Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

kasabalar

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
asmen

asmen

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 11:43 am

Mogutcu benim bilmek istedigim Ordunun normal kosullarda -savas olaganüstü kosullari gerektirdigi icin ayri bir konu oluyor- kendi vatandasini (ki bu haydut isyanci yada katil olabilir) kesme hakki ne kadar var. Bilemiyorum ama bana bu yasadisi geliyor. Sonucta bi Adalet sistemi var yasalar var, simdi bizim yasalarimizda Ordu normal kosullar altinda da mi kimi keserse kessin alkislayacagiz helal olsun diyecez. Benim bilmek istedigim budur. Savas kosullari disinda normalde ordunun görevi artik savunmaya gecmektir, yani yeni bir savas durumuna hazir hale gelmektir. Ama bu görevler icine cezalandirmalar ne kadar giriyor onu bilmek istiyorum.
Ordunun görevlerini cesitli yerlerden baktim ve hic bir sekilde cezalandirma makenizmasi olarak kullanalicagindan bahsedilmiyor.
Benim bilmek istedigim bu.. sanirim simdi anlatabildim..
Bu konu bence netlesmesi gereken bi durum, ordu dokunulmaz deniliyor da bu ordu ne kadar kesip bicebilir?????? Ve ne icin kesip bicebilme hakkina sahip?????
mogutcu

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 12:21 pm

Açıkçası benimde o konuda net bir bilgim yok. Sancakların bu hususu kanunlaştırabilmelerine izin veriliyormu onu da bilmiyorum. mesela asayişin ortadan kaybolması sonucu Sancak kanun çıkarır, resmi ordu çıkar yollara haydut avlar en azından kanuni bir dayanağı olur. Ama , buna LJS ve tayfası kalkıpta sancağın böyle hakkı yoktur deyip de gene önüne geleni siler o da ayrı konu Very Happy
asmen

asmen

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 1:06 pm

mogutcu demiş ki:
Açıkçası benimde o konuda net bir bilgim yok. Sancakların bu hususu kanunlaştırabilmelerine izin veriliyormu onu da bilmiyorum. mesela asayişin ortadan kaybolması sonucu Sancak kanun çıkarır, resmi ordu çıkar yollara haydut avlar en azından kanuni bir dayanağı olur. Ama , buna LJS ve tayfası kalkıpta sancağın böyle hakkı yoktur deyip de gene önüne geleni siler o da ayrı konu Very Happy

Ben de tamda bundan bahsediyorum yani sonucta ordu kurabilecek düzeyde oyuncularin bu isin sonunda silinmeleri söz konusu olursa üzülürüz dime Sad Sad . Onun icin derim ki basimiza gelmeden arastirmak lazim bu noktayi, cünkü adam öldürmek yani kanli saldiri idamla bile sonuclanacak yada silinmeye götürebilecek düzeyde bir suctur yanlis bilmiyorsam. Ben arastiralim bunu iyice derim yoksa baskalari arastirir ve sip diye önümüze cikiverir dime....
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 2:28 pm

Show Denen Varlık;

1) Önce düzgün konuşmayı öğren...

2) Sen kimsin senden çekineceğim... Sen değil senin ağa babalarından çekinmediğimi net görmüş olman lazım... Değil senin gibi ne dediğini bilmeyen çoluk çocuk tayfasından mı çekineceğim...

3) Dediğini yapmaz isen senden çukuru yoktur. Yalanın bu kadarı da komik artık, düşman listesine bu güne kadar eklememiş de, şimdi ekliyormuş... Yani bu güne kadar haberi yokmuş da şimdi haberi olmuş... Kargalar şu an sana gülmekteler... O bahsettiğin zımba makinesi de ellerinde, senin de tepende dolaşmaktalar...

4) Zımbanı al kendinin bir tarafına tak... Eminin sana daha çok yakışır...

5) Terbiye dağıtılırken sen hiç nasip almamışsın bu çok belli....

6) Sakın ola ben benim karşıma, orduna güvenmeden, abine amcana sığınmadan çıkma...

7) Ordunun isyancı veya haydut öldürme yetkisi yok, git kendine bir sirk bul, orda yap gösterini...

Allah versin başka kapıya...Benle muhatap olma... Git önce edeb öğren gel... Seviyesiz çocuk seni...
Bariscik

Bariscik

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 2:33 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Show Denen Varlık;

ironi denen şey bu olsa gerek...

baba_ilyas merak ediyorum.Madem durum bu kadar kötü.Madem bir şeyler düzeltmeye çalışıyorsunuz.Al yanına yandaşlarını.Divan seçimi yaklaşıyor.Boşalttığınız kasaba paralarıyla seçime girmeye çalış.Divana girersen tamam.Ama giremessen belli ki pek istenmiyorsun...

En son Bariscik tarafından Perş. Mart 26, 2009 2:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 2:35 pm

İroniyi de biliyor bak sen
Bariscik

Bariscik

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 2:38 pm

Baba_İlyas demiş ki:
İroniyi de biliyor bak sen

estağfurullah...
show_time

show_time

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 3:43 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Show Denen Varlık;

1) Önce düzgün konuşmayı öğren...

Ben gayet düzgün konuşuyordum önce sen havlamaya başladın bende kemik attım Smile

Baba_İlyas demiş ki:
2) Sen kimsin senden çekineceğim... Sen değil senin ağa babalarından çekinmediğimi net görmüş olman lazım... Değil senin gibi ne dediğini bilmeyen çoluk çocuk tayfasından mı çekineceğim...

Kimmiş benim ağa babalarım benim ağa babam yok.Kişi kendinden bilirmiş işi Smile

Baba_İlyas demiş ki:
3) Dediğini yapmaz isen senden çukuru yoktur. Yalanın bu kadarı da komik artık, düşman listesine bu güne kadar eklememiş de, şimdi ekliyormuş... Yani bu güne kadar haberi yokmuş da şimdi haberi olmuş... Kargalar şu an sana gülmekteler... O bahsettiğin zımba makinesi de ellerinde, senin de tepende dolaşmaktalar...

Düşman listesine eklemedim çünkü kaale almadım baktım bugün büyümüş gördüm seni ekleyiverdim düşmana :)Yani kendini fasülyeden sayma Very Happy

Baba_İlyas demiş ki:

Bu konuşmalarındanda anladığımız üzere yaşın 35 değil 15 Very Happy

Baba_İlyas demiş ki:

Belli belli kimin terbiye almadığı üzme tatlı canını sen Wink

Baba_İlyas demiş ki:
6) Sakın ola ben benim karşıma, orduna güvenmeden, abine amcana sığınmadan çıkma...

Laughing

Baba_İlyas demiş ki:
7) Ordunun isyancı veya haydut öldürme yetkisi yok, git kendine bir sirk bul, orda yap gösterini...

Yetkim var önüme çık keseyim sonra sen git şikayet et istediğin makamlara Smile

Baba_İlyas demiş ki:
Allah versin başka kapıya...Benle muhatap olma... Git önce edeb öğren gel... Seviyesiz çocuk seni...

Ben senle olmadım benim postumu okuyup meşhur olmak için sen bana yönelik mesaj attın Smile[/quote]
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 3:45 pm

her kasabaya bir ordu mantıklı
bazı çocuklar ordu kuramazlar demişler ya rk ya girmiyorsunuz ya gözünüzde bir sorun var girin bakalım kaçtane ordu var kimler kurmuş
ordular kuruldu hala kurulmaz deniyor Shocked
haydut kesildi hala kesilemez deniyor Shocked
isyancılar sevilmiyor sevilmek için bir dayatma yapıyolar süslü kelimelerle sizcede isyancılar sevilmemesi doğal değilmi ?
mantıklarını anlamadım

tüm haydutlar ve isyancılar benim düşman listemde ekli hala kesemezsin diyen varsa buyursun ezineye bende merak ediyorum kesebilecekmiyim kesemeyecekmiyim hep beraber öğrenmiş oluruz
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:02 pm

Show ...

Hakikaten sende seviye namıma bir şey yok... Ben sana başka bir şey söylemem çocuk....

O ettiğin hakaretlerin tamamını senin aldığın terbiyeye veriyorum...

Burada önemli olan... Konuşmasını bilerek konuşabilmektir.

Gelelim Kartal sana;

Kendi fikirlerini genelleyip kutsayamazsın, bunu elli defa yazdım... Seni seven de olur sevmeyen de... Beni de seven de olur sevmeyen de...

Bizi yeterince seven var... Amaçlarımızı takdir eden de var... Bak hep söylüyorum... Alışmışsın genelleme yapmaya, siyasetçi ağzı ile konuşmaya... Bir daha ifade ediyorum... Kendini bir yere oturtup bu oyunu oynayan herkes adına hüküm verme birader... Bırak isteyen istediğini düşünsün...

Sen diyorsun isyancıları sevmezler... Ben de diyorum ki... Biz isyancı değiliz... Belirttiğimiz nedenlerle ihtilal yapıyoruz... Süslü kelime kullanmak istiyorsa canın (tabi varsa yeteneğin) kullan... Mani olan yoktur sanırım...

Bu arada sevgili adamlarına da, bence çekidüzen vermelisin, oyun oyundur... Hakaretamiz yakşalımlar ise daha başkadır...

Benden demesi...

Ordu buyrun gelin diye davet etmez... Varsa böyle bir idealiniz, düşersiniz peşimize kafanıdakini yapmaya çalışırsınız...

Ama sen de ben de kafanda ne olduğunu çok iyi biliyoruz.. Değil mi Kartal?
show_time

show_time

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:07 pm

Yaw ilyas bi benim postlarımı oku bide senin yazdıklarını oku kim daha seviyesiz konuşuyor karar ver yada konuyu okuyanlar karar versin...
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:19 pm

Noldu baba_ilyas zorunamı gitti

Biraz saksını çalıştır
Saksını çalıştırsan bu söylediğimde art niyet olmadığını zaten anlarsın ama nerdeee

Yazdım düşman listesine karşıma çıkarsan zımbalarım

YORUMSUZ...

İŞTE SENİN SEVİYE ANLAYIŞIN

Bu arada bu başlık ilk açıldığından beri yorum yaptığımı takip edenler görmüşlerdir. Sen yazmadan önce de yorumlarım vardır... Yazdıktan sonra da...

En önemlisi : Kişi dünyayı kendi aynasından görürmüş... Bizim meşhur olma kaygımız derdimiz tasamız ve hatta kamu oyu tarafından iyi olarak bilinme telaşımız bile yok... Biz doğru bildiğimiz mesajlarımızı ifade ediyoruz...

Buna karşılık... Edepli yanıtlar bekliyoruz...

Örnek :

Saksı = Kafa , beyin
Zımbalarım = Öldürümüm
Zoruna mı gitti = rahatsız mı oldun vb.

Tabi 3 kelime ile meram anlatan nesiller için bu dediklerimi yapmak zor olsa gerek...
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:28 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Gelelim Kartal sana;

Kendi fikirlerini genelleyip kutsayamazsın, bunu elli defa yazdım... Seni seven de olur sevmeyen de... Beni de seven de olur sevmeyen de...

Bizi yeterince seven var... Amaçlarımızı takdir eden de var... Bak hep söylüyorum... Alışmışsın genelleme yapmaya, siyasetçi ağzı ile konuşmaya... Bir daha ifade ediyorum... Kendini bir yere oturtup bu oyunu oynayan herkes adına hüküm verme birader... Bırak isteyen istediğini düşünsün...

şimdi şunu anlayabilmiş değilim sen buradaki konuşmalarla düşünecelerimizi baz alıp mı tartışıyorsun yoksa şahsımızı baz alıpmı tartışıyorsun ? bu önemli bir nokta bunu ayırt etmelisin ki ona göre yazalım ( baz aldığın düşüncelerse tartışmaya devam ederim , baz aldığın şahıslarsa kale almayacağımı bil , bununla ilk defa karşılaşmıyoruz )

kendi fikrim değil bunuda nerden çıkardın neye dayanarak halkın isyancıları sevdiğini söyledin istersen soyduğunuz kasabların ahalisine soralım , ikimizde biliyoruz değilmi ne sonuç çıkacağını ?

bu halkın vereceği tepkiden insanların sizi sevmediği KANITLANMIŞ olurmu bilader...

Baba_İlyas demiş ki:
Sen diyorsun isyancıları sevmezler... Ben de diyorum ki... Biz isyancı değiliz... Belirttiğimiz nedenlerle ihtilal yapıyoruz... Süslü kelime kullanmak istiyorsa canın (tabi varsa yeteneğin) kullan... Mani olan yoktur sanırım...

yok birtek sizde yetenek var zaten barişcik bu tür kendini kaybetmiş çıkışlarına güzel bi yanıt vermiş istersen bende tekrarlıyayım hatırlaman babında
Bariscik demiş ki:
estağfurullah...

ayrıyeten ihtilal öyle yapılmaz çünkü bir işe yaramaz zarardan başka

Baba_İlyas demiş ki:
Bu arada sevgili adamlarına da, bence çekidüzen vermelisin, oyun oyundur... Hakaretamiz yakşalımlar ise daha başkadır...

Benden demesi...

benim adamlarım çok düzgün insanlar osmanlıya zarar verecek hiçbişey yapmazlar için rahat olsun

Baba_İlyas demiş ki:
Ordu buyrun gelin diye davet etmez... Varsa böyle bir idealiniz, düşersiniz peşimize kafanıdakini yapmaya çalışırsınız...

Ama sen de ben de kafanda ne olduğunu çok iyi biliyoruz.. Değil mi Kartal?

bak işte konuya tamamen yabancı kalmışsın belliki okumamışsın bile peşinize düşecek olsaydık bir asayiş ordusu fikrini kabul ederdik peşinize düşmeyeceğimiz için her kasabaya bir ordu diyoruz biraz düşün çözeceksin aradaki farkı Wink kafamdaki düşünce hakkında en ufak bir fikrin olmadığına yemin edebilirim
show_time

show_time

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:40 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Bu show zaten ordu meraklısı...Ona kalsa Osmanlı'nın her yeri ordu olacak... Tam darbeci kafa... İsyan maskesi ardında her kasabaya ordu kurduracaklar, sonra darbe tehdidini topuz gibi, milletin kafasının üzerinde sallayacaklar...

Ordu kursan ne olacak... Biz isyanla alacak olduktan sonra zaten alırız... Kafaya bak...

Git orduyu kur sınırları bekle...Savaş çıkacak efendi... Tabi kurduğun uyduruk orduyu 1 günde kesmesinler de yine...

Baba_İlyas demiş ki:
Yok yav bunlar boş boş konuşur...Nerde ordu kuracaklarmış.... Kim orduda baş olacak kim çavuş olacak diye birbirini yemekten ordu kuramaz bunlar.... Boş işler bunlar boş işler...Hepsinin gözünü hırs bürümüş... Bunlar örgütlü hareket edemez...

Zaten ben de yukarıda dedim ordunun feriştahını kursalar biz düşüreceğimiz kasabayı düşürürüz, ordu neymiş...

Bak senin postların o yazdıklarımı senin hangi seviyeli konuşmandan sonra yazmışım ve senin o 3 kelimemden sonra yazdıklarınıda oku seviyemiz ortaya çıkar Wink
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 4:51 pm

Buradaki yazılanlar üzerinden konuşulduğu ve konuşulması gerektiği tartışmasızdır... Bizim de takip ettiğimiz metod budur... Söylediklerimizin tamamı sizin yazdıklarınızla ilgilidir...

Ancak tekrar ediyorum.. Kişiliğini hiç bilemem ve seni de tanımam ama yazdıklarının her bir harfinden genelleme akıyor... Bu forumda veya diğer forumda senin hakkında da zaman zaman neler yazılıyor... Demek seni de sevmeyenler var...

Tabi sana bunu anlatmak pek güç...

Baba_İlyas demiş ki:

Benden demesi...

benim adamlarım çok düzgün insanlar osmanlıya zarar verecek hiçbişey yapmazlar için rahat olsun

Ben çok başka bir konudan söz ediyorum,sen başka bir şeyden... Ve yazık ki bunların birbiri ile uzaktan yakından ilgisi yok... Yani şimdi bu şu demek oluyor... İsyan eden veya haydutluk yapan biri varsa hakaret serbest, tek şartı var Osmanlıya zarar vermemek ...

Peki ufak bir sorun var... Osmanlıya zarar vermemek gibi soyut bir yaklaşımın içini neyle doldurmaktasınız...

Zira bize göre, Osmanlıya asıl zarar veren sizlersiniz... Aile kamplaşması kutuplaşması peşinden aile belediyeleri yetmedi peşinden aile orduları.. Şimdi hedefte aile eyaleti mi var... Köprülü Eyaleti hangisi olacak... Karesi mi, Saruhan mı? Edirne zor gibi?

Şimdi bunun adi ihanet değil mi? Vatan millet nutukları atıp da böyle bir iş yaparsanız, fena halde sinsi bir iş yapmış olursunuz, farkındasınız değil mi?

Yeteneklerini sergilemek için forumlar güzel zeminlerdir, delikanlı... Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Daha bir icraatını görmedik...

PARDON :
Bir icraatını gördüm...
Kamu menfaatini alenen kötüye kullanan Bursa Kadısına (ki adamın yaptığı ayrımcılıkları çarşaf çarşaf ortaya döktük, merak etmekte isen gir forumumuza bak) "dostum, sen de benim gibisin, bundan eminim" tarzındaki mavi bocuk dağıtan sözlerini unutmamak ve hatta ileride sana iade etmek açısından not dahi etmek lazım...

Bir şey diyim, delikanlı, çok bilen çok yanılır... Seni burda o kadar çok manevra yaparken izledim ki... Buyrun devam edin... Ordular ilk hedefiniz ........
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 5:15 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Buradaki yazılanlar üzerinden konuşulduğu ve konuşulması gerektiği tartışmasızdır... Bizim de takip ettiğimiz metod budur... Söylediklerimizin tamamı sizin yazdıklarınızla ilgilidir...

Ancak tekrar ediyorum.. Kişiliğini hiç bilemem ve seni de tanımam ama yazdıklarının her bir harfinden genelleme akıyor... Bu forumda veya diğer forumda senin hakkında da zaman zaman neler yazılıyor... Demek seni de sevmeyenler var...

Tabi sana bunu anlatmak pek güç...

Baba_İlyas demiş ki:

Benden demesi...

Ben çok başka bir konudan söz ediyorum,sen başka bir şeyden... Ve yazık ki bunların birbiri ile uzaktan yakından ilgisi yok... Yani şimdi bu şu demek oluyor... İsyan eden veya haydutluk yapan biri varsa hakaret serbest, tek şartı var Osmanlıya zarar vermemek ...

Peki ufak bir sorun var... Osmanlıya zarar vermemek gibi soyut bir yaklaşımın içini neyle doldurmaktasınız...

Zira bize göre, Osmanlıya asıl zarar veren sizlersiniz... Aile kamplaşması kutuplaşması peşinden aile belediyeleri yetmedi peşinden aile orduları.. Şimdi hedefte aile eyaleti mi var... Köprülü Eyaleti hangisi olacak... Karesi mi, Saruhan mı? Edirne zor gibi?

Şimdi bunun adi ihanet değil mi? Vatan millet nutukları atıp da böyle bir iş yaparsanız, fena halde sinsi bir iş yapmış olursunuz, farkındasınız değil mi?

Yeteneklerini sergilemek için forumlar güzel zeminlerdir, delikanlı... Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Daha bir icraatını görmedik...

PARDON :
Bir icraatını gördüm...
Kamu menfaatini alenen kötüye kullanan Bursa Kadısına (ki adamın yaptığı ayrımcılıkları çarşaf çarşaf ortaya döktük, merak etmekte isen gir forumumuza bak) "dostum, sen de benim gibisin, bundan eminim" tarzındaki mavi bocuk dağıtan sözlerini unutmamak ve hatta ileride sana iade etmek açısından not dahi etmek lazım...

Bir şey diyim, delikanlı, çok bilen çok yanılır... Seni burda o kadar çok manevra yaparken izledim ki... Buyrun devam edin... Ordular ilk hedefiniz ........

çok macera filmi izliyorsun sen Very Happy birincisi hayatımın her kısmında hakarete küfre karşı oldum desteksiz sallıyorsun havada kalıyor aç odun mevzusuna bak işin içine hakaret girince evilide savundum bariyayıda oda yetmedi oyunda kıyasıya düşman olduğum mollaya hakaret edildi diye protesto ettim mollacı dediler Smile noldu iddiaların çöpe gittimi ?

osmanlıya zarar vermemek soyut değil somut bir kavramdır sayayım
belediyelere saldırmak (isyan etmek) prestij düşürür buda bulgaralra karşı yenilmemizi sağlar
kasaları boşaltmak ( pazar fiyatlarını arttırır , gıda fiyatlarını artırır) oyuncuların gelişimimni olumsuz yönde etkiler

nasıl somutmuymuş gayet açıkmıymış ?

aile kamplaşmasıymış buna konuyu kıvırma diyebilirmiyiz konumuz isyandan açıldı sıkışınca aileye döndü Smile hangi aile üyeme şuna oy ver şuan verme demişim ? aileyi hangi çıkarıma kullanmışım ? son bulgar savaşında en çok (farklı şekilde ) hangi aileden asker vardı hangi aileden şehit gazi vardı dil uzatıyorsunda tamamen desteksiz olmuş
aile ordusuymuş orduyu herkes kuramaz delikanlı... bunun belirli şartları vardır nitekim wolves of anatolia ordularının devamını aile mensubu olmayan kişiler kuracaktır, evildustun ordusuna ve mitin ordusunada gittik ap ürettik onlar köprülümü ? hangi aile üyem isyan etmiş ?

çöpe gittimi iddiaların ? delikanlı...

icraatımımı görmek istiyorsun yönettiğim kasabalara bak icraatimimi görmek istiyorsun bulgar savaşlarına bak

haa eğer senin icraatten bahsettiğin isyan soygun ve kasa boşalmaksa daha çok beklersin delikanlı...

isyancıları yok etmek isteyen bursa kadısı çok güel bi iş yapmış helal olsun eğer ben kadı olsaydım ayı şeyi yapmaya çalışırdım bundan 1 gram şüphen olmasın delikanlı...

şimdi delikanlı isyanlar hakkında konuşacaksak devam edelim yok benimle ilgili konuşacaksan ya farklı başlık aç devam edelim yada ö.m den bildir maksat konu sapmasın delikanlı.. belkide amaç budur
Nistel

Nistel

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 6:39 pm

Haydutları kesmek için kurulan orduların yararı olacaktır elbet.Gerisin geirye geri dönen haydutlar soyduklarından daha fazla zarar vermeye baslıyacaktır.Misal Ordu Negrum.Siz kafanıza göre adalet dagıtında görek bakalım noluyor..
Emaar

Emaar

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 7:39 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Sen diyorsun isyancıları sevmezler... Ben de diyorum ki... Biz isyancı değiliz... Belirttiğimiz nedenlerle ihtilal yapıyoruz...

madem ihtilal yapiyosunuz kasalari neden bosaltiyosunuz Question
yoksa ihtilal yapma sebebi cebinizi doldurmak mi Question
Ahmetsahh

Ahmetsahh

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 8:33 pm

Asılsız delilsiz sadece laflarla insanların huzurunu kaçırmak tam size göre.Önce herkes kendine bir baksın bide (oyundada olsa) savunduğu ülkeye sonra konuşun.Prestijler yerlerde ordu üstüne ordu kuruluyor.İç güvenliği sağlamayı bile beceremiyoruz.Birkere iğneyi kendimize batıralımda düşünelim.Biz ne yapıyoruz?
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 8:38 pm

Nistel demiş ki:
Haydutları kesmek için kurulan orduların yararı olacaktır elbet.Gerisin geirye geri dönen haydutlar soyduklarından daha fazla zarar vermeye baslıyacaktır.Misal Ordu Negrum.Siz kafanıza göre adalet dagıtında görek bakalım noluyor..

kasablarda isyan edip kasa boşaltmaktan daha fazla zarar ne olabilir ? oyunda bundan öteye kodlanmış zarar verecek bişey yok şimdilik

isyan oyunda kodlumu? -evet
haydutluk oyunda kodlumu ? -evet
ordu kurmak oyunda kodlumu? -evet
orduyla adam kesmek oyunda kodlumu? -evet

sorun nerde? ordu negrum olayı kesnlikle çok farklı bi olay ordu negrum hiçbir kasayı soymadı kasabaları tek tek alıp soyamazmıydı? bunu çok rahat yapabilirdi değilmi
onlarınki gerçek bir ihtilal girişimiydi ordu negrum örneğini kasaları boşaltmayı ihtilal olarak görenlere örnek olarak vermen lazım

haydutlar halkı soyar isyancılar belediyeleri biz ikisinide engellemeye çalışacaz elimizden geldiğince, adminler hayır demeyene kadarda vazgeçmeyi düşünmüyorum
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 8:54 pm

Öncelikle şunu kafana satır satır yaz Kartal13... Çabuk gaza geliyorsun... Düşünmeden yazıyorsun...Keşke, senin delikanlı iltifatlarına layık olabilecek yaş grubunda olsam, inan pek mesud olurum...

Bu arada bana "bilader" hitabına da baktım da, aslıbirader olan bu mesele sanırım sokak lisanında böyle teleffuz ediliyor olsa gerek...Ya da insan kendini efe hissetmek istediğinde herhalde böyle yazıyor olsa gerek...

Ben yazacaklarımı yazdım...Bakıp göreceğiz senin icraatlarını... Bu arada benim her yazdığıma cevap yetiştirmek sende huy haline gelecek gibi duruyor... Epeydir sesin çıkmıyordu, yine mi başladın...

Ne demişler efendi... Olma keser gibi hep bana hep bana, olma rende gibi hep sana hep sana... Ol testere gibi bir sana bir bana...Gerektiğinde herkesin hakkını teslim edeceksin... Bulgar Savaşında güzel savaştınız... Fedakarlık yaptınız... Şu an bizle olan bir çok arkadaşımız gibi.... Ve bu size özel değildi...

Kasaba yönetimi konusunu bir yorum bile yapmayacağım, abuk sabuk bir cevap... Gel yönettiğim kasabalara bak... Şimdi bu cevap oluyor... Smile

Gelelim kadıya verdiğin desteğe....

Benim kastettiklerim, bize kesilen cezalar değil, kadı efendinin kendi yakınlarına farklı, hasımlarına farklı muameleleri idi... Açıp okumadan ahkam kesen sensin yine, delikanlı...

Zira biz, bize kesinlen cezaları, burda başlık açıp, zır zır zırlamadık. Dimdik durduk farkındaysan... Zira mert adam mücadelesini bizim gibi açıktan yürütür, başına bir hal gelince de hatunlar gibi sızlamaz...

Yasal mevzuata yapılan eleştirilerin tamamı ise, ciddi yanlışlıkları ortaya koymak adına yapılmış olup, bu yasalar istismara açık bir halde bırakılmıştır bu haliyle oyunun oyun olmaktan çıkarılmaması amacıyla bunların belirginleştirilmesi ihtiyacı vardır diye fikir izhar edilmiştir.

Gelelim hakaret mevzuuna, burada show efendi bize zıpır zıpır laflar ederken sesin çıkmıyor... Ondan sonra, mollayı savunmuş, evili savunmuş vs. vs.... Şu an olan olaya bakarım ben...

Gelelim prejtij mevzuuna kasa boşaltma meselesine, biz bu meseleleri onlarca defa yazdık... Her defasında en son yazan biz olduk... Susup köşenize çekildiniz... Ama sıkışınca görüldüğü üzere, odunumun parasısı hikayesi gibi yine koşa koşa bu mazerete sığınıyorsun..

Bak bir daha yazıyorum..

Biz sizin gibi düşünmüyoruz... İçeride bu kadar hain ve art niyetli varken, prejtij peşinde koşulmaz... Millete zulmedilirken, adalet müessesesi yerini intikam kurumu halini almışken, siyaset zemini ahlaksızlaşmışken, seçim mekanizması tıkanmışken, burada halk iradesinden söz edilemezken, bu işlerin perde arkasını bilmeyen insanlara el sallayıp "BAK BUNLAR İSYANCI" diye ancak, dediğim gibi bilmeyenleri kandırırsınız...

Takip edenlerimiz için biz sitemizde kimin ne mal olduğunu yayımlamaya devam ediyoruz...Tabi bunlar senin gibi at gözlüğü takanları bağlamaz, zira okumaya tahammül edemezsin... Neden Allah muhafaza fikrin değişir...

ÖZET : BANA BİN KERE YAZDIRMA :

İÇTE ZULUM BİTMEDEN PREJTİJ DERDİNE DÜŞMEK YANLIŞTIR...

Bizde Bulgardan büyük tehlike zalim idareci tehlikesidir, bunu defalarca deklere etmişiz... Nasıl anlatmalı artık bilmiyorum... Yani farklı bir düşünceyi anlamamaya çalışmak için gösterdiğiniz gayret için ayakta alkışı hak ediyorsunuz...

Belediye yağmasına gelince, biz savaş hukuku uyguluyoruz... Bunu onlarca defa söyledik... Ele geçirdiğimiz belediyeyi bu savaş hukuku doğrultusunda boşaltırız...

Bir şey daha, ben hep aynı sorularına aynı cevapları vermekten sıkıldım... Sen aynı soruları sormaktan sıkılmadın mı?

NOT : EĞER BU ORDULARLA HERHANGİ YALAN YANLIŞ BİR İŞE BULAŞIRSAN (DARBE VB.) SENİ BURALARDA NASIL REZİL EDECEĞİMİ BİL DİYE BU UYARILARI DEFALARCA YAZDIM... GERİSİ SANA AİT... BUNU DA TÜM KAMUOYU BİLSİN...
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 9:44 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Öncelikle şunu kafana satır satır yaz Kartal13... Çabuk gaza geliyorsun... Düşünmeden yazıyorsun...Keşke, senin delikanlı iltifatlarına layık olabilecek yaş grubunda olsam, inan pek mesud olurum...

Bu arada bana "bilader" hitabına da baktım da, aslıbirader olan bu mesele sanırım sokak lisanında böyle teleffuz ediliyor olsa gerek...Ya da insan kendini efe hissetmek istediğinde herhalde böyle yazıyor olsa gerek...

Ben yazacaklarımı yazdım...Bakıp göreceğiz senin icraatlarını... Bu arada benim her yazdığıma cevap yetiştirmek sende huy haline gelecek gibi duruyor... Epeydir sesin çıkmıyordu, yine mi başladın...

Ne demişler efendi... Olma keser gibi hep bana hep bana, olma rende gibi hep sana hep sana... Ol testere gibi bir sana bir bana...Gerektiğinde herkesin hakkını teslim edeceksin... Bulgar Savaşında güzel savaştınız... Fedakarlık yaptınız... Şu an bizle olan bir çok arkadaşımız gibi.... Ve bu size özel değildi...

Kasaba yönetimi konusunu bir yorum bile yapmayacağım, abuk sabuk bir cevap... Gel yönettiğim kasabalara bak... Şimdi bu cevap oluyor... Smile

Gelelim kadıya verdiğin desteğe....

Benim kastettiklerim, bize kesilen cezalar değil, kadı efendinin kendi yakınlarına farklı, hasımlarına farklı muameleleri idi... Açıp okumadan ahkam kesen sensin yine, delikanlı...

Zira biz, bize kesinlen cezaları, burda başlık açıp, zır zır zırlamadık. Dimdik durduk farkındaysan... Zira mert adam mücadelesini bizim gibi açıktan yürütür, başına bir hal gelince de hatunlar gibi sızlamaz...

Yasal mevzuata yapılan eleştirilerin tamamı ise, ciddi yanlışlıkları ortaya koymak adına yapılmış olup, bu yasalar istismara açık bir halde bırakılmıştır bu haliyle oyunun oyun olmaktan çıkarılmaması amacıyla bunların belirginleştirilmesi ihtiyacı vardır diye fikir izhar edilmiştir.

Gelelim hakaret mevzuuna, burada show efendi bize zıpır zıpır laflar ederken sesin çıkmıyor... Ondan sonra, mollayı savunmuş, evili savunmuş vs. vs.... Şu an olan olaya bakarım ben...

Gelelim prejtij mevzuuna kasa boşaltma meselesine, biz bu meseleleri onlarca defa yazdık... Her defasında en son yazan biz olduk... Susup köşenize çekildiniz... Ama sıkışınca görüldüğü üzere, odunumun parasısı hikayesi gibi yine koşa koşa bu mazerete sığınıyorsun..

Bak bir daha yazıyorum..

Biz sizin gibi düşünmüyoruz... İçeride bu kadar hain ve art niyetli varken, prejtij peşinde koşulmaz... Millete zulmedilirken, adalet müessesesi yerini intikam kurumu halini almışken, siyaset zemini ahlaksızlaşmışken, seçim mekanizması tıkanmışken, burada halk iradesinden söz edilemezken, bu işlerin perde arkasını bilmeyen insanlara el sallayıp "BAK BUNLAR İSYANCI" diye ancak, dediğim gibi bilmeyenleri kandırırsınız...

Takip edenlerimiz için biz sitemizde kimin ne mal olduğunu yayımlamaya devam ediyoruz...Tabi bunlar senin gibi at gözlüğü takanları bağlamaz, zira okumaya tahammül edemezsin... Neden Allah muhafaza fikrin değişir...

ÖZET : BANA BİN KERE YAZDIRMA :

İÇTE ZULUM BİTMEDEN PREJTİJ DERDİNE DÜŞMEK YANLIŞTIR...

Bizde Bulgardan büyük tehlike zalim idareci tehlikesidir, bunu defalarca deklere etmişiz... Nasıl anlatmalı artık bilmiyorum... Yani farklı bir düşünceyi anlamamaya çalışmak için gösterdiğiniz gayret için ayakta alkışı hak ediyorsunuz...

Belediye yağmasına gelince, biz savaş hukuku uyguluyoruz... Bunu onlarca defa söyledik... Ele geçirdiğimiz belediyeyi bu savaş hukuku doğrultusunda boşaltırız...

Bir şey daha, ben hep aynı sorularına aynı cevapları vermekten sıkıldım... Sen aynı soruları sormaktan sıkılmadın mı?

NOT : EĞER BU ORDULARLA HERHANGİ YALAN YANLIŞ BİR İŞE BULAŞIRSAN (DARBE VB.) SENİ BURALARDA NASIL REZİL EDECEĞİMİ BİL DİYE BU UYARILARI DEFALARCA YAZDIM... GERİSİ SANA AİT... BUNU DA TÜM KAMUOYU BİLSİN...

şimdi fazla fazla yazınca haklı çıkacağınımı zannettin sokak ağzıymış evet sokak ağzı hiçbir elit kesime dahil değilim ne babam doktor ne annem edebiyat öğretmeni bildiğin sokak insanıyım sokak ağzıyla konuşurum elit kesim arıyosan zombiksporun mekanına gideceksin bilader.. ha laf efeliğime geldiysen efeyim kafan rahat olsun böle şeyleri kendine sorun yapma hasta olacaksın sonra

icraatlarımı açık ve net görüyorsun dostlarımız sayesinde bak bakalım divanlar ne kadar değişti değişmeyede devam edecek yetki kullanıp adam kayıranlar bir daha beylik nazırlık koltuğu göremeyecek hiç dikkatini çekmedimi değişimler , sendemi yalana başladın sesim çıkmıyormuş post sayıma bakmanı tavsiye ederim kuruya sıkmazsın bari

siz köprülüden bahsettiğiniz için savaşı örnek verdim ilk biz köprülüden bahsettik gibi lanse etme komik oluyorsun Smile

icraatimi sormuyormuydun yönettiğim kasabalara bkacaksın en parlak dönemlerini ne zaman yaşamışlar ne zaman hiç ayrımcılık yapılmamış icraat budur delikanlı.. icraat ülke menfaatleridir benim gözümde , sizin gözünüzde farklıymış demekki

gelelim kadı olayına

kadıya isyancılarla verdiği çok başarılı mücadele için destek verdim aslında o konuşmada sende burdaydında demekki çevir kazı yanmasın politikasını uyguluyorsun delikanlı..

ziraaa bizim başımıza bir hal gelmedi sezer adlı arkadaşa haksızlık yapıldı bizde tepkimizi verdik ve sezer bizden biri değildi öyle kendi kafanda senaryo yazmışsın inanmışsında delikanlı..

isyan ederek kanunmu değiştireceksin bu nasıl olacak ? kanunlarda bi açıklıkmı var yetkiliye mesaj at kapatsın kapatmadımı seçime gir o yetkiyi al sen değiştir senin isyanının kanun değiştiremeyeceni bilmiyosan sw0 lara atılan mesajın sanada atılması gerek oyuna başladığında atılmış olmalı okumanı tavsiye ederim

gelelim hakaret mevzuna

showun sana ettiği hakareti desteklediğimi nerden çıkardın iyice sallamaya başladın ben mod değilim admin değilim hakaretleri engellemek onların işi hiçir hakarete destek vermedim vermemde ne sen ne show ne başkası delikanlı..

gelelim prestije

sen gerçekten bu oyunu bilmiyorsun şuan bulgarlar gelirse bu prestij yüzünden bir orduları bizim 3 ordumuzdan daha güçlü olacak İŞTE BU PRESTİJ MESELESİDİR , bilmiyorsun bu kadar zorlama rezil oluyorsun bu oyunda 5-6 ayını tamamlamış herkes prestijin HERŞEYDEN daha önemli olduğunu bilir sen konuş kendine yok ihanet yok hain yok adalet sen prestiji düşürdükten sonra ir avuç yunanistan bile bizi devirebilir sende onlarla ortak olursun heralde ee baya yardımın dokundu onlara bunu unutmazlar

siz a bahanesi yada b bahanesi yada c bahanesiyle kasaları boşaltıyorsunuz netice budur kasayı boşaltanda hırsızdır bunun tartışmaya açılacak bir yanı yoktur kasabadaki biri 19 akçeye et yiyecekken sayenizde 22 akçeye yiyor sizin halkı koruma politikanız bu kadardır

ayrıyeten bizde savaş hukuku uyguluyoruz ülkemize zarar verenleri kesiyoruz adam öldürmekte savaş politikasıdır delikanlı...

kamuoyu dediğin o soyduğun halk gerekli gördüğümde darbe yaparım o zaman karşıma çıkarsın engellemek için

ama şunu bil eğer darbe yapsaydım çok çok öncede yapabilirdim , kendi duygularıma göre hareket etmem öenmli olan Ülkemin ZARAR GÖRMEMESİDİR , ülkeye zarar verdikten sonra çıkıp şöyle yaptım böyle yaptım havasını atmak ancak size göredir beni kendinle karıştırma ben ülkeme yada halka asla zarar vermem Wink delikanlı...
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 11:26 pm

Smile Boş konuşuyorsun delikanlı boş... Varsa elinde kuvvetin forumlarda lak lak edeceğine çık karşımıza engel ol...

Leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş...

Kendini fasulye gibi nimetten saymaya devam et...

Bak sen niye bu kadar kızıyorsun biliyor musun? Ben kafanın içindeki o darbe planını şap diye suratına çarptım, ondan böyle kendini kaybettin sen...

NOT : Senin yaşındaki tıfıl oğlanlara delikanlı denir bunu kafana sok... Komik olmayı bırak... De git işine...

Mani olabiliyorsan çık mani ol... Yeter bu kadar laf yarışı... Biz isyan edip kasaba düşürüyoruz... Hadi bakalım hodri meydan çık mani ol... Lak lak lak lak başka numara yok...
kartal13

kartal13

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 11:41 pm

Baba_İlyas demiş ki:
Smile Boş konuşuyorsun delikanlı boş... Varsa elinde kuvvetin forumlarda lak lak edeceğine çık karşımıza engel ol...

Leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş...

Kendini fasulye gibi nimetten saymaya devam et...

Bak sen niye bu kadar kızıyorsun biliyor musun? Ben kafanın içindeki o darbe planını şap diye suratına çarptım, ondan böyle kendini kaybettin sen...

NOT : Senin yaşındaki tıfıl oğlanlara delikanlı denir bunu kafana sok... Komik olmayı bırak... De git işine...

Mani olabiliyorsan çık mani ol... Yeter bu kadar laf yarışı... Biz isyan edip kasaba düşürüyoruz... Hadi bakalım hodri meydan çık mani ol... Lak lak lak lak başka numara yok...

ee be günaydın Smile orduları nie kurduk sanıyorsun mani olmak için çok komik! neyi tartıştığımızdan haberin yok

yaşım 25 benmi tıfılım çok komik! kıvır kıvır bir sağdan bir soldan

darbe planımı yüzüme vurmuş abi zilemeyin şu kurtlar vadisini iyi gelmiyor size ben yapacağım herşeyi açık yazarım birgün gizli bir iş yaparsam çık karşıma deki gizli iş yaptın ama gizli iş yapmazsam ben yalancıyımmm diye bağıra bağıra gezecekmisin ortalıkta delikanlı..

aynen seninde dediğin gibi leyleğin ömrü lak lak la geçermiş ve fasulyede kendini nimetten sanırmış Like a Star @ heaven şunu kafanıza kazıyın artık 8 yaşındaki çocuk bile isyan edebilir

örn: mertt diye biri vardı sende rk nın ne olduğunu bilmeden önce en çok isyanı yapanda oydu yaşı 12-13 dü sizin ondan farkınız yok delikanlı..

laf yarışını sonu yok kasabama yaklaşın göreyim kaç kuruşluk delikanlısınız hodri meydan delikanlı.. Wink
Baba_İlyas

Baba_İlyas

kasabalar - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: kasabalar kasabalar - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 26, 2009 11:58 pm

Hadi ordan sokak kabadayısı ağzını kendine yazı usulü edinmiş çocuk, sen kimsin ki, sana bir şey ispat etmek zorunda olayım... Otur burda vatan millet kurtarmacılık oyna sen...

Biz oyunun keyfine bakıyoruz.... Senden mi icazet alacağım... Haddini bilmeze bak, tehdit ediyor bir de... Görürüz bakalım zaman neyi gösteriyor...

Senin had bilmezliğin her kelimenden belli zaten benim ordum benim kasabam benim adamlarım... Megolaman çocuk...

Yukarıda da dediğim gibi... Hadi bakalım hodri meydan çık mani
ol... Biz kasaba yönetimlerine el koymaya devam edeceğiz....

kasabalar

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 7 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki