Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
dj.emmre

dj.emmre

Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Vide
MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:23 pm

Mturkkan'ın ordusu kurulacak canakkalede yanılmıyorsam bir an once o da doldurulmalı savunmada bekletilmeli....
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:35 pm

toz, orduyu şarköye çek.

Mturkkanda yarın Çanakkalede alımı yapıp bir an önce Şarköye geçsin.

Senin ordunun Şarköye geçmiş olabileceğini anlayan Bulgar ordusu prestij kazanmak için Şarköye girecektir.

O sırada Mturkkanın ordusuyla çarpışırlar.

Yada bence en iyisi savunmayı Geliboluda yapmak.

Edirneden umut yok artık Sad

Bu arada Toz orduda kaç kişi var?

En son _sahmeran_ tarafından C.tesi Ocak 10, 2009 6:36 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:36 pm

en iyi savunma saldırıdır.Ancak bir ordu daha kurulmalı,Karesi sancağının en yakın kasabası savunma bölgesi seçilmeli,Yapılacak ordu saldırılarının merkezi bu seçilen yer olmalıdır...
matiasbey

matiasbey

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:48 pm

arkadaşlar karesi sancağın da kesin kuralacak bir ordu varsa katılmaya düşünüyorum bana bu konuda yardımcı olacak var mı??
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:51 pm

Ben bugünkü yapılacak olan saldırının dedetorun ordusu ve showtimeın ordusu tarafından beraber yapılacağını sanıyordum o yüzden başarı bekliyordum ama sanırsam saldırıyı sadece showtime yapmış ve eğer olay bildiğim gibiyse yanlış bir şey yapılmış. sebebini tam olarak bilmediğimiz bir sebepten ötürü bulgar ordusu maşallah 300 spartalı gibi savaşıyor, ve eğer ordularımız böyle tek tek heba olursa en sonunda bulgarlar ellerini kollarını sallaya sallaya istediklerini yaparlar. öncelikle şu saldırı sevdasından vazgeçip ne kadar ordu kurabiliyorsak kurup bunların hep beraber yan yana hareket etmesini sağlamk gerek. bu yüzden şu aşamada bence hiç bir ordu saldırı yapmamalı ve birbirleri ile bir şekilde birleşmeliler. saldırı yapacaksak önce bu bulgarlar nasıl oldu da böyle galip geldi onu anlamalıyız ve ancak tüm güçlerimizi topladığımızda saldırıyı gerçekleştirmeliyiz.
matiasbey

matiasbey

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 6:57 pm

ahmetseker e katılıyorum ordular birleşerek beraber hareket etmeliler.bu arada çanakkalede ordu kurulacağı kesin midir?ona göre msj atıp yola çıkıcam
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:01 pm

Adam akıllı toplanıp konusmuyorki kimse....

Abi 3 orduya karsı saldırmısız....

biz 1 ordu bence doğal gibi gorunuyor bizim ordunun olmesi ama onların orduları dolumuydu yarım mıydı onuda bilmek gerekir herhalde.....
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:01 pm

matiasbey demiş ki:
ahmetseker e katılıyorum ordular birleşerek beraber hareket etmeliler.bu arada çanakkalede ordu kurulacağı kesin midir?ona göre msj atıp yola çıkıcam

Mtukkan Karesi IV. Ordusunu kuruyor diye biliorum...
skywalker22
Moderatör
Moderatör
skywalker22

Geçmiş olsun arkadaşlar..bulgarlar için sadece edirne kaldı artık..dedetorun ordusu kalenin içinde bildiğin kadarıyla..ahmetseker arkadaşımında dediği gibi ben dedetorun ordusuyla show un ordusunun birlikte saldırıcağını tahmin ediyordum..bence bulgarlara minimum 2 ordudan aşşağıya saldırılmaması gerektiğini düşünüyorum.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:03 pm

Karesi eyalet ordusu 2 kişiyi içinde barındıran bir ordu ve bir kaç gün sonra dağılacak olan bir ordu(Başındaki kişi ayan değil) ve Mturkkan büyük ihtimalle 50 kp üstü olan alımı geriye çekecek,Orduya alınacak adam kalmadı..Taş çatlasa 1 ordu daha kurulur ee sonra??
(Onuda tahmin edin artık)
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:03 pm

O zaman en mantıklı yapılması gereken;

1)- Bulgar ordusu Tozun ordusunu kovalarsa Geliboluda
2)- Kovalamazsa Şarköyde savunma yapmaktır.

Ne yazık ki Edirnenin bir bölümü 45 gün işgal altında kalıcak.

Bu da bize iyi bir ders oldu.

Tek orduyla Bulgar seferine çıkılmayacağını anladık.

En son _sahmeran_ tarafından C.tesi Ocak 10, 2009 7:05 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:04 pm

Bulgarların Toz u kovalaması mı? Şaka mı bu Allah aşkına..Adamlar Edirne yi alacak,tek amaçlarıda bu..
Ne Şarköyde savunma yapması bu kadar negatif bir düşünce daha duymadım..

En son alpi_03 tarafından C.tesi Ocak 10, 2009 7:06 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:05 pm

prestij kazanmak için orduyu dağıtmak isteyeceklerdir.

Veya daha aşağıya Şarköye inmek isteyeceklerdir.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:08 pm

Onlar bizim ordunun Bulgaristanda yapmaya çalıştığı gereksiz şeyi yapmazz.Komplo teorilerinizi kendinize saklayın..

Bir eyaletin başkentini alabilecekken neden aşağı insinler,ne kadar gereksiz bir yorum..
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:09 pm

alpi_03 demiş ki:
Bulgarların Toz u kovalaması mı? Şaka mı bu Allah aşkına..Adamlar Edirne yi alacak,tek amaçlarıda bu..
Ne Şarköyde savunma yapması bu kadar negatif bir düşünce daha duymadım..

Ee nabalım, memlekette orduya girecek 50 kplik adam kalmadı sen hala Edirneyi kurtarma derdindesin.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:12 pm

Edirneyi gözden çıkartabilecek warsa,buyursun..Edirne düştükten sonra Şarköy Keşan vs hiç bir Edirne kasabası işine yaramaz Osmanlı'nın..

Ben bunu görebiliyorum sen hala takılmışın bir noktaya..Başkentten bahsediyoruz,başka bir kasabadan bahsetmiyoruz..
ozank

ozank

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:21 pm

Yahu onların tek amacı edirneyi alıp divanı ele geçirmek ve sancağı bulgaristana bağlamak.Zaten bu yeterince pretij sağlayacaktır onlar için.
skywalker22
Moderatör
Moderatör
skywalker22

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:22 pm

doğru..ben ilk mesajımda yazmıştım yukarıda..ilk hedef edirne kalesi olucak..kale düşerse eyalette düşer..ve eyalete bağlı bütün kasabalar bulgarlara bağlanmış olur..eğer böyle birşey olursa direniş örgütleri kurmaktan başka çaremiz kalmaz..bir şarköylü olarak umarım bizi yönetenler bulgarlar olmaz..
Bariscik

Bariscik

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:30 pm

alpi ne yapalım?Doğru düzgün ordumuz yok.Edirne gözden tamamiyle değil sadece bir süre için gözden çıkarılmalıdır...

Eğer bulgarlar bir hata yapar da karesiye geçmeye kalkarsa bütün ordularını dağıtırız...

hmm.O zaman kuva- i Milliye birlikleri kuralım.Bırakın alsınlar bütün edirne deki sev3ler,sev2ler,sev1ler isyan çıkarsın.Geri alalım edirneyi...
@li

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:49 pm

arkadaşlar herşey önce solon128 in görevini yapması lazım.Bugün bug oldu.Yoksa öyle 40 kişinin ölmesi imkansız gibi birşey tamam ölür ama yinede var bir iş.
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 7:50 pm

birincisi gereksiz komplolarla ortamı yeterince germeyiniz . ikincisi edirne düşerse eyalet düşer ve burası bulgaristana baglanır .3üncüsü eyalet elden gidince siz istediginiz kadar isyan edin edirnede o ordular oldugu sürece geri alamazsınız .
orduyla iligli bilgisi olmuyanlar lütfen gereksiz mesajlar atmasın.
arkadaşlar durum bu aylardır savunmaya çagardık insanları şimdi insanlar ancak uyandıysa bizim yapıcak bişiyimiz yok .2 aydır bu saldırı bekleniyor biz ise 2 orduyla savunma yapmaya çalışıyoruz .bulgarlar bizi ilk önce multilerle vuruyor sonra kendileri geliyor bu nasıl adalet ise .
şimdi yapılcak şeyler arasında planlanıcak çok şeyler var .konuşulur ama yeri burası degildir .ortada zaten yeterince vatan hayini varken ulu orta planların burda konuşulmasını beklemek veya bişi söylenmiyor demek saçmalıktır .
bilgiyi istiyen gerçekten istiyorsa zaten bulucaktır .bunun üzerine bir çok yazı yazılmış eidrne düşsün geri alırız nasıl alıcaksınız .bunu yapıcak silahlı gücünüz varmı siz isyan ettiginiz gibi dava edilip agar ceza alırsınız .bunuda bilin .ordu kurmayı denerseniz hakınızda bir çok dava açıp oyunu bile bıraktırırlar size .böyle saçma sapan şeylerler gelmeyin yeterince doluyum zaten .
eidrneye giren bir ordu degil 4 ordu var eger o 4 ordu edirneye girerse siz 10 tane full dolu kp li adam bile getirseniz gene çıkaramazsınız içerden bir ihtimal belki çıkar .askeri konularda artık yorum yapanlar ilk önce bilgi alsınlar konu hakında bilgi sahibi olanlardan ondan sonra konuşucaklarsa veya planladıkları bişi varsa ulu orta yaygara çıkarmadan bildirsin .gerekli yerlere .

iyi oyunlar .
chocolateman

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 8:51 pm

ölmeyen nadir insanlardan biriyim. hafif yaralandım sadece Smile
10-01-2009 04:27 : Etaniel adlı kişiye darbe indirdin. Onu acı verici bir biçimde yaraladın.
10-01-2009 04:27 : Iveto kılıcı ile sana vurdu. Hafif bir şekilde yaralandın
10-01-2009 04:27 : Kavgaya tutuştuğunuz Radibet önderliğinde "All Must Die" ordusu, Heavy önderliğinde "Haidouk Battalion" ordusu, ve Ircmasterka önderliğinde "Killers" ordusu.
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 9:06 pm

Yalnız şöyle bir sorun var levoz, 'gerekli yer' diye bir yer maalesef yok. rezaletle sonuçlanan her hatadan sonra bunun adı 'ders' oluyor. bu ders falan değil rezalettir, basiretsizliktir, kabiliyetsizliktir...

Akıncılar zamanında bulgaristana gitti, rezil olundu ve vatan millet sakarya edebiyatıyla onun üstü örtüldü. edirne divan ordusu bulgaristana girdi ilerledi ve telef oldu, bu da bize gene 'ders' oldu. edirneye yardım gerek dedik kimse oralı olmadı bu da bize 'ders' oldu. oyunun en saçma insanları sırf divanda koltuk adına kendi ordumuza saldırdı ve adı 'hata' oldu. şimdi showtimeın ordusu tek başına hesapsız kitapsız saldırdı telef oldular, artık söyleyecek söz bulamadık nedenini bile anlamadık. şimdi de yok o ordu yok bu ordu toplanıyor ve ben söyleyeyim bu gidişle onlar da artık 'ders' olurlar ama ders göre göre yakında profesör olacaz farkında değiliz...

Osmanlı devleti başsızdır. Ben bunu aylar evvel de söyledim şimdi de söylüyorum. Osmanlı devleti diye bir şey yoktur. Birbirini tanıyan insan grupları, kimisi hallice çoğu rezalet durumdaki belediyeler. Hayvan üretmekten başka bir şeyi adam gibi beceremeyen divanlar. Varlığı yokluğu belli olmayan askeri gruplar. Osmanlıda başka hiç bir şey yok. Ektiğini biçersin, biçtiğin de bulgar istilasıdır. Kimse gelip de oyun adminlerine suç atmasın. Sorun osmanlının düzensizliğidir. Forum admini denen dengesiz insanın kaprisleri sonucunda oyuncular resmen ikiye bölündü. Bu dengesizin multisi-kabul etmeyenler için kişinin iddiası ile gerçek hayattaki karısı ki o da yarımultidir gözümde- göz göre göre politik hırsları yüzünden bir osmanlı ordusuna saldıran ordunun içinde yer alıyor -ki bu ordu zaten bunun yalakaları ile doluymuş- ve bazıları hala o dengesizin yaptıklarına bir şey demiyor ve suça ortak oluyorlar. Bu dengesiz yüzünden tam örgütlenemiyoruz, bir araya gelemiyoruz, gerekli düzenlemeleri hep beraber yapamıyoruz...ya bu dengesiz gidecek ya da biz ordakilerle beraber bir araya gelmenin başka bir yolunu bulacaz, yoksa daha çok işgal görürüz.
FalcoN

FalcoN

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 9:21 pm

Neden Solon bi başlık açıp milleti bilgilendirmiyor anlamadım gitti ?
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum) - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi Ocak 10, 2009 9:24 pm

ahmetşeker sanırsam benim sitemimi yanlış anladın .benim kastedigim şey sadece ortamı karıştırmak yada bulandırmak için atılan postlar .ben elimden geleni yapma gayreti içerisindeyim .elimden geldigince iletişim kuruyorum insanlarla .insanlar konuşa konuşa demişler .artık bazı eski kabukları kırma vakti geldi .ha hayinler kendini zaten belli ediyor ona bir lafım yok .ancak herkesi de aynı kefeye koymuyorum.benim düşünceme göre ya benimledir ya degildir .benle ise omuz omuza çarpışırım degilse düşmanımdır .kim olursa olsun tanımam .eyaletin durumu ortada iken hala edirne sancak beyinin seçilememesi zaten durumu özetliyor .en başından beri seçimler beklenmemeliydi .divanı korumaktan aciz kaldık dedetor orduyla yönetimi degiştireilirdi .bizde saçma sapan seçim yarışı yerine savunmamıza bakardık .olucaklar belli o yüzden fazlada bişi söylemiyorum .gerekenleri yapılması gerekenleri çogu kişi bilmekte ama bir çogunun işine gelmemmekte ne yazıkki.

Karesi Eyalet Ordusu - III (Son Durum)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
4 sayfadaki 7 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki