünceler aşılayabilir. http://www.atasozleri.gen.tr/atasozleri/yarim-hekim-candan-eder-yarim-hoca-dinden-eder/
Her işin bir ehli, ustası ya da uzmanı vardır. Bir iş, ehline değil de, yarım yamalak bir bilgiye sahip olan kişiye teslim edilirse, o işten iyi sonuç alınamaz. Hatta işin tamamen bozulduğu, kötü bir sonuç verdiği bile olur. Tecrübesi olmayan, acemi, kusurlu, eksik bir doktorun uyguladığı tedavi insanı ölüme götürebilir. Bunun gibi dinin ilkelerini iyi bilmeyen hoca da, insanları yanlış bilgilerle donatıp, onları, dine ters düşen yollara itebilir.
BİLMEDİĞİN İŞLERDE AHKAM KESME... KULLANDIĞIMIZ LAFTA HATA OLSA, ÖZÜR DİLERİZ... BİZ SEN DEĞİLİZ... BİR KIYTIRIK FORUM TARTIŞMASI İÇİN KENDİ İMANIMIZI ATEŞE ATMAYIZ...
SEN LAFI ÇEKİŞTİRMEYE DEVAM ET...
BU ARADA DİNİ HASSASİYETİMİZ VAR BİZİM... Neden anlamıyorsun demiştin... Hatırlarsın...
Ama başka sayfalarda, büyük bir din alimi hakkındaki aşağılık , iğrenç bir iftiraya, çok medeni cevaplar vermiş ve bana gösterdiğin tepkinin onda birini göstermemiştin... Ve olayı bir yanlış anlama olarak değerlendirip geçmiştin... Ama o kişilerin iftiralarındaki ısrarlarını da görmezden gelmiştin...
Çifte standart kötüdür... Adamına göre muamele de iyi bir şey olmasa gerek.... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 4:56 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Ayetler kesindir derken??
Bir ayet hakkında kaç farklı yorum yapıldığını bilmiyor musun Kartal..
Ayetlerin yorumu kişinin ne kadar ehl-i iman olduğuna bakarak değişkenlik gösterir..
Şu konuya girmeyin lütfen..Saçmalamayın..2 de bir öne atıp durmayın,durduk yere günaha girmeyin.. ayetler kesindir alpi öyle olmasaydı incil gibi herkes asıl incil benim ki gibi der yazardı, kuranda Allah ı sıkça zikredin diyormu? -evet olay bitmiştir Allah ı ağzından düşürmeyenlerin içinde namertlik varmış hadi be oradan SADAKALLAHULAZİM bunun anlamını bilirmisiniz? o farklı yorumlanan ayetlerin arasınadaki farka baktınmı? biri devenin sağ kulağı diyosa öteki sağkulağının yanı der aralarındaki fark bunu aşmaz, ayet devenin sağ kulağı derse sen yorumlarken kaplanın kuyruğu dersen incil yazanlara benzersin bu konuyu açan arkadaşa söyleyeceksin onu alpi adam başımıza oldu vatanmetre : vatan sevgisi ölçer dinmetre : din bağlılığı ölçer gideceksin böyle konuları rum patrikhanesinde konuşacaksın burası oyun forumu kimsenin dinini ölçemezsin ölçmeye kalkarsanda böyle ettiğin lafın altında kalırsın |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:02 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- http://www.sozluk.net/index.php?word=cahil&sozluk=turkce
cahil Öğrenim görmemiş, okumamış, bilgisiz * Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan * Deneysiz, genç, toy (delikanlı veya kiz)
http://tr.wiktionary.org/wiki/Yar%C4%B1m_hekim_candan_eder,_yar%C4%B1m_hoca_dinden_eder
Anlamlar: [1] Bir iş, uzmanına yaptırılmaz da taklitçilere yaptırılırsa, istenilen gibi değil, ters bir sonuçverir. Nitekim hekim dururken, hekimlik taslayan birinin tedavisine başvurulması, insanınhayatına mal olabilir. Bilgisiz din adamı da dine aykırı düşünceler aşılayabilir. http://www.atasozleri.gen.tr/atasozleri/yarim-hekim-candan-eder-yarim-hoca-dinden-eder/
Her işin bir ehli, ustası ya da uzmanı vardır. Bir iş, ehline değil de, yarım yamalak bir bilgiye sahip olan kişiye teslim edilirse, o işten iyi sonuç alınamaz. Hatta işin tamamen bozulduğu, kötü bir sonuç verdiği bile olur. Tecrübesi olmayan, acemi, kusurlu, eksik bir doktorun uyguladığı tedavi insanı ölüme götürebilir. Bunun gibi dinin ilkelerini iyi bilmeyen hoca da, insanları yanlış bilgilerle donatıp, onları, dine ters düşen yollara itebilir.
BİLMEDİĞİN İŞLERDE AHKAM KESME... KULLANDIĞIMIZ LAFTA HATA OLSA, ÖZÜR DİLERİZ... BİZ SEN DEĞİLİZ... BİR KIYTIRIK FORUM TARTIŞMASI İÇİN KENDİ İMANIMIZI ATEŞE ATMAYIZ...
SEN LAFI ÇEKİŞTİRMEYE DEVAM ET...
BU ARADA DİNİ HASSASİYETİMİZ VAR BİZİM... Neden anlamıyorsun demiştin... Hatırlarsın...
Ama başka sayfalarda, büyük bir din alimi hakkındaki aşağılık , iğrenç bir iftiraya, çok medeni cevaplar vermiş ve bana gösterdiğin tepkinin onda birini göstermemiştin... Ve olayı bir yanlış anlama olarak değerlendirip geçmiştin... Ama o kişilerin iftiralarındaki ısrarlarını da görmezden gelmiştin...
Çifte standart kötüdür... Adamına göre muamele de iyi bir şey olmasa gerek.... bla bla bla bla tamam kabul ediyorum haklısınız isyan etmek güzel bişeydir keşke herkes sizin kadar akıllı olsada isyan etse o zaman Osmanlı en güçlü devlet olur , bende kesinlikle sizi kesmeyecem inanmıyorsanız yaklaşın bana doğru ben gerçekten sizinle isyan ordu din konularını tartıştığımı sanıyordum oysa amacınız laf yarıştırmak forumda caka satmak kolay oyunda görüşelim bla bla bla |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:04 pm |
|
|
Kartal13
vatanmetre : vatan sevgisi ölçer dinmetre : din bağlılığı ölçer gideceksin böyle konuları rum patrikhanesinde konuşacaksın burası oyun forumu kimsenin dinini ölçemezsin ölçmeye kalkarsanda böyle ettiğin lafın altında kalırsın __________________________________________________________
İŞTE BU KADAR KARTAL13... Sana anlatamadığımız mesele de bu.. Demek senin elinde vatanmetre ve dinmetre var ki, bizi ölçüp ölçüp yazmaktasın...
Saçmalamayı da bırak... Biz kimsenin dindarlığını ölçmeyiz ölçmedik de... Biz çelişkileri yazarız...
Kimsenin milli duygularını ölçmedik ölçmeyiz de, insanlar bir lafları ile diğer laflarını yalanlarsa , onu yazarız...
Oldu mu Şeyhül İslam Kartal Efendi Hazretleri...
Yeter fetva dağıttığın... Bilmediğin işlerde konuşup durma.. Ve inanki çok az bilgin var... Ve ısrarlar konuşuyorsun....
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:09 pm |
|
|
Oyunda görüşüyoruz zaten... Sen lak lak ediyorsun... Biz icraat... Hala lak lak et... Oyunda görüşelim... Tabi yenilen pehlivan güreşe doymazmış... Pes diyecek halin yok ya, tabi kıvırmak için oyunda görüşelim yazacaksın...
Oyunda da biz icraat yapıyoruz....
Hatırlatıyım mı... İki ordunuzla caka atarken siz, biz tam ordularınızın ortasındaki Çanakkaleyi kucağınıza bıraktık...
Karga sesini güzel sanar, durmadan ötermiş... |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:25 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Oyunda görüşüyoruz zaten... Sen lak lak ediyorsun... Biz icraat... Hala lak lak et... Oyunda görüşelim... Tabi yenilen pehlivan güreşe doymazmış... Pes diyecek halin yok ya, tabi kıvırmak için oyunda görüşelim yazacaksın...
Oyunda da biz icraat yapıyoruz....
Hatırlatıyım mı... İki ordunuzla caka atarken siz, biz tam ordularınızın ortasındaki Çanakkaleyi kucağınıza bıraktık...
Karga sesini güzel sanar, durmadan ötermiş... yeter anlama kapasitesi düşük olan cahil insan..
gözüne soka soka anlatıyorum alpiye anlattım o sustu sende sus okey..
eğer divan sildirmeseydi düşman listelerini siz toprakaltı oluyodunuz..
bi dahada sölemiycem anlamanmı kıt ne senin..
ulan hata bizdeki bunlarla muhattap oluyoruz.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:48 pm |
|
|
swalker vazgeç dün polatın vatanperverliğini ölçen bugün yapmadım diyor dün millete şamanist diyen bugün yapmadım diyor kafası almıyor anlatma sende vazgeç tmm ilyas isyan yapın zaten bu kartal deli ya kalkmış osmanlı için çokkk yararlı olan isyanları önlemeye çalışıyo tiryaki gönlümden olamsın kuşkun bir sana müpteda bir sana düşkün |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 5:55 pm |
|
|
Komedi |
|
|
|