|
Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Barbarov
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 4:54 pm |
|
|
walla çok kötü yaw keşke elimden bişey gelse 20 kple bulgarlar beni ezip geçer die gelemiyorum.Ah bi 50 kpli vede kılıcım olsa |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 4:56 pm |
|
|
evet sonuna kadar sana katılıyorum show saldırının yapılacagı gun konuşuldu edirneye saldırılacagı cok bilen arkadaşlar neden hayır saldırmayın yanlış yaparsınız niye demedi o gun savaş olup bittikten sonra konuşması basit ben pek anlamam ordu durumlarından bilgim fazla yok o yuzden pek duruma mudahale etme şansım yoktu ama o kadar biliyorlardı bilen arkadaşlar neden uyarmadı ozaman şimdi konuşmak kolay |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:03 pm |
|
|
Sanki biz Edirneye saldırmayın deseydik sözlerimiz dikkate alıncaktı. Bir kararı almışsınız halkın ona 'he' demesini istiyorsunuz. Kararınıza karşı çıkanlarada 'sen ne anlarsın' diyen tipler geliyor.
Evet şahsen ben Edirneye senin ordunun girmesinden yanaydım. Çarpışmayı sen kazanıcaksın diye kesin gözüyle bakıyordum ama bizim yanılmamızın sebebi sizlerin eksik bilgi vermesiydi.
Bulgar orduları; 1 tanesi 12 kişilik diğeri 20 küsür denmişti. Dedetorun ordusuyla beraber kesin yeneriz diyordu 'çok bilenler'.
Ve evet halk gibi bende bu çarpışmayda galibiyete kesin gözüyle bakıyordum.
Bu arada Toz'un ordusuyla alakalı; Adam 1 senelik oyuncu özellikleri tam ise showunda dediği gibi eyalet 2500 akçe versin.Eyalet veremiyorsa çevre halktan toplansın. 2 tanede jeton veririlir. Orduyu kurtarmış oluruz.
Umarım Toz'un özellikleri tamdır.
Bu konuda fikrini beğenmiştim Show. Ama keşke her konuda da böyle aklı selim davranılabilinse. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:31 pm |
|
|
- mturkkan demiş ki:
- evet sonuna kadar sana katılıyorum show saldırının yapılacagı gun konuşuldu edirneye saldırılacagı cok bilen arkadaşlar neden hayır saldırmayın yanlış yaparsınız niye demedi o gun savaş olup bittikten sonra konuşması basit ben pek anlamam ordu durumlarından bilgim fazla yok o yuzden pek duruma mudahale etme şansım yoktu ama o kadar biliyorlardı bilen arkadaşlar neden uyarmadı ozaman şimdi konuşmak kolay
kim konuştu abi 3 kişimi 5 kişimi oyundaki varlığımın başından beri söylüyorum Osmanlıyı 3-5 kişi yönetemez bu yanlış bir rejimdir |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:39 pm |
|
|
Halkın fikirleri dinleniyor zaten sen a dersin birisi çıkar b der ötekisi çıkar c der.Sence hangi halkın sözü dinlemeliyiz? Halk ne istiyordu edirneye saldırmak orada 3 ordu olduğu biliniyordu ve 2 orduda 20-25 kişi oldukları söylendi gelen 3. ordudada 25 kişi vardı bunu herkez biliyordu.Toplamda 50 askere saldıracağımızı düşünüyorduk.Ama demekki olmuyormuş gücümüz yetmiyormuş.Ben saldırmasaydım bekleseydim kazanamayız dağılırız deseydim edirne düştüğünde dedetor dağıldığında demicekmiydiniz show neden saldırılmadı neden bekledin keşanda edirnenin düşüşünü neden izledin diye.Diyecektiniz herkez bunu diyecekti ve bir çok kişinin görüşünü alarak saldırıldı malesef başarısız oldu.
Üzülerek söylüyorumki bazılarınız kızabilir ama edirne için şu an yapılabilicek birşey yok.Mturkkan gelsede benim orduma olanları gördünüz kpli ordu karşı tarafı titretmedi bile ve bu ordular edirnenin içine girdikden sonra eyaleti düşürdükden sonra yığılıcaklar buraya.Emin olun 2-3 ordu daha yollayıp kasabanın içine sokucaklar.Bu iş artık 2-3 ordumuzla olacak bir iş değil.Zamanımız yok edirne düştükden sonra geri çekilip yaralarımızı sarmalıyız.Bariyası valandili cucurbitası Kartalı hepsi düşmanlıklarını bir kenarı bırakıp ve tüm osmanlı el ele verip ordular kurup doldurup saldırmalıyız.Emin olun osmanlıda en az 15 ordu kurarız 50 kp üstü.Tüm halkı savaşa hazırlar demirciler kılıç kalkan hazırlar tüm üretimimizi ete yöneltir kplerimizi arttırırız. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:43 pm |
|
|
Ayrıca tüm osmanlıya diyorumki artık kavgayı bırakın birbirinize dost elinizi uzatın... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:52 pm |
|
|
kavgaların bitmesi için kavgaların sebebinin bitmesi gerek örneğin süresiz ban kaldırılsın diyorlar ee be akıllılar yönetim adil olmadıktan ve tekelde bulunduktan sonra süresiz ban kaldırılsa ne olur sevmedikleri kişiyi bu sefer 28 gün 28 gün banlarlar bu örneği pekiştirmek için verdim konuyu değiştirmek için değil eğer osmanlıda kavgalar bitirilmek isteniyorsa kavgaların asıl sebepleri bitirilmeli şimdi küs olduklarımızla barışırsak yarın tekrar aynı sebepten küsmeyecekmiyiz |
|
|
|
latif
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:54 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- Halkın fikirleri dinleniyor zaten sen a dersin birisi çıkar b der ötekisi çıkar c der.Sence hangi halkın sözü dinlemeliyiz?
Halk ne istiyordu edirneye saldırmak orada 3 ordu olduğu biliniyordu ve 2 orduda 20-25 kişi oldukları söylendi gelen 3. ordudada 25 kişi vardı bunu herkez biliyordu.Toplamda 50 askere saldıracağımızı düşünüyorduk.Ama demekki olmuyormuş gücümüz yetmiyormuş.Ben saldırmasaydım bekleseydim kazanamayız dağılırız deseydim edirne düştüğünde dedetor dağıldığında demicekmiydiniz show neden saldırılmadı neden bekledin keşanda edirnenin düşüşünü neden izledin diye.Diyecektiniz herkez bunu diyecekti ve bir çok kişinin görüşünü alarak saldırıldı malesef başarısız oldu.
Üzülerek söylüyorumki bazılarınız kızabilir ama edirne için şu an yapılabilicek birşey yok.Mturkkan gelsede benim orduma olanları gördünüz kpli ordu karşı tarafı titretmedi bile ve bu ordular edirnenin içine girdikden sonra eyaleti düşürdükden sonra yığılıcaklar buraya.Emin olun 2-3 ordu daha yollayıp kasabanın içine sokucaklar.Bu iş artık 2-3 ordumuzla olacak bir iş değil.Zamanımız yok edirne düştükden sonra geri çekilip yaralarımızı sarmalıyız.Bariyası valandili cucurbitası Kartalı hepsi düşmanlıklarını bir kenarı bırakıp ve tüm osmanlı el ele verip ordular kurup doldurup saldırmalıyız.Emin olun osmanlıda en az 15 ordu kurarız 50 kp üstü.Tüm halkı savaşa hazırlar demirciler kılıç kalkan hazırlar tüm üretimimizi ete yöneltir kplerimizi arttırırız. Sana sonuna kadar katılıorum cok doğru konusmussun tebrik ederim dediğin gibi bundan sonra bize yakısan tek yürek tek bilek olmak die düşünüorum şimdi oldugu gibi her kafadan bir ses cıkmamalı hepimiz bir amac için hareket etmeliyiz bir sürede olsa coğumuzun vazgecemediği cıkarlarımızdan vazgecmeyi fedakarlık yapmayı öğrenmeliyiz,birlik olmayı öğrenmeliyiz.... |
|
|
|
suskun68
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 5:55 pm |
|
|
Show çok haklısın... inşAllah dediğin gibi olur |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:03 pm |
|
|
Haklı olmasıyla bişey değişmiyor herkes eşşek gibi biliyor ne halt ettiğini ne var surda su Bulgarları atsakda sonra gene siyasetinizi dovusunuzu kavganızı yapsanız???
Hiçbiriniz Geri zekalı deil hepiniz okuyorsunuz forumu o ona laf atıyor bu buna laf atıyor....
Eee ben onla bi araya gelmem adam gelse bile gene dovusur...milim kıpırdamıyorki kılı yemin mi ettiniz ne yaptiniz???
Bu arada show sanada katılıyorum kimse sana ağzını acmaya hakkı yok.... |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:08 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- kavgaların bitmesi için kavgaların sebebinin bitmesi gerek
örneğin süresiz ban kaldırılsın diyorlar ee be akıllılar yönetim adil olmadıktan ve tekelde bulunduktan sonra süresiz ban kaldırılsa ne olur sevmedikleri kişiyi bu sefer 28 gün 28 gün banlarlar
bu örneği pekiştirmek için verdim konuyu değiştirmek için değil eğer osmanlıda kavgalar bitirilmek isteniyorsa kavgaların asıl sebepleri bitirilmeli şimdi küs olduklarımızla barışırsak yarın tekrar aynı sebepten küsmeyecekmiyiz Forum önemli değil solon128 istediği gibi davranır.Herkez kendinden sorumludur ben karşıya iyi niyet gösterirsem karşıdaki farklı tepki veya beklediğin tepkiyi vermeyebilir.Örneğin valandille düşmanım dost olmak istiyorum iyi niyet gösterirsin ama valandil beklemediğin bi tepki verir ama yılmayıp iyi niyetini göstermeye devam edersen emin ol valandilde durup düşünür bu adam bana karşı iyi her dediğime oke diyor ben neden kötü taraf olayım bende dostluk elimi uzatayım der. Yoksa arkadaşlar böyle birbirimizi yersek düşman olursak edirne elimizden gitti gidicek yakında sıra karesiyede gelir bursayada gelir yani zaten dünyaya iyi reklam yapamıyorz oyundada rezil olmayalım.Kavgalar yüzünden 10 bin nüfuslu osmanlı 2500 nüfuslu bulgaristanla baş edemiyor neden tek sebep kavgalar. |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:16 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- kavgaların bitmesi için kavgaların sebebinin bitmesi gerek
örneğin süresiz ban kaldırılsın diyorlar ee be akıllılar yönetim adil olmadıktan ve tekelde bulunduktan sonra süresiz ban kaldırılsa ne olur sevmedikleri kişiyi bu sefer 28 gün 28 gün banlarlar
bu örneği pekiştirmek için verdim konuyu değiştirmek için değil eğer osmanlıda kavgalar bitirilmek isteniyorsa kavgaların asıl sebepleri bitirilmeli şimdi küs olduklarımızla barışırsak yarın tekrar aynı sebepten küsmeyecekmiyiz Forum önemli değil solon128 istediği gibi davranır.Herkez kendinden sorumludur ben karşıya iyi niyet gösterirsem karşıdaki farklı tepki veya beklediğin tepkiyi vermeyebilir.Örneğin valandille düşmanım dost olmak istiyorum iyi niyet gösterirsin ama valandil beklemediğin bi tepki verir ama yılmayıp iyi niyetini göstermeye devam edersen emin ol valandilde durup düşünür bu adam bana karşı iyi her dediğime oke diyor ben neden kötü taraf olayım bende dostluk elimi uzatayım der. Yoksa arkadaşlar böyle birbirimizi yersek düşman olursak edirne elimizden gitti gidicek yakında sıra karesiyede gelir bursayada gelir yani zaten dünyaya iyi reklam yapamıyorz oyundada rezil olmayalım.Kavgalar yüzünden 10 bin nüfuslu osmanlı 2500 nüfuslu bulgaristanla baş edemiyor neden tek sebep kavgalar.
Show tmm oylede bazı insanlar gene gıcıklık yapacakları için oyle dusunmez bu bana iyi davranıyor bak bunun cıkarı var acaba ne istiycek bekleyek 2-3 gun cıkar kokusu gibi dusunur....
Burdaki konusmalar Bulgarların RESMEN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK girmesi ordularımızı dağıtması bizleri birbirimze dusurmesi bile ağrımıza gitmiyor grurumuzu incitmiyorsa.... Bunlar olurken birlik beraber olmuyorsak... Bırakın alsınlar edirneyi....
Siz birleştikten sonra bilmiyormusunuzki herkes savasa gelecek???
Siz birleştikten sonra bilmiyormusunuzki hersey daha guzel olacak???
Ancak dovus kavga,,,
Yazik yazik... ! ! ! ! |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:43 pm |
|
|
O zaman birbirimizi yemeye devam nasılsa daha kaybedecek 3 eyalet var zamanımız bol. kavga olsa ard arda mesaj atanlar bu konuşulanlar için mesaj atma gereği duymuyorsa yiyin birbirinizi çıkıp sonra o suçlu bu suçlu aramayın suçlu hepimiz... |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:49 pm |
|
|
bana göre bu tarihten sonra MİLLİ MÜCADELE başlamıştır. Artık Damarımızdaki asil kanı oyuna dökme vakti geldi.
Show gerçekten güzel konuştu ve ben çoştum şuanda |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:50 pm |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
- @li demiş ki:
- şarköyde savunma olurmu inegölde yapalım..
Yav adamlar Osmanlıya girdi öyle böyle çıkartmak lazım
edirneyi alınca onların duracağınımı düşünüyorsunuz???
Bence geri cekilmemiz mantıklıydı....
ne yapacak o ordu ya toz basında daılacak zaten gormedinmi Show'un ordusunu nasıl yediler????
3 tae ordu dunya kadar bonus prestij...
Diğer karesiden ordular gelip tekrar ileri yurumeliyiz.... o ordunun çekilmesi zaten birşey demiyoruz 2 kişilik bir ordu hiç birşey yapamaz.
Çoğu duyarlı olanlar karesi olsun bursa olsun yarısı harmanlıda yarısı edirnede öldü.
Şimdi ordular kuruluyor kurulmasına ama o ordular dolacak mı?
Bazılarını kafaya yeni dang etti düşman geldiği... |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 6:52 pm |
|
|
Vatan elden gidiyor kolay mı @li? |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:09 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- Yahu şu yazacaklarımı kimse üstüne alınmasın alınması gerekenler belli. Resmi forumdada duyumlarıma göre hakkımızda konuşuluyor.Bekleselerdi 2-3 ordu saldırılsaydı.Çok biliyorsanız mesaj atsaydınız böyle böyle olur saldırma şunu bunu yapalım diye bizde meraklı değildik 49 kişilik orduyu ölüme sürüklemeye hanginiz biliyordunuz ordunun yok olacağını forumdaki postlarınıza bakın hepiniz edirneye saldırıcağımızı biliyordunuz.Ne yapacaktık başka Mturkkan daha çanakkalede 10 gün onumu bekleyecektik beraber saldıralım diye.Ayrıca 50 kişilik kpli bir ordunun komple yok olup karşıya zarar vermeyeceğini düşünmedik.Burda boş boş konuşanların hepsi edirneye saldırıcağımı biliyordu.2 orduda 20 kişi var hemen dağılır diye atıp tutuyodunuz.Şimdi saldırdık 46 kişi telef oldu şimdi buraya yada resmi foruma çıkıp artislik yapıp aman beklenseydi şöyle yapılsaydı demeyin.Her kafadan ses çıkıyor toz şarköye çekil karesiye çekil o toz sw 3 olmazsa 4 gün sonra dağılıcak onunda çaresini düşünün.
Ufak bir hatırlatma geliboluda şarköyde meyhanede bazı kpli arkadaşlara orduya katılın yada keşana geçin kasabalarınızda boş boş oturmayın demiştim.Onlarda bana merak etme bulgarlar bizim kasabamıza gelirlerse kasabamızı savunuruz demişlerdi onlara sözüm savunmaya devam edin kasabanızı...
+1 dostum hele dün akşamki şarköy kıraathenisnde konuşulanları bil duysan kopardın adamlar resmen onlar buraya gelemez diyorlar..diyen kişide daha tüysüz seviye 2 olan biri ya bunların burunları böle havada oldukça biz çok eyalet kaybederiz..adamlara diyorum en azından s 2 ler edirne kalesine gitsin kaleyi savunsun eyaleti kurtarmak adına birşeyler yapsın ama yok. Ölüceksenizde savunarak ölün..! |
|
|
|
liseli
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:17 pm |
|
|
show haklısın şunu düşünün ne yapızac şimdi 50 kişilik bir ordu onlar halt edemedi şu an hazırlanan ordu kaç kişilik söylesenize ve bu ordu en iyi kişilerden oluşuyordu kp önemli arkadaşlar 45 gün 50 kişi bişi apımayacak göz göre göre eyaletmi kaybedicez o şekilde kasabamı savunurum diyer arkadaşalr sizlere diyorum lütfen bi zahmet kalkında orduya katılın yoksa savunacak bir kasabanız olmayacak biz burda 50 kişilik kp li bir ordu telef oldu diyoruz adam kalkmış biz kasabamızı savunuruz diyor sen savun kardeşim sen savun... |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:22 pm |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
- Vatan elden gidiyor kolay mı @li?
Allah aşkına emre başta sen biz savaşırken bursadaydınız.
Biz bunu bildiğimiz için harmanlıda camide çalışıyoruz şimdi. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:34 pm |
|
|
aynen öyle... ben şu anda resmi forumda uyuşmacı bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve gelen tepkiler olumlu, osmanlı söz konusu olduğunda solonla olan husumetim bile sona erer. umarım ki o da benzer bir tutum sergileyecektir ve bu konuda olumlu davranacaktır. |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:40 pm |
|
|
Umarız öyle olur ahmetseker |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Paz Ocak 11, 2009 7:47 pm |
|
|
arkadaşlar ben yola çıkmış bulunmaktayım. yolda uğradığım kasabalara duyuracağım savaşta 50 kp üstü teçhizatlı adamlara ihtiyaç olduğunu eğer bulabilirsem grupla birlikte geleceğim ki umarım kulak veren olur.yolum uzun umarım yetişirim ordulara savunma yapıcağımız için yetişeceğimi düşünüyorum fakat ordu da inş. bizlere de yer kalır.eğer fikriniz varsa dinlerim...
şimdiye kadar nerdeydin diyenler olabilir.rica ediyorum sorumlu kişiler hariç bu tür söylemlerde bulunmayalım gerekli mazeretim var bu konuda eleştiriye açığım fakat adap ve kurallar çerçevesinde... |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Ptsi Ocak 12, 2009 6:18 am |
|
|
Bugun itibariyle sev 3 ve ayan olmuş bulunmaktayım.Ordu dağilmayacak.Ama asker bulmak lazım. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Ptsi Ocak 12, 2009 8:40 am |
|
|
İşte güzel bi haber... |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Ptsi Ocak 12, 2009 12:08 pm |
|
|
- matiasbey demiş ki:
- arkadaşlar ben yola çıkmış bulunmaktayım. yolda uğradığım kasabalara duyuracağım savaşta 50 kp üstü teçhizatlı adamlara ihtiyaç olduğunu eğer bulabilirsem grupla birlikte geleceğim ki umarım kulak veren olur.yolum uzun umarım yetişirim ordulara savunma yapıcağımız için yetişeceğimi düşünüyorum fakat ordu da inş. bizlere de yer kalır.eğer fikriniz varsa dinlerim...
şimdiye kadar nerdeydin diyenler olabilir.rica ediyorum sorumlu kişiler hariç bu tür söylemlerde bulunmayalım gerekli mazeretim var bu konuda eleştiriye açığım fakat adap ve kurallar çerçevesinde... sen gel matiasbey durumun vahametini kavrayip da gelmiyenler utansin sen degil sana helal olsun ayrica bu savas daha(savunma) en az 1 ay 45 gun daha surer belki gecer bile cunku onlarda buyuk ihtimal arkadan yeni ordular hazirliyorlardir cunku durumu caktilar bu kadar zorlamamislardi bizi yani kisaca gel bulduklarini da getir merak etme herkese yetecek kadar bulgar var suan edirnede asagiyukari 60 bulgar asker savasacak durumda yani korkma sana da elbet 1 bulgur duser |
|
|
|
|
Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) |
|
|