|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 8:20 pm |
|
|
Tüm partilere tebrikler inş. hayırlı olur yeni divan 1 kişi hariç hayırlı olacağına eminim |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 8:37 pm |
|
|
beylik için gönlüm sawrondan yana.. ama hayırlısı ne ise o olsun.. kim gelirse gelsin hakkını verir bu işin bundan eminim... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 8:52 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- beylik için gönlüm sawrondan yana..
ama hayırlısı ne ise o olsun.. kim gelirse gelsin hakkını verir bu işin bundan eminim... sawron yeterince isyancı korudu yeterince demirde çaldı beylik seçimi var sabote etmek istemiyorum beylik seçiminden sonra karesinin demirlerinin kimlerin eliyle uçtuğunun resmini koyacam ve Allah izin verirse karesinin uçan demirlerininde hesabı sorulacak hem demirleri çalacaksın hem bey olacaksın o biraz zor geçti o devir |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:11 pm |
|
|
iyide bana neden gönderme yapıyorsun ki.. sawronla sorunun varsa ona yolla bunları... iki tane aday yok mu? var. bende gönlümün sawron dan yana oldugunu söyledim isyancı korumak ne demek ya.. ben isyan ettim sawron beni mi korudu sanıyorsunuz
ki sawron bu saatten sonra bey olsa benm ne gibi bir yararım olabilir bu işten. ben oyunu bırakmışım...
ama ben geçmişteki deneyimlerime divanda kimin calısıp calısmadıgına kimin bu işleri iyi bilip bilmediğine
kimin diğer sancaklarla alışveriş işlerini daha iyi ve daha uygun yapabildiğine bakarak
hatta karesinin madenlerinin de ne hallerden kimin sayesinde ne hallere geldiğini bildiğim için
yatana değil çalışana destek vermek istediğim için
gönlüm sawrondan yana...
he sawron çalımış diyorsun
o zaman git onları sawrona de benden alıntı yaparak deme
bide şunu biliyorum..eger bir siyasetçinin sahtekar olduguna dair bir delil varsa bu delil dünyanın her yerinde seçimlerden önce kullanılır seçimlerden sonra kullanan ilk sen olacaksın herhalde |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:26 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
ama ben geçmişteki deneyimlerime divanda kimin calısıp calısmadıgına kimin bu işleri iyi bilip bilmediğine
kimin diğer sancaklarla alışveriş işlerini daha iyi ve daha uygun yapabildiğine bakarak
hatta karesinin madenlerinin de ne hallerden kimin sayesinde ne hallere geldiğini bildiğim için
yatana değil çalışana destek vermek istediğim için Sawron tecrübelidir haklısın,
Çalıyorda olabilir,lakin bende o kişinin kasayı ne olursa olsun en azından sabit tutacağına hatta buradakileri şaşırtıp fazlası ile artıya çıkaracağını tahmin ediyorum..
Zamanında ne demişti..
Siz 4 akçeye demir alamazsınız,ben alırım..Madem alıyor bırakın kar ettirsin,amaç kar ettirmek değil mi?
Yoksa beylik forsumu atmak.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:32 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- iyide bana neden gönderme yapıyorsun ki..
sen mesajında sawronu desteklediğin için şimdi bağlantıyı kurabildinmi ?
- Aksen090 demiş ki:
- sawronla sorunun varsa ona yolla bunları...
tarafsız bir kadı olursa zaten mahkemede görecek bunları rahat ol heyecan yapma
- Aksen090 demiş ki:
- iki tane aday yok mu?
var. bende gönlümün sawron dan yana oldugunu söyledim bende bunun yanlış olduğunu belirttim senin ne kadar düşünceni yazma özgürlüğün varsa bneimde o derecede düşüncemi yazma özgürlüğüm vardır zıplayan icon sana yakışmış bolca kullan
- Aksen090 demiş ki:
- isyancı korumak ne demek ya..
ben isyan ettim sawron beni mi korudu sanıyorsunuz ki sawron bu saatten sonra bey olsa benm ne gibi bir yararım olabilir bu işten. ben oyunu bırakmışım... sen isyan yapmadın ki böyle bişey ima edeyim onu nerden çıkardın balya isyanından bahsediyorum hani balyanın 12.000 akçesi uçmuştuda sawron kadılık yapıp 450 akçe ceza verebilecekken isyancıya 300 akçe ceza vermişti hatırladın mı ?
- Aksen090 demiş ki:
- ama ben geçmişteki deneyimlerime
divanda kimin calısıp calısmadıgına kimin bu işleri iyi bilip bilmediğine
yatana değil çalışana destek vermek istediğim için
gönlüm sawrondan yana...
he sawron çalımış diyorsun
o zaman git onları sawrona de benden alıntı yaparak deme sen mesajında bir hırsızı övüyorsan o mesaja cevap verecem tabi burası bir forum bi mesaj yazıyorsun alıntı yaparak cevap verme diyorsun Allah aşkına sen forumun anlamını biliyormusun? mesajına cevap verilmesini istemiyorsan forumda yazmayacaksın sana internetin ne olduğunudamı öğretecez
- Aksen090 demiş ki:
- bide şunu biliyorum..eger bir siyasetçinin sahtekar olduguna dair bir delil varsa
bu delil dünyanın her yerinde seçimlerden önce kullanılır seçimlerden sonra kullanan ilk sen olacaksın herhalde tabiki dürüst insanlar var bunu senin bilmemende doğal beylik seçimi bittiğinde o kanıtı buraya yapışştırdığımda da burada ol iyimi ortalıktan kaybolma ve son bişey mesajlarına icon dolduraracak haklı çıkamazsın bolca icon kullanmak çok kızdığını gösteriri bunu tüm tecrübeli forum kullanıcıları bilir sana tavsiye çok kızma kendini yıpratıon |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:35 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
Siz 4 akçeye demir alamazsınız,ben alırım..Madem alıyor bırakın kar ettirsin,amaç kar ettirmek değil mi?
Yoksa beylik forsumu atmak.. amaç dürüstlük alpi herşey para değildir dürüstlük adalet daha önce gelir |
|
|
|
Nicomedia41
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:41 pm |
|
|
Kim Hayır Kim Şer onu Allah bilir .. Hiç bir şey göründüğü gibi değildir Hayırlısı neyse o olsun .. |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:42 pm |
|
|
iyide bu kadar abartmaya gerek yok
vallahi ben internet dünyasına ilk girdiğimden beri bu şekilli şeyleri bol bol kullanırım.. sadece burda değil eğlence forumlarında fln da yani sinirli olmadım yerlerdede kullanıyorum
cevap vermiyorum.. gönlüm sawrondan yana.
herkes hata yapar.
senin koyacagın delili bekliyorum..
eger gerçekten bir hırsızı yakaladı isen
seni şimdiden tebrik ediyorum
gönlüm sawronun bey olmasından yana eee
bide kim gelirse gelsin bu görevin hakkını verir
saygılar...
SİLİKLERİN EFENDİSİ EFELERİN EFESİ AKSEN EFE |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:45 pm |
|
|
Oraya oy fazlalığı ile çıkılıyor.12 kişi içinden kim daha fazla oyu alırsa o bey olur.Bu durumda ben o koltuğa çıkan bir kişinin dürüstlüğünü sorgulamam..
Unutma ki;kişilerin düşünceleri hürdür,engellenemez.Sana göre dürüst olmayabilir,ama çoğunluğun oyunu alıp o koltuğa çıkan bir kişiye dürüst değil demekte çok ZORDUR.
Bu durumda(önünüzde savaş warken) o koltuğa kim oturursa otursun kar ettirebilecek mi? tek soru bu olmalıdır.
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:52 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Oraya oy fazlalığı ile çıkılıyor.12 kişi içinden kim daha fazla oyu alırsa o bey olur.Bu durumda ben o koltuğa çıkan bir kişinin dürüstlüğünü sorgulamam..
Unutma ki;kişilerin düşünceleri hürdür,engellenemez.Sana göre dürüst olmayabilir,ama çoğunluğun oyunu alıp o koltuğa çıkan bir kişiye dürüst değil demekte çok ZORDUR.
Bu durumda(önünüzde savaş warken) o koltuğa kim oturursa otursun kar ettirebilecek mi? tek soru bu olmalıdır.
kendine ait olmayan bi eşyayı çalan biri kime göre dürüst olacak onu merak ediyorum Osmanlıda halkın malını çalan birinin bir kere bile bey olmaması için elimden geleni yaparım insanlar onları ne sıkıntılarla biriktiriyor belkide kaç kişi para bulamadığı için sw atlayamıyor ''kısacası alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'' oy otanlarını geçmişle karşılaştırın o partinin o zaman sizde anlayacaksınız bu Atasözünün gerçekliğini aksen sen kendinle kavga etmeye devam et sinirlerin yatışınca tartışmaya devam ederiz |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Çarş. Haz. 17, 2009 10:56 pm |
|
|
tamam abi |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 12:25 am |
|
|
Yani arkadaşlar uyarıma rağmen bu şekilde bir konuyu getirdinizya buraya helal olsun sana Aksen senin gerçek Aksen olmadığını biliyordum zaten gerçek aksen bu şekilde konuşmazdı!!! Oyuna gelmeyelim arkadaşlar bu şekilde olamaz!!! 2ay boyunca sırf fırkası ve kendisi için yatırım yapan ve bu yatırımı yaparken her türlü çirkefi yalanı dolanı başkalarına biz böyle biliriz başkası bilmez bizden başka bu işi kimse yapamaz gibi kral edalarına giden Sawron ve adamlarının ne mal olduklarını kendi gözlerimle ve bütün ince ayrıntılarına kadar incelememle tespit etmiş bulunmaktayım... Kaldıki sonraki 2 aydada aynı çirkefi sürdüren hatta daha beterini yapan birini burada böyle iyi yapar şöyle iyi yapar gibi saçma sapan fikirler ortaya atılmasına hayret ediyorum... Yahu senin gözün görmez kulağın duymaz mı oldu!!! AKSEN!!! Göz göre göre lades demene hele hele Aksen senin demene bir türlü akıl sır erdiremedim... |
|
|
|
Canko
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 1:53 am |
|
|
bu vedat boyle abi iste sawron seni nasil satin aldi aslinda ben onu merak ediyorum boylesine ucuz bir adamin sana verecegi degeri de merak ediyorum ama artik vazgectim bu merak isi adamin basini derde sokar en iyisimi sen git yalakaliigina devam et, biz en kotusu ISMININ USTUNE BIR CIZIK ATARIZ O DA sana yeter:) arti bu kadar donme dolapligi SIRF DIKKAT CEKMEK ICIN YAPIYORSAN aksen sana soylim DIKKAT CEKMEYI basardin, ama ADAMLIGINI KAYBETTIN. |
|
|
|
Pasadede
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 8:16 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- Aksen090 demiş ki:
- beylik için gönlüm sawrondan yana..
ama hayırlısı ne ise o olsun.. kim gelirse gelsin hakkını verir bu işin bundan eminim... sawron yeterince isyancı korudu yeterince demirde çaldı beylik seçimi var sabote etmek istemiyorum beylik seçiminden sonra karesinin demirlerinin kimlerin eliyle uçtuğunun resmini koyacam ve Allah izin verirse karesinin uçan demirlerininde hesabı sorulacak hem demirleri çalacaksın hem bey olacaksın o biraz zor geçti o devir bi bilginiz varsa acıklayın da ona göre oy verelim bence |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 8:37 pm |
|
|
Sawron beylik adaylığından çekildiğine göre yayınlayabilirim .Buyrun bu ekibin beyliği kaybedince Teginhana attığı ödenek şimdi ödenekte yazan mallara bakın birde ödeneğin içindeki mallara BÖYLE HİLELİ BİR ÖDENEK NEDEN ATILIR?
Birde yazılan mallar ile ödenekteki mallar birbirini tutmayınca kimse şüphelenmesin diye ''Teginhan koruma amaçlı kendi mallarını koyabilir'' yazmışlar
Ama yalanlarını ortaya çıkaracak küçük bir ayrıntıyı atlamışlar. Dikkat li bakın göreceksiniz.Teginhan ne bir reis nede bir divan üyesi 200 demiri nerden bulmuş ? Oyuna demir tarlası kodlandıda bizmmi haberimiz yok bende alıcam 2 tane demir tarlası umarım verimi yüksek olur.
Nitekim onların açıklamaları şöyle :
''Biz malları güvende olması için attık ve aynı şekilde iade ettik ''
O zaman bizde soralım madem güvene almak için attınız ödenek neden hileli?
Doğru görünen malları geri verdiniz eyalete peki biz nerden bilecez o ödenekteki malların bunlardan ibaret olduğunu ?
Ödeneğin nasıl yazıldığı aşikar hileli olduğuda aşikar ve can alıcı nokta : Madem hiç bişey çalmadınız bu ödeneği neden BU ŞEKİLDE YAZARAK attınız ?
peki neden mal çaldılar ihtiyaçlarımı vardı ? hayır yoktu amaç çok farklıydı
1.amaç: karesinin zora düşmesini sağlayarak zarar etmesi böylece OBBF yi beceriksiz yönetim olarak gösterip sempatizanını azaltmak
2.amaç:Demir ve taş gibi can alıcı malları yok ederek karesiyi bursaya MECBUR hale getirmek ve tahmin edin karesi bursaya mecbur kalınca kime mecbur kalacaktı? Yanılmadınız Bursadan ucuz taş ve demir alabilen sawrona
Arkadaşlar neymiş ? koltuk fani dürüstlük ebediymiş karamanın koyunu sonra çıkar oyunu' imiş.
şimdide tehditler yağdırıyormuş kim bu ödenek olayını kurcalarsa kötü olurmuş ateş olsan cürmü kadar yer yakarsın
benim adım kartal beni korkutacak adam anasından doğmadı ne reelde ne sanalda
|
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 8:42 pm |
|
|
Bunlardan sonra söylencek hiç 1 laf bulamıyorum tüm planları ortaya çıktı bakalım buna cvp ları ne olucak |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 8:50 pm |
|
|
one ya ben yanlışmı görüyorum 200 şişe süt 400 balık 200 et 250 okkalık sıgır .550 sebze 500 tomruk odun 200 demir .
açıklanan mal envarterine bakın bide içerdeki mallara bakın yok artık yahu bu kadar da olmaz. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 8:55 pm |
|
|
bu malların yarısını bana versinler dünya ahiret duacıları olurum puhahahaha |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:01 pm |
|
|
kartalım niye sorgusuz sualsiz attın bunu muhakkak ticaret nazırı laptopu kullanırken eli ıslaktır pc kitlenmiştir bu malları teginhana atmıştır |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:14 pm |
|
|
tebrikler kartal13..gerçekten benmde uzun süredir üstüne gittiğim ama her zaman geçiştirilen bir konu idi bu.. divanda iken magusla bu ödenek konusunda cok kavga etmiştim... ama hep öyle bir şey olmadı diye konu kapatılmıştı..
yalnız o zaman sawron divanda yoktu
savaştaydı savaşta sizler gibi
her neyse.. şimdi bana diyecegin laf şu olacak
ben sawron yaptı demedim onların tayfası yaptı dedim diyeceksin...
bende sizlere cok güzel bir örnek vericem.. artık begenen üstüne alır begenmeyen ceker gider...
edremit seçimlerde multi ayanlar hasoaga için oy kullanmış ve hasoaganın seçimlere girmesi yasaklanmıştı...
şimdi gelelim esas meseleye
o aynı hasoaga bugün obbf listesini kurmuş.. demekki bütün obbf multi ile oy alıyor..
bunu ben demiyorum
senin dediklerin konuyu buraya getiriyor..
bir partide bir adam hırsızlık yaptı diye bütün parti hırsızsa
bir partide bir adam multi yapınca bütün parti multici oluyor...
işte kartal13 ün anlatmaya calısıtıgı bu arkadaşlar...
tekrar tekrar cok teşekür ediyorum... bu konuyu araştırıp buldugun için..
evel allah bizde ne reelde ne sanalda her zaman her yerde bir ALLAH tan korkarız
saygılar..
siliklerin efendisi aksen |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:20 pm |
|
|
aksen hocam bu cümleleri yakalamak için çok bekliomusun.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:23 pm |
|
|
aksen ben birinin suçunu partisine yüklemem yada ailesine bu saçmalık olur haksızlık olur ama bu oyunda bazı kankiler vardır asla ve asla yedikleri içtikleri yaptıkları ayrı gitmez mesela spir -sem cucur-bariya sawron-magus-gazi emaar-kate berkman-zeus vs. vs. vs. eğer bu ödenekten gazininde sawronunda haberi yoksa hiçbişey bilmiyorum kimse kimseyi keklemesin ''biz 32 kardeşiz birbirimizi biliriz'' diyeceksin bu kadar mı hayır değil bir ss daha koyarımda üşeniyorum bunların pisliği ortaya çıkar çıkar bitmez |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:28 pm |
|
|
ve aksen bu ödeneği biri kucalarsa çok kötü olur sözünün sahibide sawrondur sence hala alakası yokmu |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Karesi Sancağı Seçimleri Perş. Haz. 18, 2009 9:47 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- tebrikler kartal13..gerçekten benmde uzun süredir üstüne gittiğim ama her zaman geçiştirilen bir konu idi bu..
divanda iken magusla bu ödenek konusunda cok kavga etmiştim... ama hep öyle bir şey olmadı diye konu kapatılmıştı..
yalnız o zaman sawron divanda yoktu
savaştaydı savaşta sizler gibi
her neyse.. şimdi bana diyecegin laf şu olacak
ben sawron yaptı demedim onların tayfası yaptı dedim diyeceksin...
bende sizlere cok güzel bir örnek vericem.. artık begenen üstüne alır begenmeyen ceker gider...
edremit seçimlerde multi ayanlar hasoaga için oy kullanmış ve hasoaganın seçimlere girmesi yasaklanmıştı...
şimdi gelelim esas meseleye
o aynı hasoaga bugün obbf listesini kurmuş.. demekki bütün obbf multi ile oy alıyor..
bunu ben demiyorum
senin dediklerin konuyu buraya getiriyor..
bir partide bir adam hırsızlık yaptı diye bütün parti hırsızsa
bir partide bir adam multi yapınca bütün parti multici oluyor...
işte kartal13 ün anlatmaya calısıtıgı bu arkadaşlar...
tekrar tekrar cok teşekür ediyorum... bu konuyu araştırıp buldugun için..
evel allah bizde ne reelde ne sanalda her zaman her yerde bir ALLAH tan korkarız
saygılar..
siliklerin efendisi aksen [size=18]Aksen malesef sawron savaşta degildi cok onceden dondu savaştan divan a girdi magusmilena ticaret nazırı iken ve baktılar hatırla istersen reelman bey olurken karşısında kim adaydı beylik için secimi alamadılar odenek attılar sozde bizden korumak için ama gordukki korumak için atmamışlar Hasoaga multi yapmadı obbf multi yapmadı yapanları uzaklaştırdık fırkadan 30 40 tane multisi olan adamları biliyoruz (hatta bunlardan birini sen cok iyi bilirsin ) ama onların bizim aramızda işi yok obbf son secimde 2 ayrı listede %18 e yakın oy almıştır ve gecen secimde oldugu gibi jeton da dagıtmadık ayan olunması için sawron un yaptıgı karalama kampanyasıdır yoksa asla edremitte secim kazanamıyacagı aşikardır sawron un biz uygunsuz bi işlem yapmadık taşınabilecek arkadaşları edremite taşınmaları için yardımcı olduk o kadar o [/size] |
|
|
|
|