|
|
Yazar |
Mesaj |
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Paz Mart 29, 2009 10:09 pm |
|
|
- Attila demiş ki:
- Yafff Baba_ilyas laf salatası yapmayı bıraksana
Bunlar bitmiyor ki... Hepsi efe... |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Paz Mart 29, 2009 10:22 pm |
|
|
ben asıl efeyim yalnız..
sadece adam gibi adamların avukatlığını yaparım..
altından kalkamıycan şeyleri söyleme. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Paz Mart 29, 2009 11:55 pm |
|
|
İcraat görelim icraat |
|
|
|
Ahmetsahh
|
Konu: Geri: kasabalar Ptsi Mart 30, 2009 12:15 am |
|
|
İcraat görmeyi bu kadar çok istiyorsunuz.İcraatı gördüğünüzde bu kadar rahat konuşamıyacaksınız.Bunun farkındamısınız? Eğer doğruları söylemek efelikse evet burda size karşı herkes efe. |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Ptsi Mart 30, 2009 12:26 am |
|
|
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir varmış bir yokmuş...
İnsanlar bir arada yaşamaya başladıkça ilişkiler karmaşıklaşmış... Toplumsal yapılar oluşmuş, gelişmiş... Her şey yolunda giderken, bu topluluklardan bazı aklıevveller çıkmış... Bunların ortak özellikleri de her asırda geveze olmaları ve boyundan büyük laflar etmeleri imiş... Bir de hiç bir şeyi beğenmezlermiş... Ama kendileri de pek bedbin, hodbin olduklarından, ellerinden iş de gelmez imiş... Yaşadıkları toplum da şerlerinden bezmiş...
Toplumdaki bilge ve akîl kişiler demişler ki; "a evlatlar siz gençsiniz, biraz da cahil... bu yüce kişilerle uğraşmak doğru olmaz... onlar bu gün seslerini çıkarmazlar ama sizin yüzünüzden hepimiz zarar görürüz diye endişe ederiz"
Lakin bu gençler asiliğin tadını da aldıklarından, git gide azgınlıklarının dozunu artırrmışlar. Ve en sonunda, toplumun üzerine büyüklerin gazabını çekmişler... Kurunun yanında yaş da yanmış....
Sonra yandım Allah türküsü başlamış...Bin bir ağıt da peşinden...
Bir serencame imiş sürüp gidermiş toplumsal yaşamda...
NOT : Bu hayali bir hikaye olup, RK daki olay veya kişilerler olan benzerliği tamamen tesadüfidir. |
|
|
|
Ahmetsahh
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 3:38 pm |
|
|
Çok hayalci bir kişiliğin var baba_ilyas.Osmanlı Devletinin durumuna bir bak.İç güvenlik yok.Her an biri saldıracak mı saldırırsa ne olur prestijlerimiz neden düşük yada nasıl yükseltiriz gibi sorular beynimizi kurcalamakta.Ama ordular kuruluyor bu orduyu kuranlar sırf kendi çıkarları doğrultusu ordu kuruyor diye şuçluyorsunuz.Yanılıyorsunuz.Biz sizin yanıldığınızı göstermek istiyoruz.Bizdede kendini efe sananlar var haklısın ama bizde DÜŞÜNEN insanlarda var.İç güvenliği sağlamak için Edirne ve Karesi Sancaklarında ordu kuruluyor.Bu ordulara yardım edeceğinize engel teşkil ediyorsunuz.Sizin asıl yanlışınız birkaç kişiyi yanlış görünce herkesi yanlış bilmeniz. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 4:33 pm |
|
|
ahmetsah bırak bunlarla adam gibi konuşulmuyo kardeş..
sen istedğin kadar doğruları söyle..
çocuklar kendi bildiklerini yapıyolar , bizim doğrularımız onları sallamıyo afedersin..
yaw kardeşim akılları olsa o kadar prestiji yükseltmek için yapılan şeylere rağmen adamlar gider isyan eder kasabayı ele geçirirlermi ?
bunların beynine kan gitmiyo..
oyunu bu şekilde oynamak onların hoşuna gidiyosa yapıcak birşey yok demire demir çekecez kılıçları , ha lafla anlasalardı şimdiye çoktan yapmazlardı böyle birşey..
bunların damgasınıda ben biliyorum made in prestij hırsızları
bundan sonra imzanıza ekleyin ilyasinyo |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 5:20 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- ahmetsah bırak bunlarla adam gibi konuşulmuyo kardeş..
çocuklar kendi bildiklerini yapıyolar , bizim doğrularımız onları sallamıyo afedersin..
yaw kardeşim akılları olsa o kadar prestiji yükseltmek için yapılan şeylere rağmen adamlar gider isyan eder kasabayı ele geçirirlermi ?
oyunu bu şekilde oynamak onların hoşuna gidiyosa yapıcak birşey yok demire demir çekecez kılıçları , ha lafla anlasalardı şimdiye çoktan yapmazlardı böyle birşey..
bundan sonra imzanıza ekleyin ilyasinyo
Bu oyunu oynayan insanlar vardır.
Bazıları çiftçi rolune burunerek,mısır eker ve biçer,koyun güder,sığır yetiştirir vs vs
Bazıları haydut olur insanları soyar
Bazıları ise isyan eder ve belediyeleri ele geçirir.
Bunların ortak özelliği bu oyunun bir parçası olan ROLE-PLAYİNG yapmalarıdır.
Sonuç olarak sende bende Role-playing yapıyoruz.Ben prestij düşürüyorum görevimi yapıp,SENDE O ZAMAN ÇIK GÖREVİNİ YAP VE YÜKSELT.
Lafla olmaz bu işler,hadi biraz işlevsel olarak geçin karşımıza.. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 5:25 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- skywalker22 demiş ki:
- ahmetsah bırak bunlarla adam gibi konuşulmuyo kardeş..
bundan sonra imzanıza ekleyin ilyasinyo
Bu oyunu oynayan insanlar vardır.
Bazıları çiftçi rolune burunerek,mısır eker ve biçer,koyun güder,sığır yetiştirir vs vs
Bazıları haydut olur insanları soyar
Bazıları ise isyan eder ve belediyeleri ele geçirir.(belediyeyi soyar desek )
Bunların ortak özelliği bu oyunun bir parçası olan ROLE-PLAYİNG yapmalarıdır.
Sonuç olarak sende bende Role-playing yapıyoruz.Ben prestij düşürüyorum görevimi yapıp,SENDE O ZAMAN ÇIK GÖREVİNİ YAP VE YÜKSELT.
Lafla olmaz bu işler,hadi biraz işlevsel olarak geçin karşımıza.. Evet herkes görevini yapar doğru ama şöyle bir durum;Siz isyancılığı seçmiş belediye kasasını boşaltmayı seçmişsiniz.Prestijin düşmesinde rol üstlenmişsiniz.İnan prestiji düşürmekten kolay bişey yok.Zor olan ise prestiji yükseltmektir.Yani aslında siz kolay yolu seçmişsiniz.Yaptığınız şeyi sanki çok zor birşeymiş gibi ya da isyan etmek çok bir vasıf istiyormuş gibi konuşmayın.Seçtiğiniz yol en kolay olanı.Bizim gittiğimiz yol ise sizinkinden çok daha zor. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 5:41 pm |
|
|
Her işin kendine göre zorlukları vardır.
Umrumda da deil dostum,senin işin zormuş benim ki kolaymış.Dışardan herkese herşey basit görülür.Buyur senide bu meydanda görmek isteriz.İsyan yapmayı denesene bir,ne kadar başarılı olacaksın görelim.
Biz sadece bize laf atanlara cvp veriyoruz.Bu iş lafla olmaz icraatla olur diyoruz ama görüyoruz ki; ''hala lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlar var''.. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: kasabalar Salı Mart 31, 2009 5:45 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Her işin kendine göre zorlukları vardır.
Umrumda da deil dostum,senin işin zormuş benim ki kolaymış.Dışardan herkese herşey basit görülür.Buyur senide bu meydanda görmek isteriz.İsyan yapmayı denesene bir,ne kadar başarılı olacaksın görelim.
Biz sadece bize laf atanlara cvp veriyoruz.Bu iş lafla olmaz icraatla olur diyoruz ama görüyoruz ki; ''hala lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlar var''.. Hayır dedinya "sizde çalışın biz prestiji düşürüyorsak sizde arttırın" diye.Bende diyorum ki prestiji düşürmek kolay ama arttırmak pekde basit değil.
Ayrıca isyan etmekte o kadar çalışma ve azim gerektiren bişey değil.Oyunun kuralları var eğer bu kurallara uyarsan dilediğini yaparsın.Ama bizim verilen emeklere saygımız bu topraklarada eskilerden kalan bir sevgimiz var.O yüzden böyle birşeye kalkışmayız., |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Çarş. Nis. 08, 2009 11:31 pm |
|
|
alpi_03
seni ezine balya ve çanakkale arasında yakalamasınlar dikkat et kendine..
biz sizi kesmek için bütün osmanlıyı ayağa kaldırıyoruz ama karesi divanı izin vermiyorsa siz gidin karesi divanında wowa red çekenlerin ellerini ayaklarını öpüp saolasınız var olasınız diyin
başkada sözüm yok..
sizin gibi insanları kesmeyi devlet izin vermiyorsa ben ne yapayım kardeşim devlete kafamı tutayım ! |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 12:16 am |
|
|
Lütfen sakin olunuz |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 12:27 am |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- alpi_03
seni ezine balya ve çanakkale arasında yakalamasınlar dikkat et kendine..
biz sizi kesmek için bütün osmanlıyı ayağa kaldırıyoruz ama karesi divanı izin vermiyorsa siz gidin karesi divanında wowa red çekenlerin ellerini ayaklarını öpüp saolasınız var olasınız diyin
başkada sözüm yok..
sizin gibi insanları kesmeyi devlet izin vermiyorsa ben ne yapayım kardeşim devlete kafamı tutayım !
Benim bu oyunda kaybedecek bir şeyim yok,bunu öğrenemediniz mi halen??
9 aylık karakterimi bırakmışım ben,2-3 aylık karakter için mi gidip ona buna laf sölicem..
Lakin şu çenen biraz kapalı dursada,ellerin,ayakların hatta biraz kafan çalışsa..Tek bildiğiniz forumlarda gürlemek,onla bunla laf dalaşına girmek..
İcraate gelince hani nerede??
Divanı takmıyordunuz hani?İsyancıları koruyan kanunu takmıyordunuz hani?Şimdi onu mu mazaret diye önüme atıyorsunuz..
1 sözünüzde diğerini tutsun be kardeşim..
ÇöZüM LafLa d€GiL ßiLiN Çar€yS€ N€$T€r iNdiriN SaNCıLarı h€P diNdiriN
Çanakkaleyi gözünüze baka baka indirdim,gıkınız bile çıkmadı.. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 2:36 am |
|
|
sen lafı kafanla değil başka yerinle anlıyosun..
kardeşim gidin divandakilerin elini ayağını öpün diyorum size , senin bu gerçek zoruna gitmiyosa ben ne yapayım
eğer divan showun düşman listesini sildirmeseydi şu anda 45 günlük pinekleme seyahatindeydiniz hepiniz..
bana laf icraat deme , icraat olmasaydı bu orduları kurmazdık..
biz hiç bir sözümüzde lafımızda direkt olarak divanı yani devleti tanımamazlık yapmadık..sadece divandaki belli başlı sizin gibi çapulcuları koruyan gazi ve yandaşlarından dolayı böyle bir cümle kullandık oda sadece kartalın açtığı konudur..sonradanda kendisi özür dilemiş sinirle alalalen sölediğini bütün herkese duyurmuştur , kaldıki duyurmasaydı eğer o dediğini yapsaydı bile şu anda sende oyundaki abi veya baba dediğin ilyasında KAFALARI gitmişti...
bizim divanı dinlememizin tek nedeni senin gibi çapulcuların çıkıpta bak bunlarda bizden onların ne farki varki bizden deyip halka yanlış lanse ettirmesidir ki etmişsin hemen yukarıdaki mesajta
tekrar sölüyorum siz gidin o divanın hatta gazinin ve wow a resmi ordu yetkisini vermeyen 6 kişinin elini ayağını öpüp Allah sizden razı olsun demeniz lasım
dua edin o yardakçılar sizi kurtardı ama bu devran böyle sürüp gitmez , elbet bizimde fikirlerimize sahip çıkan , bizi koruyan bir divan gelir o zaman hesaplaşırız..
biz sizi kesmek için devleti karşımıza almayız..
biz sizin gazınızla aaa hadi gelde gör bakalım hadi koçum hadi aslanım gibi tabirlerlede gaza gelmeyiniz..
bizi başkalarıyla karıştırmayınız..
iyi oyunlar..
|
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 11:23 am |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- sen lafı kafanla değil başka yerinle anlıyosun..
kardeşim gidin divandakilerin elini ayağını öpün diyorum size , senin bu gerçek zoruna gitmiyosa ben ne yapayım
eğer divan showun düşman listesini sildirmeseydi şu anda 45 günlük pinekleme seyahatindeydiniz hepiniz..
bana laf icraat deme , icraat olmasaydı bu orduları kurmazdık..
biz hiç bir sözümüzde lafımızda direkt olarak divanı yani devleti tanımamazlık yapmadık..sadece divandaki belli başlı sizin gibi çapulcuları koruyan gazi ve yandaşlarından dolayı böyle bir cümle kullandık oda sadece kartalın açtığı konudur..sonradanda kendisi özür dilemiş sinirle alalalen sölediğini bütün herkese duyurmuştur , kaldıki duyurmasaydı eğer o dediğini yapsaydı bile şu anda sende oyundaki abi veya baba dediğin ilyasında KAFALARI gitmişti...
bizim divanı dinlememizin tek nedeni senin gibi çapulcuların çıkıpta bak bunlarda bizden onların ne farki varki bizden deyip halka yanlış lanse ettirmesidir ki etmişsin hemen yukarıdaki mesajta
tekrar sölüyorum siz gidin o divanın hatta gazinin ve wow a resmi ordu yetkisini vermeyen 6 kişinin elini ayağını öpüp Allah sizden razı olsun demeniz lasım
dua edin o yardakçılar sizi kurtardı ama bu devran böyle sürüp gitmez , elbet bizimde fikirlerimize sahip çıkan , bizi koruyan bir divan gelir o zaman hesaplaşırız..
biz sizi kesmek için devleti karşımıza almayız..
biz sizin gazınızla aaa hadi gelde gör bakalım hadi koçum hadi aslanım gibi tabirlerlede gaza gelmeyiniz..
bizi başkalarıyla karıştırmayınız..
iyi oyunlar..
Divanı dinliyorsunuz yani,bak bu olmadı..
Kanunun yıkın dediği ordular hala ayakta,1 haftadır..
Şuna diceksin ki,işimize gelen kanunları dinliyoruz,işimize gelmeyen kanunları çiğniyoruz ama ERKEK gibi,bizim gibi ne yaptığınızı söyliceksiniz..
Çıkıp biz kanun çiğniyoruz diyeceksiniz,bu tartışmada burada bitecek..
İcraat yapmışlarmış mış mış mış..Ordularınızın henuz bir icraatı yok..Güvenli bölge dediğiniz yerin tam ortasındaki kasabayı indirmişim hala burada konuşabiliyorsunuz ya,hll olsun.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 12:03 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Divanı dinliyorsunuz yani,bak bu olmadı..
Kanunun yıkın dediği ordular hala ayakta,1 haftadır..
Şuna diceksin ki,işimize gelen kanunları dinliyoruz,işimize gelmeyen kanunları çiğniyoruz ama ERKEK gibi,bizim gibi ne yaptığınızı söyliceksiniz..
Çıkıp biz kanun çiğniyoruz diyeceksiniz,bu tartışmada burada bitecek..
İcraat yapmışlarmış mış mış mış..Ordularınızın henuz bir icraatı yok..Güvenli bölge dediğiniz yerin tam ortasındaki kasabayı indirmişim hala burada konuşabiliyorsunuz ya,hll olsun.. çok sıkışınca kelime oyunu yapmak sana yakışmıyor ,kanun orduları yıkın demiyor ordunun ayakta kalması suç değildir çünkü kanundan önce kurulmuştur ,ordunun izinsiz adam kesmesi veya hareket etmesi suçtur. bu arada sana kötü bi haber vereyim ordu şehirdeyken isyan olsa bile tek butonla reisi değiştirebiliyor HEMDE ANINDA |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 12:16 pm |
|
|
Kanundan girmeden önce yapılan herhangi birşeye kanun yürürlüğe girdikten sonra ceza kesilemez,doğrudur..
Lakin,bu olay geçici durumlar için söz konusudur..
Sizin yaptığınız sürekli duruma giriyor ve kanuna göre de ülkeyi tehdit edici bir unsursunuz..
Mahkeme,kanunun yürürlüğe girmesinden önce ki olaylar için ceza kesemez,hala devam eden ve yasadışı kabul edilen herşeye ceza kesme yetkisi vardır mahkemenin..
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 1:29 pm |
|
|
Alpi_03 Kanundan girmeden önce yapılan herhangi birşeye kanun yürürlüğe girdikten sonra ceza kesilemez,doğrudur..
Lakin,bu olay geçici durumlar için söz konusudur..
Sizin yaptığınız sürekli duruma giriyor ve kanuna göre de ülkeyi tehdit edici bir unsursunuz..
Mahkeme,kanunun yürürlüğe girmesinden önce ki olaylar için ceza kesemez,hala devam eden ve yasadışı kabul edilen herşeye ceza kesme yetkisi vardır mahkemenin _______________________________________________________
Alpi, kesinlikle helal olsun sana... Harika bir hukuk dersi vermişsin... Ama anlatacağın şey, ancak karşındakinin anlayabilme kapasitesi ile sınırlıdır..
Evet; suçlar devam eden bir mahiyet arz ediyorsa, yani kanun çıktıktan sonra da, suç varlığını devam ettirmekte ise yeni kanun bu suçu kapsar.
Kanunun geriye işlememesi esası, kanundan önce yapılmış bitmiş ve devam etmeyen suçlar içindir...
Ya bırakın artık bize hukuk anlatmayı... Yetmedi mi rüsvay olduğunuz...
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 1:33 pm |
|
|
Bu arada diğer başlığı neden sildirdin, Kartalcım.... Böyle köşeye sıkışınca başlık sildirmek adetin midir? |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 1:40 pm |
|
|
alpi 2 dakka kıvırma ya , asenayı geçtin vallaha
daha divanın ne karar verdiğini bilmiyosun gelmiş burda konuşma..
eğer divandaki sawron adlı kişiden düşman listelerini silin emri gelmeseydi şu anda yatak döşek yatıyodunuz daha ne kıvırıyosun..gidin divana teşekkür edin işte , en azından sen delikanlıysan bunu kabul et..
listeleri sildikten 2 gün sonra çanakkeleyi düşürmedinizmi
ya sizle muhattap bile olmuyorum ben gerçeği bilirim halkta bilir , sizde bilirsiniz ama böyle asenalar gibi kıvırırsınız..
biz delikanlı gibi çıktık söledik böle böle diye divana..
yoksa şu anda kabul edilirdi..
bizim divana yani devlete kafa tutmamız gibi birşeyin söz konusu olmadığını cümle alem biliyo..
o divanda senin ağababalarına karşı durduk biz..
şu anda beklemedeyiz seçim sonuçları bitsin herşey netleşir... |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 2:09 pm |
|
|
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 2:15 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Bu arada diğer başlığı neden sildirdin, Kartalcım.... Böyle köşeye sıkışınca başlık sildirmek adetin midir?
eğer elimde yetki olsaydı ilk seni silerdim bundan kuşkun olmasın yaw sizden böle adam gibi biri yokmu modluğa başvuru yapsın hem mod olursanız kimlerin mod olduğunuda öğrenirsiniz böylece senaryolarınızın yanlış olduğunu sizde göreceksiniz , gerçekten çok istiyorum sizden biri mod olsun herşeyi kimim kim olduğunu size göstersin ama bunu yapmazsınız mod başvurusu yapmazsınız çünkü kimin mod olduğunu öğrenirseniz artık böyle suçlayıp olayları kıvıramazsınız değilmi ? gelelim kanuna alpi kanun ordunun ayak durmasını suç saymıyor postumu okumamışın izinsiz adam kesmeyi ve hareket etmeyi suç sayıyor buraya kadar anlaştıkmı ? biz şuanda hareket etmediğimiz ve kimseyi kesmediğimiz için kanunla aykırı düşen bir durumumuz varmı? ama bu divanın isim listesi atmayacağı anlamına gelmez ve dediğim gibi tek tıkla reis değiştirebiliyoruz yani isaynlarınız askıda kalıyo ben çok beğendim bu işi |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 2:37 pm |
|
|
eğer her kasabada bir ordu kurulursa bu ayaktakımı artık yapışmaz bize
ama divanda hüpper ve kukla sawronlar olduğu sürece her kasabaya bir ordu fikri fizana gitmek kadar zor olur |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: kasabalar Perş. Nis. 09, 2009 2:56 pm |
|
|
skywalker22 eğer her kasabada bir ordu kurulursa bu ayaktakımı artık yapışmaz bize
ama divanda hüpper ve kukla sawronlar olduğu sürece her kasabaya bir ordu fikri fizana gitmek kadar zor olur _________________
Biz bir aynayız... |
|
|
|
|
4 sayfadaki 7 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 |
|
|